Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

10 MERKEN MET KLEUR!

Deze Juttu-merken houden van kleur! #ColorYourLife

Hadithi is een joint venture van Buy a Smile, een Belgische vzw die 500 Keniaanse vrouwen vertegenwoordigt. Elke kleurrijke mand bevat een foto en het bewogen verhaal van de vrouw die de mand heeft gewoven. Hadithi investeert naast fairtrade en opleiding ook in ecologische productie.

Luc Vincent (voor SERAX)

Belgisch designer Luc Vincent laat zich inspireren door de kleurrijke bloemenwereld en wil dat design tegelijkerijd origineel, mooi en praktisch is. Een bewijs daarvan  zijn de zandlopers die net wat leuker op je tafel staan dan de gemiddelde kookwekker. Ze geven exact 5 minuten aan, ze zijn verkrijgbaar met 6 verschillende kleurtjes zand én ze zijn te koop bij Juttu! Time’s up.

Dona Kolors is een Catalaans merk van unieke mode- en woonaccessoires dat ex-prostituees een degelijke opleiding geeft, van lessen Spaans en economie tot workshops snit en naad. Vervolgens stelt Dona Kolors hen een atelier ter beschikking. Het doel? Het leven van deze vrouwen verbeteren door de deuren naar de arbeidsmarkt te openen. Het gevolg? Een collectie kleurrijke, etnische, handgemaakte accessoires zoals kussenslopen en handtassen, mét hoop voor de toekomst. De kwaliteit is top, de details wondermooi en de verhalen van de vrouwen… die lees je op de site van Dona Kolors. Looks good, feels even better.

In haar atelier lapt de Amsterdamse kunstenares Marga van Oers oude, vooral Delfts blauwe tegeltjes op. Ze geeft hen met een likje verf en een grafische, grappige toets een tweede leven. Elke tegel vertelt een eigen kleurrijk verhaal. Om aan je muur te hangen en bij weg te dromen…

Het Nederlandse 4funkyflavours bestaat uit een team van 4 creativo’s met een grote liefde voor de manier waarop kinderen in het leven staan. Die fascinatie gecombineerd met een missie om de wereld te kleuren, leidde tot verrassende kindercollecties die – yes! – ook vertaald werden naar volwassenen. Inspiratie haalt 4funkyflavours in vrolijk Cuba, warm en droog Australië, de onderzeewereld van de Galapagoseilanden en stijlvol en zwierig Honshu (Japan). De designs zijn kleurrijk, retro, comfortabel en gemaakt van kwaliteitsstoffen. 4funkyflavours is vriendelijk voor het milieu en produceert met zo weinig mogelijk chemicaliën. Juttu verkoopt voorlopig enkel de mannencollectie. 

Nadat ze 22 jaar lang aan het hoofd stond van zwangerschapslijn Fragile, begon deze Antwerpse powervrouw in 2011 aan een nieuw avontuur onder haar eigen naam. Het resultaat: elegante, comfortabele kleding voor sterke, bezige vrouwen die niet bang zijn voor wat kleur.

(Nathalie Vleeschouwer is enkel verkrijgbaar bij Juttu Antwerpen)

Artisanaal snoep in alle kleuren van de regenboog én in old fashioned verpakkingen. Geen plastic voor Confiserie du Chaudron, maar recycleerbare melkflessen, confituurpotten en bokalen. En geen artificiële smaken, maar nostalgische zure beertjes, babelutten, hosties en nougat. 

Jansen+co (voor SERAX)

Jansen+co staat voor eigentijdse, unieke en kleurrijke producten, voor klassieke vormen in een modern jasje. De industriële productie van Jansen+co wordt gecombineerd met een authentieke finishing touch by hand. Wij zijn vooral fan van de keramische koffietassen en de kandelaars in alle kleuren van de regenboog. En ju?

De Anonyme-designers laten zich voor hun elegante vrouwencollectie inspireren door de stad Rome, wat leidt tot opmerkelijke kleuren en originele prints. Het merk doneert ook een deel van haar opbrengst aan de European Women’s Lobby, een organisatie die streeft naar gelijkheid tussen man en vrouw. Colorful & powerful!

Na een lange carrière als marketeer besefte Femke Zwaan dat ze het gelukkigst is met een penseel in haar hand. In 2013 besloot ze voor haar droom te gaan en zo ontstond Catchii. Femke ging in zee met een zeefdrukker die haar gedetailleerde, kleurrijke en handgeschilderde illustraties op porselein aanbracht. Haar inspiratie voor de huidige collectie haalde Femke in Zuid-Afrika. Het resultaat: bowls, borden en tassen met sierlijke pauwen, kraanvogels, vlinders en veren.