Gratis retourneren  

in alle winkels

14 dagen

 bedenktijd

Klantenservice:

 ma-zon, 10u-22u

Gratis levering

 vanaf €30

ZEG JA TEGEN VERANDERING

Veranderen is niet altijd makkelijk. Juttu helpt je graag met kleine stapjes in de juiste richting: dankzij deze producten en merken, draag jij ook bij aan een beter wereld. #SayYesToChange

Kleine moeite, groot verschil

Say what?! Met deze weetjes scoor je ongetwijfeld punten in je vriendenkring.

 

Did ju know…

… dat Amerikaans mediamerk Crosley houdt van oldskool platenspelers, maar dan wel in een hip jasje en mét de kwaliteit van nu?

Platenspeler ‘Executive’, € 129,95 – Crosley Radio

… dat de Kicker Bottle Openers van het Belgische brand New Life Factory gemaakt werden van vintage tafelvoetbalmannetjes?

Kicker Bottle Opener, € 19,95 – New Life Factory

 

… dat Elise de Rijck met haar RAK-boek – Random Acts of Kindness – de wereld wil veranderen door jou uit te dagen om kleine, goede daden te verrichten?  

Het RAK-boek – Elise de Rijck, € 14,99 – Uitgeverij Lannoo

… dat Marga van Oers van het Nederlandse StoryTiles oude, Delftse tegeltjes opknapt met een likje verf én een humoristische knipoog?

Tegeltje (medium), € 44,95 - StoryTiles

… dat je leven verandert - en verbetert - met deze life hacks? Van tips tegen hoofdpijn (limoen!) tot tricks om een kampvuurtje te maken (tortillachips!).

De Allerbeste Life Hacks – Dan Marshall, € 12,50 – DELTAS

... dat Matt & Nat prachtige handtassen maakt van nepleder? Geen enkel onderdeel is dierlijk. Nathalie Portman en Tobey Maguire zijn fan. And ju?

 Handtas, € 130 - Matt & Nat

Brands die voor verandering zorgen

Deze Juttu-merken willen het anders doen. Shop ze, en maak de wereld zelf ook een beetje beter.

People Tree

Het Britse People Tree werkt al jaren samen met fairtrade organisaties om het productieproces in derdewereldlanden eerlijk en gezond te laten verlopen. Voorts werkt het merk zo duurzaam en milieuvriendelijk als kan. Denk: gerecycleerde materialen, biokatoen en natuurlijke verfstoffen. People Tree beperkt haar C02-uitstoot door te kiezen voor handarbeid en transport over zee. Het resultaat: blije werknemers, een happy natuur en enthousiaste klanten die niet genoeg krijgen van de unieke stijl.

Millican

Dit Britse fairtrade tassenmerk ontleent zijn naam aan Millican Dalton, een man die duurzaam leefde nog voor het een modetrend was. Aan het begin van de 20ste eeuw verhuisde deze avonturier naar een grot in de natuur en voorzag volledig in zijn levensonderhoud. Hij maakte zijn eigen organische kleding, tenten en rugzakken. In navolging van deze held werkt Millican enkel met duurzame materialen zoals biokatoen, gerecycleerd polyester en ecologisch gelooid leder. De outdoor tassen zijn stevig, zo compact als kan én bestand tegen elke situatie.

A Beautiful Story

Nadat ze voor een grote multinational werkte, wilde de Nederlandse Cathelijne Lania alleen nog maar producten verkopen die de wereld mooier maken. Ze verloor haar hart in een fairtrade zilverfabriekje in Nepal en kwam er op het idee om de scherven van oude porseleinen kopjes te veranderen in geluksarmbanden. Die scherven brachten zowel de enthousiaste Nepalese werknemers als de designer alvast veel geluk, want zo’n tien jaar later worden de armbanden, ringen en halskettingen van A Beautiful Story in meer dan 100 winkels verkocht!

RVLT

De missie van RVLT is om easygoing mannenkleding te maken en daarbij is het merk continue op zoek naar verandering. Die verandering zit in hun grafische creaties, maar ook in hun beleid. Zo streeft RVLT ernaar om het op milieuvlak alsmaar beter te doen én ziet het merk erop toe dat alle werknemers een eerlijk loon en goede werkomstandigheden genieten. ‘Good things come to those who wait’ is hun lijfspreuk, waarmee ze willen zeggen dat kwaliteit primeert op kwantiteit. Jaja, wij hebben nu lang genoeg gewacht. Hiér met die outfit!

 

Verandering kan vele vormen aannemen: Zeg ja tegen nieuwe brands, tegen ijslolly’s met granola, tegen een nieuwe look voor je badkamer, tegen ondergoed met jungleprints en tegen spullen ruilen met je buren. Zeg ja tegen een nieuw Juttugram, nu gratis in alle Juttu winkels.