Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Reis rond de wereld in 25 merken

Juttu staat via haar merken in contact met de hele wereld. Ontdek de verhalen van onze internationale brands én de nieuwe collecties. #DiscoverTheWorld

1. Tonic Ginger Ale (500 ml), € 23,95, Tonic Cola Maison (500 ml), € 23,95 - 3/4 OZ. Tonic Maison 2. Sneakers, € 79,95 - TOMS 3. Triple Bottled Terrarium Kit, € 29,95 - Moss + Twig 4. Cardigan, € 159 - Aymara 5. Sneakers, € 75 - Veja 6. Birch Smoked Salt, € 12,95,  Licorice Salt, € 3 - Saltverk 7. Sporttop, € 34,95 - Röhnisch 8. Hemd, € 75 - Makia 9. T-shirt, € 39,95 - Knowledge Cotton Apparel 10. Portemonnee 'Granny', € 45 - Becksöndergaard 11. Beard Cologne & Conditioning Oil, € 44,95 - Portland England 12. Sweatshirt 'Drama is not a crime', € 69,95 - #BITCHPLEASE 13. Geurkaars 'Be awesome', € 19,95 - me & mats 14.Kartonnen vaas, € 3 - Snug 15. Blouse, € 119,90 - Lanius 16. Poster (30 x 40 cm), € 39,95 - Image Republic* 17. Bodylotion, € 19,95 - Meraki 18. Bril 'Birdi', € 135 - Palens 19.Blouse, € 69,95 - Anonyme 20. Mandje met zeep, € 8,95 - Hadithi 21. Handtas, € 139 - O MY BAG 22.Handgeweven tapijt, € 144,95 - Madam Stoltz 23. Trui, € 119,95 - Studio Jux 24.Wenskaart met zaadjes, € 8 - March 25. Armband, € 27, Oorbellen, € 25,50 - HINTH 

Noord-Amerika

Canada

1.  3/4 OZ. Tonic Maison

‘Just as beautiful as it is tasteful’. Een mooie belofte van de twee Canadese vrouwen achter het Tonic-merk: 3/4 OZ. Tonic Maison. De Tonic Syrop, de Ginger Ale Syrop (met gember) en de Cola Syrop zijn zowel apart als samen verkrijgbaar bij Juttu en zijn gemaakt van natuurlijke producten. Mix it up, enjoy, repeat ….

 

USA

2. TOMS

Voor elk paar schoenen dat je koopt, geeft TOMS één paar nieuwe schoenen aan een kind in nood. Op die manier worden ze beschermd tegen infecties en raken ze makkelijker op school. Shoes for a better tomorrow.

 

USA

3. Moss + Twig

De Amerikaanse Lisa wilde graag een miniregenwoud in haar piepkleine appartement in NY. Zo ontstond Moss + Twig  (= mos + twijg): compacte, sprookjesachtige ecosystemen. Lisa zweert bij duurzame materialen zoals glas, kurk en hout. Inspiratie haalt ze uit haar ongelimiteerde fantasie. 

Zuid-Amerika

Peru

4. Aymara

De Belgische Sven Van Gucht viel head over heels voor de Peruviaanse Yannina Esquivias. Het koppel gaf hun job op om samen met Yannina’s familie in Peru een breibedrijf op te richten: Aymara. Het resultaat? Een liefdevolle mix van Belgisch design, buitengewone stoffen en vakmanschap uit Peru.

 

Brazilië

5. Veja

Het Franse sneakermerk Veja is vooral werkzaam in Brazilië, waar het merk kleinschalige bio-boeren en rubbertelers steunt. Veja draagt in Brazilië ook actief bij aan het behoud van het Amazonewoud en probeert de C02-uitstoot zo laag mogelijk te houden door het transport over zee te sturen. 

Scandinavië

IJsland

6. Saltverk

Het enige zeezout dat gemaakt wordt met 100% geothermische energie. Doordat natuurlijke geisers de enige energiebron zijn, heeft Saltverk een zero carbon footprint en een CO2-neutrale uitstoot. 

 

Zweden

7. Röhnisch

De yogalijn van Röhnisch zit niet alleen supercomfortabel, maar is ook lief voor milieu, mens én dier. En euh, niemand die zegt dat je in die comfy yogabroek niet gewoon in de zetel mag gaan liggen. Namaste.

 

Finland

8. Makia

Makia is ontstaan in de oude havenbuurt van Helsinki, en dat verklaart de maritieme symbolen. De vuurtoren onderstreept ook het belang van op avontuur gaan én nadien weer thuiskomen. Stoere en hippe menswear voor zeebonken.

 

Denemarken

9. Knowledge Cotton Apparel

KCA gebruikt biokatoen, gerecycleerde materialen en roept de wereld op om de fiets te nemen in plaats van de auto. De massale uitstoot van C02 is een catastrofe voor het leven op aarde. ‘Take action’, en dat mag je gerust in een hippe chino doen.

 

10. Becksöndergaard

Becksöndergaard, opgericht door Lis Beck en Anna Söndergaard, staat bekend om haar luxueuze sjaals met handgetekende prints. Ook de granny purses, gemaakt uit duurzaam palingleer en verkrijgbaar in verschillende kleuren, zijn terecht most wanted

West-Europa

Groot-Brittanië

11. Portland England

Verzorging op basis van natuurlijke ingrediënten die huid en haar voor, tijdens en na het scheren reinigen, beschermen en hydrateren. Het team bestaat uit surfers die weten welke schade water, guur weer en zout kunnen verrichten. Het label zegt nee tegen chemicaliën, kleurstoffen en testen op dieren.

 

België

12. #BITCHPLEASE

Anouk en Sigie zijn twee Antwerpse fair bitches die de wereld (en heel wat harten) veroveren via statement-sweaters met een flinke dosis zelfrelativering. De leuke sweaters zijn fairtrade én gemaakt van biokatoen.

 

Nederland

13. me & mats*

Mats stierf kort na zijn geboorte. Astrid besefte achteraf dat de momenten met haar zoontje de gelukkigste uit haar leven waren, dat geluk in een klein hoekje zit. Met dit kaarsenmerk wil ze die boodschap de wereld insturen, in de vorm van feel good quotes, zoals ‘Be Awesome’, rondom een heerlijk geurende kaars.

 

Duitsland

14. Snug

 ‘We willen spullen maken die een glimlach toveren op je gezicht’, da’s de visie van het Duitse interieurmerk Snug. Snug vertrouwt niet enkel op buikgevoel, maar gebruikt ook gezond verstand en dus vooral duurzame materialen.

 

Duitsland

15. Lanius

High fashion, groen en sociaal. Lanius is lidvan de Fair Wear Foundation en onderhoudt contact met àlle mensen die voor hen werken, waar ook ter wereld. Mooie woorden + mooie kleren. We like.

 

Frankrijk

16. Image Republic*

Het eco-vriendelijke Image Republic* gaat op zoek naar nostalgische beelden die je doen glimlachen of laten nadenken. Image Republic* houdt onder andere van van popiconen, cultobjecten en legendarische tv-series. Beelden zeggen meer dan woorden.

 

Zwitserland

17. Meraki

Meraki werkt enkel met wat de natuur te bieden heeft (zoals walnoten, zeezout en soja) en wil dat haar producten zowel zacht aanvoelen als activerend werken. 100 % natuurlijk, 100% succesvol. It’s a Meraki!

Zuid-Europa

Spanje

18. Palens

Ontstaan in de garage van de jonge Oscar Palencia en handgemaakt van duurzaam hout. De cases van de brillen worden geproduceerd door mensen met speciale behoeften.

 

Italië

19. Anonyme

Anonyme laat zich inspireren door de stad Rome, wat leidt tot een collectie met opmerkelijke kleuren en originele prints. Het merk doneert aan de European Women’s Lobby, een organisatie die streeft naar gelijkheid tussen man en vrouw. 

Afrika

Kenia

20. Hadithi

Hadithi is een joint venture van Buy a Smile, een Belgische vzw die 500 Keniaanse vrouwen vertegenwoordigt. Elke kleurrijke mand bevat een foto en het bewogen verhaal van de vrouw die ze heeft gewoven. Hadithi investeert naast fairtrade en opleiding ook in ecologische productie. Nieuw bij Juttu zijn de minimandjes met een stukje zeep. Op naar een propere wereld!

Azië

India

21. O MY BAG

De tassen van Nederlands eco-brand O MY BAG worden gemaakt in India, waar eerlijke lonen betaald worden, onderwijs voorzien wordt en vrouwen en minderheden gelijke kansen krijgen. Om zonder enig schuldgevoel mee te pronken dus.

 

22. Madam Stoltz

De Deense Pernille Stoltz is verliefd op India : ‘iedereen spreekt me er zo mooi aan met ‘madam’. Madam Stoltz laat haar woonaccessoires fairtrade maken door ambachtslieden die ze op haar reizen door India ontmoet. Ze steunt ook een organisatie die kinderen uit de sloppenwijken onderwijs biedt.

 

Nepal

23. Studio Jux

In elk kledingstuk van het Nederlandse Studio Jux wordt een nummer genaaid dat op de website matcht met het verhaal van de Nepalese kleermaker. Zo krijgt elk design een gezicht. Mooi!

 

Korea

24. March

Het voetje van de illustratie op de kaart stop je in een pot met aarde. Wat water en wat liefde later groeit er iets moois uit. Een kaartje van March (ontworpen door de Koreaanse kunstenaar Yang Ji Yoon) is niet enkel een mooie boodschap aan een loved one, het is ook een boodschap van de natuur: vergeet mij niet!

 

Thailand

25. HINTH

HINTH staat voor Handmade IN Thailand. De juwelen met een boho tintje worden handgemaakt door Thaise ambachtsvrouwen in ruil voor een fair loon en goede werkomstandigheden. Snel iemand een ‘hint’ geven.