EAT GOOD, FEEL GOOD

5 nieuwe food trends

Selderijsap als ontbijt, octopussalami als aperitief en yoghurt als lunch. Ontdek de allernieuwste food trends en nom nom nom.

TREND 1: SEACUTERIE

Laat die kippenbilletjes, parmaham en truffelsalami in het winkelrek staan, want jij serveert straks bij het aperitief octopussalami, zwaardvisham, kreeftenworst en gebraden krabbenpootjes. Bye bye chacuterie, hello seacuterie. En daarmee doelen we niet op ouderwetse sea platters of gevulde perzikken met tonijn maar op originele creaties waarvoor technieken worden gebruikt die tot voor kort enkel met vlees werden gelinkt, zoals roken, pekelen, drogen en fermenteren. Sharing is caring en vergeet niet om de champagne koud te zetten.

 

TREND 2: SAVOURY YOGHURT

Dacht je dat yoghurt enkel lekker was in combinatie met granola en fruit? Think again. Verwelkom ook eens savoury of hartige yoghurt in jouw bowl. De trend komt overgewaaid uit Engeland - we know: dat ís inderdaad ook het land van witte bonen en shepherds pie - waar combinaties met zalm, avocado en dille of geroosterde aubergine en chili steeds vaker op menukaarten verschijnen. Wees creatief, de mogelijkheden zijn immers eindeloos.

 

TREND 3: DOE-HET-ZELF DRANKJES

Wat je zelf doet, doe je (meestal) beter. Vanaf dit najaar gaan we steeds vaker onze eigen drankjes brouwen. Vooraleer je met die peddel naar je badkuip trekt, veel brands helpen je graag op weg met Make Your Own Wine-kits of met handige flesjes gevuld met ingrediënten waarbij je enkel nog alcohol, citroensap of water moet toevoegen. Ook smaakjes om je water te boosten zijn on trend. Homemade (of toch bijna).

 

Het Nederlandse merk Pineut verkoopt flesjes gevuld met ingrediënten voor het zelf maken van Iced tea, Tafelwater, gemberbier en fruitige of pittige cocktails en likeuren. Ontdek snel het volledige aanbod van Pineut.

 

TREND 4: SELDERIJSAP

Enkele jaren geleden zweerden we nog bij lauw water met citroen, daarna zagen we heil in kokoswater en nu werpen we massaal de stengels van bleekselderij in de sapcentrifuge. Bleekselderij wordt als superfood geprijsd omwille van zijn antioxidanten en ontstekingsremmende werking. De dag beginnen met een glaasje van dit groene, bittere drankje zou dan ook wonderen verrichten tegen chronische ziekten en bovendien de spijsvertering stimuleren en je huid hydrateren. Mix it up!

 

TREND 5: SOBER BARS & MENU’S

Alcohol is passé, tenminste als we naar de nieuwe hype in de Verenigde Staten kijken. Daar openen steeds meer sober bars de deuren, oftewel: café’s zonder bier (yes, that happened) en andere alcoholische drankjes. Word je al licht gedeprimeerd bij het vooruitzicht van een smakeloos glaasje bruiswater? No stress, deze bars zetten in op overheerlijke en originele alcoholvrije drankjes. Het is nog even wachten tot het eerste alcoholvrije café in ons land opengaat, maar we voorspellen wel dat binnenkort élke hippe tent op z’n minst een degelijk, lekker en origineel alcoholvrij aanbod heeft op de menukaart. Schol!

 

Wacht niet op de eerste alcoholvrije café, maar proef thuis al eens van deze heerlijke non-alcoholische gin van Nona June.

 

Cookie-instellingen voor de beste online Juttu-ervaring

Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.