Food for foodies:

7 musthaves voor de fijnproever

Mayonaise, zout, koekjes, pasta: het zijn the usual suspects in élke voorraadkast. Maar het kan ook next level: een kleine twist en gewoon wordt buitengewoon. #foodielicious

HOT SAUCE

•  een pittige tomatenketchup met een vleugje chili

Lekker bij… de barbecue, haute dogs of gourmet burgers

•  een romige mayonaise met stukjes zomertruffel

Lekker bij… een zeevruchtenschotel, tapas en patatas bravas

•  een pikante mayonaise met harissa

Lekker bij… gegrilde groenten en homemade fries

DIY ZOUT

•  een zoutkristal uit de Himalaya

How to? Deze beauty van RIVSALT zorgt voor magie aan tafel: bij de zoutkristal zit een roestvrijstalen rasp waarmee je on the spot je gerecht naar smaak kan pimpen.

•  grof zout met een vleugje zomertruffel

Strooien over… je omelet, pastagerecht of risotto

KRACHTIGE KRUIDEN

Ras El Hanout, Roasted Chicken Blend, Vijf Pepers tot kunjit: de natuurlijke kruiden van Le Monde en Tube staan voor een culinaire reis rond de wereld. Leuk extraatje: het lekkers zit in glazen buisjes.

TIP! Geen zin in rondslingerende kruiden? We hebben verschillende houten staanders waardoor je de kruiden makkelijk én mooi kan uitstallen.

FANCY SIROOPJES

Tuin of terras onverwacht gevuld met friends & family en niks bijzonders in huis? No worries: mix deze siropen – van vanille en karamel over hazelnoot tot mojito – met pakweg (bruis)water, koffie, milkshake of smoothie en je scoort weer foodie points.

Must try: Summer Spritz

Vul je glas met ijsblokjes en giet er 3/4de schuimwijn en 1/4de bruiswater over. Pimp naar smaak met de Spritz-siroop en werk af met een schijfje sinaasappel.

THEE MET PIT

Bij Or Tea? zit er in een kopje thee zoveel meer dan warmte en gezelligheid: een vleugje zen of net ’n energiekick dankzij onder andere sinaasappelzeste, rozenknoppen, citroenverbena, kurkuma en jeneverbes.

Wist je dat… het Chinese Or Tea? 100% natuurlijk is en dus geen kleur-, geur- en smaakstoffen bevat, bovendien zijn de theebuiltjes, verpakkingen en inkt biologisch afbreekbaar.

PASTA PERFECTA

Iederéén maakt pasta, maar de juiste soort geeft zelfs de meest eenvoudige saus een kick. Deze pasta’s komen uit Ligurië en worden er door locals gekneed, gerold en geperfectioneerd. What’s cooking: lange, dunne linten (aka taglierini) of liever kurkentrekkertjes (ofwel trofiette met spinazie)?

Italiaanse tomatensaus? Een paar geheimen van de nonna:

•  Ga voor kwalitatieve ingrediënten, daar begint élk lekker gerecht mee.

•  Take it easy: de perfecte saus moet lang - minstens een uur - pruttelen!

•  Dé favorieten? San Marzano-tomaten. Vers natuurlijk als het kan, en anders vind je prima alternatieven in blik, bijvoorbeeld van Mutti.

•  Over de kruiden discussiëren de nonna’s. Worden het vaakst genoemd: tijm, oregano, salie, peterselie en basilicum.

•  Een lepeltje suiker? Doén!

•  Ook een beetje pancetta en een glaasje rode wijn blijken de ultieme smaakmakers.

SWEETS FOR MY SWEET

Zin in zoet? Het succes zit ‘m vaak in de combi klassieker + verrassend extraatje.

Dit is alvast onze top 3:

1. marshmallow met pure chocolade en Fleur de Sel

2. macademia-noten omhuld met een fruitig, rabijnrood laagje

3. zandkoekjes met een vleugje citroen

Benieuwd naar al onze sweets?

Aha! The Secret stash…

Waar (ver)stop je al dat lekkers? Deze collectie kleurrijke voorraadpotjes houden alles lekker vers en staan mooi op je keukenkast.

Nog meer leesinspiratie nodig?

Cookie-instellingen voor de beste online Juttu-ervaring

Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.