Buying two = korting for ju! Shop dames | Shop heren

One day you are in, the next you're out

Foodtrends!

Vergeet sashimi, avocado en koemelk. Dit jaar zwicht jij voor Peruviaanse ceviche, rode biet van bij ons en plantaardige alternatieven zoals cashewmelk. Check de nieuwste foodtrends.

Bron: Whole Foods e.a.

Dag sashimi

Hallo ceviche

De grootste foodtrends komen dit jaar uit Midden- en Zuid-Amerika. Latin cuisine staat voor fris, vers, kleurrijk, pittig en zoet. Denk maar aan zachte, gevulde taco’s of aan ceviche, een Peruviaanse visbereiding waarbij stukjes rauwe vis gemarineerd worden in limoen.

Dag vlees

Hallo faux vlees zoals jackfruit

Ook afkomstig uit Zuid-Amerika is jackfruit. Naast peulvruchten, paddenstoelen en zeewier is deze stekelvormige vrucht dé nieuwe, gezonde vleesvervanger. Faux vlees is erg welkom nu het aantal flexitariërs een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Qua structuur doet jackfruit trouwens wat denken aan pulled pork. Ideaal dus als hamburger op jouw vegan BBQ.

Dag avocado

Hallo rode biet

Waar we in 2018 nog elk gerecht opleukten met schijfjes avocado, doen we dit jaar hetzelfde met rode biet. Deze trend sluit aan bij een groter wordend bewustzijn. We kiezen steeds vaker voor plantaardig én voor lokaal, en dus voor een lage ecologische voetafdruk. Rode biet doet het goed in slaatjes, hummus, smoothies, brownies, soep… maar is ook lekker rauw (carpaccio!) of gegrild.

891348674

Dag koemelk

Hallo cashewmelk

In 2019 schakelen we massaal over naar plantaardige melk. Enerzijds als statement tegen een systeem dat dieren behandeld als gebruiksvoorwerp (viva vegan!), anderzijds omdat er naast sojamelk een heleboel nieuwe, lekkere alternatieven in de winkel liggen. Wat dacht je van cashewmelk, amandelmelk, rijstmelk en havermelk?

Dag gin tonic

Hallo NOLO-alcohol

Sensibiliseringsacties zoals Tournée Minérale waren al een voorbode. We zijn ons bewust van de schadelijke gevolgen van ‘teveel drinken’. Alcohol wordt langzaamaan een luxeproduct, waarbij kwaliteit primeert op kwantiteit. Het gevolg is dat er meer geïnvesteerd wordt in NOLO-alcohol (no of low alcohol). Alcoholarm bier wordt hip, we spotten originele softdrinks op de menukaart en alcoholvrije spirit in de winkel.

Dag froyo

Hallo frozen... everything!

In de diepvriesafdeling wordt duchtig geëxperimenteerd met smaak en vorm. Verwacht je aan bevroren lekkernijen zoals avocado-ijsjes, waterlolly’s met alcohol, frozen cheese (yes, that’s a thing), gevriesdroogd fruit en Dondurma (elastisch Turks ijs). 

Dag rietjes en plastic

Hallo milieuvriendelijke verpakkingen

Willen we onze planeet redden, dan moeten we plastic wegwerpartikelen zoals rietjes en plastic zakjes in de ban slaan! Steeds meer merken en bedrijven (groot & klein) investeren dit jaar in milieuvriendelijke verpakkingen en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.