Let’s parTEA!

Zwoele, zomerse feestjes worden een cup of tea met deze verfrissende cocktails en mocktails Shaken not stirred en mét thee twist

SangTEAria

De leukste manier om die dagelijkse hoeveelheid aan fruit binnen te krijgen. Vitaminen? Check!

Dit heb je nodig:

(voor 1 bowl)

1 l water/ 10g of 3 builtjes fruitige thee/ 1/2de  rosé wijn /enkele stukken vers fruit (nectarine, aardbei, appel,...) /ijsblokjes

 

Zo ga je te werk:

1. Breng het water net niet aan de kook (80°C) en laat er de thee 15 minuten in trekken

2. Snijd het fruit in stukjes en schep deze in een grote kan

3. Giet vervolgens de – ondertussen - koude thee en de rosé wijn in de kan

4. Zet even in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen trekken

5. Serveer met ijsblokjes

 

Top thee-tip

Meer over deze thee:

Queen Berry van Or Tea? bestaat uit een mix van hibiscus, druif,  vlierbes, zwarte bes, blauwe bes en aardbei. Deze zoete thee zit boordevol antioxidanten en vitamine C, en beschermt dus je lichaam tegen ontstekingen en ziektes.

MojiTEA

De Havanna stijl verovert fashionland en ook de Mojito mag wat ons betreft een comeback maken. De gezonde groene thee compenseert ruimschoots de rum.

Dit heb je nodig:

(voor 1 cocktail)

1/2de glas gevuld met ijs/ 8 verse muntblaadjes /1el limoensap /125 ml vers gezette groene thee, afgekoeld tot kamertemperatuur /3cl witte rum /1el witte suiker (of meer, naar smaak) /een handvol frambozen

 

Zo ga je te werk:

1. Vul een groot glas voor de helft met ijs

2. Voeg de muntblaadjes toe en roer lichtjes met een roerstaafje tot de smaken vrijkomen

3. Voeg het limoensap, de thee, de rum en de suiker toe

4. Roer tot het geheel gemixt is en de suiker is opgelost

5. Werk af met frambozen en serveer koel

 

Top thee-tip

Meer over deze thee:

Sprites Delight Caddy van P& T is een levendige en weelderige groene thee-melange van aardbeien, bosbessen en vlierbloesem én met een lichte toets basilicum en rode biet. Speels & speciaal. 

Double Gin TEAnic

Zonder alcohol!

Wie gezond en alcoholvrij wil feesten die serveert deze Gin Tonic, minus de Gin en minus de tonic. Same same but different.

Dit heb je nodig:

(voor 4 glazen)

1 l water/ 10g of 5 builtjes citroen gemberthee / 5 schijfjes gember /2 stengels citroengras/ honing, naar smaak

 

Zo ga je te werk:

1. Breng het water net niet aan de kook (80°C)

2. Snijd de gember en 1 stengel citroengras in dunne plakjes

3. Voeg de thee en de gemberschijfjes toe aan het water en laat 15 minuten trekken

4. Proef en voeg honing naar smaak toe

5. Laat het geheel afkoelen

6. Zeef en serveer de thee in grote glazen gevuld met ijsblokjes en pimp met citroengras en enkele schijfjes gember

Top thee-tip

 

Meer over deze thee:

Energinger van Or tea? is een fijne mix van citroenverbena, rozemarijn, citroengras en gemberpoeder. Deze kruidige thee geeft je een energiekick en boost je immuunsysteem.

MarTEAni

Shaken not stirred én met een thee twist!

Dit heb je nodig:

(voor 2 cocktails)

200 ml water /2 g of 1 zakje Earl Grey Tea/ 1 el honing / 100 ml wodka / 50g ijsblokjes / 1 limoen / pompelmoesschil

 

Zo ga je te werk:

1. Kook water en laat de thee samen met de honing geruime tijd trekken

2. Doe de thee samen met de wodka in een cocktailshaker, voeg ijsblokjes toe en shake 20 seconden

3. Schenk de MarTEAni in de glazen

4. Snijd de halve limoen in 4 partjes en haal wat schil van de andere helft én van de pompelmoes. Rijf wat limoenstukjes en wat pompelmoes- en limoenschillen aan een cocktailprikker en zet in de cocktails.

 

Top thee-tip

Meer over deze thee:

Brave New Earl van P&T is een zwarte thee met een aroma van bergamot, jasmijn en jeneverbessen én met een lichte toets van citroen, appelsien, den en mout. De klassieke Earl Grey maar dan met een gedurfde twist!

Zeg jij nooit nee tegen een kopje thee? Klik hier voor nog meer thee en zet alvast de ketel op.