Gratis retourneren  

in alle winkels

14 dagen

 bedenktijd

Klantenservice:

 ma-zon, 10u-22u

Gratis levering

 vanaf €30

Steek eens wat licht aan!

Voor extra warmte en meer licht moet je bij Juttu zijn. Van kaarsen met warme quotes tot stoere, urban verlichting. #LightenUp

It’s about RoMi (RoMi = Realistic Open Minded Individuals) ontstond ooit in een iniemienie kelder in Amsterdam. Het is die bruisende hoofdstad die al sinds 1993 de inspiratie vormt voor de verlichtingselementen van het merk. Dutch en degelijk dus. En er kan nooit genoeg licht zijn, toch?

Tafellamp 'Athens', € 69 | Tafellamp 'Kobe', € 74,95 | Lamp 'Mekong', € 129 (29 cm) en € 149 (33 cm)

Het zijn soms de verschrikkelijkste verhalen die voor positieve wendingen kunnen zorgen. Het verhaal van de Nederlandse Astrid bijvoorbeeld, oprichtster van me&mats*. Haar zoontje Mats kwam te vroeg op de wereld en verloor helaas de strijd. Astrid bleef verslagen achter. Later besefte Astrid dat die korte momenten met Mats wellicht de gelukkigste uit haar leven waren, dat geluk in een klein hoekje schuilt en dat het de kleine dingen zijn die je moet koesteren. Met haar kaarsenmerk me&mats* wil Astrid die boodschap de wereld insturen. En die boodschap komt in de vorm van feel good quotes rondom een heerlijk geurende kaars.

Sparkle collectie met quotes 'Hooray', 'Joy', 'Thanks' en 'Love', € 19,95 (per stuk)

Robotlampje, € 119,95

Onderschat ze niet, deze houten robotjes. Het zijn stoere Rijkswachters die nog niet zo lang geleden de meest waardevolle schatten van het Rijksmuseum in Amsterdam beschermden, zij het in een andere hoedanigheid. De robotten zijn gemaakt van de houten transportkisten van het Rijksmuseum waarin de grootste kunstwerken de wereld rondreisden. Nu het Rijksmuseum weer open is, zijn de kisten niet meer nodig en kregen zij een nieuw leven in de vorm van robotjes, zoals deze met een lampje in. Op de website van de Rijkswachters ontdek je via een code op jouw robot welke kunstschat hij ooit bewaard heeft. Dichter bij een Brueghel of Rembrandt kom je niet…

Nieuw bij Juttu: Munio Candela. De kaarsen van dit merk zijn handgegoten met ecologische sojawas en geuren heerlijk. De collectie is geïnspireerd op de oude Letse kruidengeneeskunde. Ze worden gemaakt met seizoensgebonden ingrediënten van Letse velden. De natuurlijke geuren zoals kaneel, lavendel en kruidnagel hebben een kalmerend en rustgevend effect en ontspannen je helemaal.

'Naturella' collectie, vanaf € 13,50

Lamp 'eos mini', € 79,95

Verlichtingsmerk Vita Copenhagen is op en top Scandinavisch. Dat zie je aan de typische strakke, pure ontwerpen én aan de oprechte zorg die het merk draagt voor het milieu. Zo verpakken ze hun lampen in de kleinst mogelijke geschenkdozen om de afvalberg tot een minimum te beperken. De natuur is trouwens ook de grootste inspiratiebron voor de duurzame kwaliteitslampen van Vita. Zo ook voor deze schattige en aaibare lamp van donsveertjes.

Puik Art werkt nauw samen met enkele jonge, getalenteerde Hollandse designers en biedt hen de kans om hun briljante en creatieve ideeën los te laten op de wereld. De producten van Puik Art zijn vooral goed gevonden en mooi ontworpen hebbedingen voor in je huis, zoals deze vrolijke raketkaars die de kamer zomaar 10 uur verlicht.

Raketkaars (in 3 kleuren), € 14,95 (per stuk)

Cactus neon lamp, € 94,95

Producten die je wil delen, om mee te lachen en om te verassen, dat is waar DOIY design voor staat. Het jonge merk maakt kwaliteitsgoederen tegen een democratische prijs. Zij willen dat hun designs zorgen voor de vrolijke noot in ieders dag. Meer dan geslaagd met deze anti-prik cactus, vind je niet?

Samen met haar beste vrienden stuurde de Nederlandse Anne-Floor Sinnige tijdens een huwelijk in Thailand een wenslampion de sterrenhemel in. Daar en toen besefte ze hoe belangrijk het is om momenten met elkaar te delen. Het werd het begin van Moments of Light, een wondermooie kaarsencollectie vergezeld van fijne, spitsvondige gedichten. Voor elk moment in je leven. De kaarsen worden gemaakt door een atelier dat daklozen en ex-verslaafden nieuwe kansen biedt. Do the bright thing en geef een moment cadeau.

***

Krijg je er maar niet genoeg van? Klik hier voor meer heerlijke geurende kaarsen of hippe verlichting.