De 10 geboden van PlayPauze - A Natural Connection

Exclusief bij Juttu en A.S. Adventure: tijdloze en duurzame yogawear waar je – hakje aan en jasje over - zo mee de stad induikt. Friends en yogi for life Katrien Smets en Hilde de Baerdemaeker over de 10 geboden die aan de basis liggen van hun ‘relaxionwear’-collectie:

Tijdloos & flatterend, dit is wat vrouwen écht willen.

Who is?

Katrien Smets

Belgische designer: Studeerde rechten en werkte o.a. in de media en voor een modepersagentschap

Dromer + doener

Sustainable fashion brand in Antwerpen

Je kent haar van: sweaters met quotes zoals ‘Who Cares’

Zweert bij: mooi +  tijdloos +  long-lasting +  eco-friendly

Houdt van yoga

Mantra: Make A Natural Connection

Meer info: www.katriensmets.com

Hilde De Baerdemaeker

Belgische actrice

Je kent haar van: films zoals Alias en De Zaak Alzheimer en tv-series zoals Halleluja en LouisLouise

Meisje van veertig

Yogalover en teacher

Kunstenares

Mama van een tweeling van acht en plusmama van twee

Meer info: www.playpauze.be

What about?

PlayPauze A Natural Connection

Relaxionwear

Sinds: 2018

Bekend om: functionele en mooie yogakledij geschikt voor diverse activiteiten en om dus de hele dag door te dragen

Fashionable activewear + active fashionwear

Duurzaam/eco-friendly/fair trade

Made in Portugal

Stijl: speels, zacht, comfy, vrouwelijk, flatterend, tijdloos en basic

Exclusief bij Juttu en A.S Adventure

Website: www.playpauze-anaturalconnection.com

Gebod nr 1: Yogawear

Hilde: “Tijdens mijn zwangerschap had ik erg veel last van mijn rug en dus probeerde ik zwangerschapsyoga uit. Ik was meteen verkocht en ik ben sindsdien niet meer gestopt met yoga. Mijn lichaam en vooral mijn hoofd snakken naar die momenten van rust en ontspanning. Yoga is voor mij een pauze van mijn chaotisch leven én het is een passie die ik deel met Katrien. Omdat zij een modelabel had vertelde ik haar over mijn  moeilijke zoektocht naar fashionable yogakledij.”

Katrien: “Ik hoor wel vaker van klanten dat ze mijn sweaters dragen tijdens een yogasessie. Met PlayPauze A Natural Connection draaien we het net om: we maken fashionable yogawear waarmee je uitstekend kan bewegen maar die je ook perfect kan aantrekken voor andere gelegenheden.”

Gebod nr 2: Iconic Black

Hilde: “Ik ben mijn hele leven lang al verslaafd aan zwarte kledij. Niets zo stijlvol. Veel zwart in de collectie was een must.”

Katrien: “Mee eens. Eén van mijn favoriete stukken is dan ook een zwarte body met open rug en extra lange mouwen waar je je duimen kan insteken. Heel tof.”

Gebod nr 3: Sustainable

Katrien: “Het is een hele uitdaging om duurzaam te produceren én kwalitatief en betaalbaar te blijven. Maar we zetten ons maximaal in. Waar we kunnen proberen we een verschil te maken. Zo gebruiken we organisch katoen en tencel, produceren we in Portugal en kiezen we voor milieuvriendelijke verpakkingen.”

Hilde: “In de collectie zit een perfecte beanie, gemaakt uit biokatoen. Mijn droommuts.”

Gebod nr 4: For every age, size & shape

Hilde: “We maken heel bewust flatterende keuzes: mouwen die wat langer zijn en dus het zogenaamde ‘zwaaikwabje’ verbergen, topjes met een V-hals, een oversized pasvorm, topjes die ‘blousen’ op buikhoogte, spullen die mooi aansluiten op de heupen, … We verdiepen ons in het denkproces van een vrouw die voor haar kleerkast staat: wat telt voor haar? In wat voelt zij zich goed?”

Gebod nr 5: Hoogkwalitatief

Katrien: “We binden niet in op kwaliteit en we testen voortdurend onze kledingstukken. Het blijft yogawear. Het is de bedoeling dat je de stukken veel kan wassen zonder dat ze verslijten. Het helpt ook dat we in Portugal produceren, waardoor we makkelijk onze visie kunnen overbrengen en een kwaliteitscontrole kunnen doorvoeren. Om de twee maanden gaan we op bezoek in het atelier.”

Gebod nr 6: Details!

Hilde: “Details maken onze kleren uniek. Een top die je omgekeerd kan dragen waardoor je de ene keer een boothals krijgt en de andere keer een V-decolleté of ons logo – waarvan ik zelf een tatoeage op mijn pols heb staan – dat subtiel geborduurd  op elk stuk staat. Er zitten armverwarmers in de collectie waarbij ons logo exact op de plaats van mijn tatoeage staat. Heel speciaal. Er zitten ook geen etiketjes in onze kledij, omdat ik zelf nogal gevoelig ben voor het gekriebel ervan.”

Gebod nr 7: Tijdloos

Katrien: “Tijdloos en basic. Het zijn stuk voor stuk kledingstukken die je elke dag wil dragen. Hop van de wasdraad en weer aan je lijf. Onze stukken overstijgen de seizoenen. Ook dat maakt onze collectie duurzaam.”

Gebod nr 8: Second skin

Hilde: “Onze kleren moeten lekker zitten. Zo zit er een comfy sweater dress in de collectie met een hoodie die je makkelijk over je ogen kan trekken. Ideaal om mee op reis te gaan en stiekem een dutje te doen. Ik noem hem ook wel eens de mama onesie, zo lekker zit hij. Ik ben zo’n mama die wel eens in haar pyjama – snel mijn jas erover - aan de schoolpoort durft te staan. Deze jurk is het ideale alternatief om ietwat treffelijk mijn kinderen naar school te brengen waarbij niemand doorheeft dat ik echt net mijn bed ben uitgestapt (lacht).”

Gebod nr 9: Beautiful

Katrien: “We slaan met PlayPauze A Natural Connection een brug tussen activewear en fashion.

Hilde: “Neem die sweater dress bijvoorbeeld. Laarzen van A.F Vandevorst eronder en je bent af.

Katrien: “Of onze jumpsuit. Zo mooi. Een tikje baggy, maar net niet teveel. Met een hakje en een jasje kan je na de yogasessie zo naar een feestje.” 

Gebod nr 10: Belgisch design

Hilde: Last but not least: wij zijn Belgisch en proud of it.” #IkKoopBelgisch

Klik en bekijk hier de hele collectie PlayPauze – A Natural Connection