Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Design for pussies: the purrrfect gift

In onze Pop-up Space zetten we creatief talent in the picture. Voor de tweede maal slaan we de handen in elkaar met het Flanders DC en kozen we samen met hen 4 beloftevolle, Belgische brandsOmdat grafisch vormgever en cat lover Delphine Courier niet meteen ‘wild’ werd van wat ze zag in de dierenwinkel, besloot ze het heft in eigen handen te nemen. Design for pussies zijn stijlvolle accessoires voor jouw kat (én jouw salon) 

Wat is Design for pussies?

Wat: hippe hebbedingen voor katten

Sinds: 2017

Wie: Delphine Courier is grafisch vormgever van opleiding. Ze werkt deeltijds bij American Clothing Associations waar ze o.a. acties en events uitwerkt voor merken zoals River Woods. Ze is het brein achter Design for pussies en fulltime cat mom van Pistache en Gaspard, haar grootste inspiratie

Producten bij Juttu: Cat Cubes (kartonnen kattenhuisjes), halsbandjes en kattenmandjes in vilt

Stijl: Scandinavisch geïnspireerd, geometrisch, fun

Zowel mijn katten als mijn interieur verdienen het beste.

Wat is dat met jou en katten Delphine?

“Mijn katten zijn mijn kinderen. Rotverwende kinderen (lacht) want het is hier cat heaven. Mijn hele huis staat altijd vol prototypes van nieuwe ontwerpen met als doel het leven van mijn vierpoters leuker te maken. Gaspard en Pistache komen trouwens allebei uit het asiel. Ik zet me vaak in als vrijwilliger voor het dierenasiel. Zo organiseer ik acties om de asielen in de kijker te zetten en ik ben ook pleegmoeder voor kittens. Ja, ik ben echt een die hard cat lover. Als mensen me vroegen wat ik wou worden later dan kregen ze altijd twee antwoorden: dierenarts of kunstenares.” 

Kattenmandjes (verschillende hoogtes), vanaf € 56,50 | Halsband 'Cattitude', € 19,50

Die kunstrichting komt nu wel van pas…

“Ik hecht ook veel belang aan schoonheid en design. Toen ik mijn eerste kat adopteerde, bezocht ik een dierenwinkel. Maar de spullen die ik er vond vielen niet echt in de smaak en ze waren ook niet altijd katproof. Omdat ik vond dat zowel mijn kat àls mijn interieur het beste verdienden – niemand wil zo’n mottige krabpaal in zijn salon, toch? – ben ik gaan onderzoeken wat katten ècht leuk vinden en ik ben beginnen tekenen.”

Eerst was er de Cat Cube…

“Cat Cubes zijn kattenhuisjes die je zelf in elkaar moet steken en die verkrijgbaar zijn in verschillende prints. Omdat mijn katten in niets liever kruipen dan in mijn pakjes van bol.com (lacht), heb ik met karton gewerkt. En karton is duurzaam. Het is gerecycleerd en opnieuw recycleerbaar.” 

Cat Cube, € 39,50 | Vilten mand, € 69,50

Duurzaam produceren, was dat een must?

“Absoluut. Ik kan echt heel boos worden als ik door de supermarkt loop en zie hoeveel er in plastieken verpakkingen zit. Al mijn producten worden zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt. En katvriendelijk zijn ze natuurlijk ook. Zo zal ik nooit met schadelijke of giftige stoffen werken. Naast het ontwerp verloopt ook het allergrootste deel van de productie gewoon hier in België. Het kleine deel dat niet in België plaatsvindt, gebeurt in Europa. Zo hou ik de C02-uitstoot laag. Ik probeer als merk ook sociaal geëngageerd te zijn. Voor de productie van de vilten kattenmandjes doe ik beroep op een gevangenis.”

Hoe belangrijk is het voor jou om ‘Belgisch’ te kopen?

“Ik betaal zelf graag wat meer voor ‘made in Belgium’. Zo heb je iets creatief, vrij exclusief én kwalitatief in handen. En zo weet je ook – in vergelijking met merken die in lageloonlanden werken – dat het ‘proper’ geproduceerd is, met respect voor mens en natuur. Ik vind het ook belangrijk om talent in eigen land te steunen. En er zijn een heleboel Belgische ondernemers waar ik naar op kijk, Murielle Scherre van la fille d’O bijvoorbeeld. Daarom zijn initiatieven zoals #IkKoopBelgisch ook zo belangrijk. Het is moeilijk om als jonge starter iets op poten te zetten. Alle steun is welkom.”

Wat is het leukste compliment?

“Het leukste compliment komt van katten. Als mijn kat spontaan begint te spinnen in een nieuw mandje, dan geeft dat de meeste voldoening. Maar omgekeerd ook hoor. Als ze er ostentatief naast gaat liggen, vraag ik me meteen af wat er anders moet. Mijn Cat Cubes staan ook in het kattencafé DreamCATchers in Gent, waar je een koffie kan drinken tussen de poezen en er ook ééntje kan adopteren. Er zijn daar een heleboel angstige katten. Als zij spontaan in mijn Cat Cube kruipen en er een veilige schuilplaats in vinden, dan zie ik dat als een enorm compliment.”

Halsband, € 19,50 | Cat Cube, € 39,50

Hoe ziet de toekomst eruit voor Design for pussies?

“Ik ben zelf heel benieuwd. Gelijktijdig met de deelname aan de Juttu Pop-up wordt mijn merk gelanceerd. De Cat Cubes bestaan al twee jaar maar het overkoepelend merk ‘Design for pussies’ is nieuw. De volgende stap is de Cat Tipi op de markt brengen. Het design is af. Het werd ook uitgebreid getest op mijn katten en op de katten in het asiel. Maar voor de financiering ervan ben ik genoodzaakt om beroep te doen op Crowd Funding. Hopelijk ligt de tipi in november in de winkel want het is het purrrfecte cadeau voor onder de kerstboom.”

De #IkKoopBelgisch Pop-up vind je bij Juttu van 14/09 tot 22/11/2016

De Pop-up Space met Design for Pussies is helaas afgelopen, maar check hier onze huidige Pop-up Artist.