Hannemans: meubels met een hoekje af

In onze Pop-up Space zetten we telkens een creatief talent en inspirerende creaties in the picture. Vanaf 19 mei kan je bij Juttu de vrolijke meubels en woonaccessoires van Hannemans bewonderen. “Aan mijn meubels is een hoekje af. Dat weerspiegelt wie ik ben.” Dat vraagt om een gesprek!

Wie of wat is...

        Hannemans?

 

Wie? Het alter ego van Hanne Hofmans (28)

 

CV: Hanne studeerde ‘Interieur & Design’ aan Thomas More en ‘Meubelmakerij’ in avondschool bij Syntra. Ze deed ervaring op bij een interieurbedrijf en een meubelmakerij. Momenteel werkt ze halftijds als tekenaar in een meubelmakerij en halftijds aan haar eigen projecten, onder de naam Hannemans.

 

Producten: kleine meubels in hout, met speelse details en vrolijke woonaccessoires (voor Juttu: salontafel, kastjes, wandplanken, onderzetters, vazen)

 

Stijl: Scandinavisch geïnspireerd, kleurrijk en eigenzinnig met een hoek af (letterlijk én figuurlijk)

 

www.hannemans.be (Hanne werkt ook met bestellingen op maat)

Proficiat met je collectie bij Juttu. Heb je zelf een favoriet?

“Wandplankje ‘Willy’ (de kleine wandplank uit de collectie, nvdr)! Uit nostalgie denk ik, want het is één van de eerste dingen die ik ooit heb gemaakt. Ik begon spontaan wat scheve planken tegen mekaar te zetten en op één of andere manier werkte dat. Willy hangt ook bij mij in huis. Ik vind het een ideaal decoratiestuk om je ruimte een boost te geven. Je mag er natuurlijk niet teveel opzetten, want dan wordt het te druk. Hou het simpel met een plantje, een boek en een kaars.”

 

 

Wandplank 'Willy’ - € 70 | Wandplank 'Jana’ - € 95 | Salontafel Cumulus, €150 (klein), € 185 (medium) en € 220 (groot) 

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven?

“Scandinavisch geïnspireerd mét een hoek af. En dat bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk. Ik werk vaak met gebogen, schuine vlakken én mijn producten hebben een speelse touch. Ook bij mij zit er naar ‘t schijnt een hoekske af. Vrienden omschrijven me wel eens als een zotte doos, terwijl ik op het eerste zicht best introvert lijk. Stille waters, diepe gronden. En dat geldt ook voor mijn producten. Er zit altijd wel een vrolijk detail aan dat je op het eerste zicht misschien niet had opgemerkt.”

 

Waar haal jij je inspiratie?

“Vooral in de natuur. Ik ben de hele winter thuis geweest met mijn kersverse baby Felix en het is de zachtheid én de hardheid van de winterse natuur die me heeft geïnspireerd voor deze collectie. De kleur van bevroren mos, de lucht, of de structuur van de takken aan de bomen. Organische vormen in combinatie met strakke lijnen, dat vind je in al mijn meubels terug. Ook mama worden biedt natuurlijk nieuwe inzichten. Het is geen toeval dat deze collectie ‘In de wolken’ heet. Elk nieuw begin is inspiratie.”

Onderzetters, € 25 | Vaas, € 45 (klein) en € 55 (groot)

 

Hoe ga je te werk?

“Ik scheur kleuren uit boeken, ik begin te schetsen en ik denk na over een verhaal, een soort rode draad doorheen mijn collectie. Daarna trek ik me terug en maak ik prototypes die ik steeds verder en verder perfectioneer. Dat vind ik het leukste. Experimenteren, zonder gebonden te zijn aan regels of meningen. Ja, er is veel handarbeid mee gemoeid en ik doe alles zelf: zagen, schuren, lijmen, schilderen, … met wat hulp van mijn vriend, die schrijnwerker is.”

 

Wat vind jij het mooiste compliment?

“Als er een mailtje in mijn inbox zit waarin mensen schrijven dat ze al jaren op zoek  zijn naar een meubel maar nergens hun goesting vonden, tot ze op mijn website terechtkwamen. Dat wil zeggen dat wat ik maak speciaal is, uniek.”

 

Levensmotto?

“‘Koester de kleine dingen in het leven’, ze zijn belangrijker dan je denkt.”

 

Wat wil je graag nog bereiken?

“Ik hoef niet zo nodig een gigantische collectie te maken. Massaproductie, da’s niets voor mij. Laat mijn werk maar kleinschalig en uniek zijn. Zo hebben mensen met een Hannemans iets exclusiefs in handen. Maar, het zou natuurlijk wel fijn zijn als ik me fulltime met mijn passie zou kunnen bezighouden. Mijn creatief ei kwijt kunnen, exclusief blijven én er mijn boterham mee verdienen, daar droom ik van.”

 

Kast ‘Stratus’, € 360 | Wandplank ‘Willy’, € 95

Je vindt Hannemans in de Juttu Pop-up Space van 19/05 tot 29/06/2016

De Pop-up Space met Hannemans is helaas afgelopen, maar check hier onze huidige Pop-up Artist.