Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Van 8 september tot 19 oktober in onze Pop-up Space! 

Emely Van Impe: Brei-goed!

In onze Pop-up Space zetten we creatief talent in the picture. Deze keer sloegen we de handen in elkaar met Flanders Fashion Institute (FFI) en Design Vlaanderen en kozen we samen met hen 8 beloftevolle, Belgische brands.

Emely Van Impe is nog maar net van de schoolbanken maar haalde de selectie met een reeks originele truien en sjaals. Een bank vooruit! #LaVieEstBelge #IkKoopBelgisch

Wie is Emely Van Impe?

Dit is Belgisch!

 

  • Wie: De 23-jarige Emely studeerde in juni af aan het ‘Luca School of Arts’ (Gent), in de richting Textielontwerp
  • Wat: een capsule knitwear-collectie
  • Producten bij Juttu: 5 truien en 6 sjaals voor mannen én vrouwen
  • Stijl: strak en grafisch (denk: harde strepen en rasters) in felle, complementaire kleuren, speels en vrolijk
  • Motto: ‘Neem jezelf niet té serieus!’
  • Meer info: www.emelyvanimpe.be

Trui Antoine, € 200 | Sjaal Antoine, € 80

Welkom bij Juttu Emely! En proficiat.

“Bedankt. Nooit gedacht dat ik de selectie zou halen. Mijn collectie was ook mijn masterproef en ik moest nog voor de jury verschijnen toen ik de oproep van het FFI zag. Het was sowieso mijn plan om deze collectie ooit op de markt te brengen, maar de wedstrijd heeft alles wel in een stroomversnelling gezet. Ik ben echt zot content dat ik mijn spullen nu al mag loslaten op de wereld!”

 

Waar heb je de inspiratie gehaald voor deze mini-collectie?

“Enerzijds heb ik me laten inspireren door ‘awkward family pictures’ uit de jaren ’80. Je weet wel, van die familiekiekjes waarop een heel gezin dezelfde, tikkeltje foute wintertrui draagt. Daarom zijn mijn spullen ook allemaal uniseks. Anderzijds haalde ik mijn inspiratie uit mijn eigen kindertijd. Ik woonde met mijn ouders in een huis dat vanbinnen en vanbuiten ontworpen was door de Italiaanse architect Ettore Sottsass. Een architect die erg eclectisch en grafisch te werk ging en een heel opmerkelijk kleurenpalet gebruikte. Zo bestond onze badkamervloer uit poederroze glazen tegeltjes, was het dak van onze keuken muntgroen en hadden onze meubels allerlei knotsgekke vormen en patronen. Volstrekt normaal voor mij toen (lacht). Die beelden uit mijn jeugd, die krachtige energie, die wilde ik graag overbrengen naar mijn collectie.” 

Sjaal Jacques, € 80 | Trui Antoine, € 200

Wat krijgen we allemaal te zien bij Juttu?

Vijf verschillende truien en zes sjaals. Bij elke trui hoort een ‘matching’ sjaal. Maar eigenlijk vind ik het net leuker om ze te mixen dan om ze te matchen. Het zijn echt statement-stukken, ze vallen op. België is al grijs, grauw en donker genoeg. Het mag wel eens flashen vind ik, zelfs in de winter.”

 

Heb je zelf een favoriet?

“Ja, de ‘Walter’. Een trui met kleuren zoals muntgroen en oranje en met marineblauw in het kraagje. Ik heb bewust al mijn stukken een ‘Belgische’ naam gegeven. Hiermee verwijs ik naar die familie-invalshoek én het past natuurlijk ook perfect bij het ‘Ik koop Belgisch’-concept. De naam ‘Walter’ is ook een eerbetoon aan mijn studentenbegeleider in het breiatelier van Sint-Niklaas. Een heel speciale man die bij mij de liefde voor breigoed heeft aangewakkerd.”

 

Waarom past jouw collectie zo goed bij Juttu denk je?

“Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk van mijn productieproces in België plaatsvindt. Niet alleen heb ik op die manier een nauwe en fijne samenwerking met het breibedrijf dat de productie uitvoert, zo kan ik ook persoonlijk aan kwaliteitscontrole doen. Daarmee zit ik op dezelfde golflengte als Juttu. Ook bij Juttu draait alles rond bewust shoppen en primeert kwaliteit boven kwantiteit. Een heel goede trend als je ’t mij vraagt. Ik zou het verschrikkelijk vinden als één van mijn producten na één seizoen al versleten zou zijn.”

Trui Jacques, € 200 | sjaal Jacques, € 80 

  Trui Willy € 200  | Trui Walter, € 200

De producten van Emely van Impe in de #IkKoopBelgisch Pop-up vind je bij Juttu van 8/09 tot 19/10/2016

 

De Pop-up Space met Emely Van Impe is helaas afgelopen, maar check hier onze huidige Pop-up Artist.