Van 8 september tot 19 oktober in onze Pop-up Space! 

Studio Bibette = 100% pret!

In onze Pop-up Space zetten we creatief talent in the picture. Deze keer sloegen we de handen in elkaar met Flanders Fashion Institute (FFI) en Design Vlaanderen en kozen we samen met hen 8 beloftevolle, Belgische brands.

Studio Bibette maakt vrolijke designs voor jong en oud. #LaVieEstBelge #IkKoopBelgisch

Wat is Studio Bibette?

Dit is Belgisch!

 

  • Wat: een textiel- en illustratiestudio (°2013) die via vrolijke tekeningen en stofjes positieve vibes de wereld wil insturen
  • Wie: Liesbeth Beernaert (45)
  • Producten bij Juttu: kussens, shoptassen, een hoes voor een zakdoekendoos en linnenzakjes met handgetekende, speelse designs
  • Stijl: fantasierijk, vrolijk, kleurrijk, met een vleugje humor
  • Levensmotto: ‘Remain true to yourself, for it is from authenticity that you draw your strenght’ (Daniel Herrero)
  • Meer info: http://www.studiobibette.com

Zakdoekendoos hoezen, € 22 (per stuk)

Hoe is Studio Bibette ontstaan?

“Hoewel ik architecte ben van opleiding en die job ook uitvoer, ben ik enkele jaren geleden in avondschool ook een studie modeontwerp gaan volgen. Voor mijn eindwerk heb ik toen mijn eigen stoffen geprint. De prints werden geleidelijk aan illustraties. En vrouwenkledij ruilde ik – met mama worden - in voor kinderspullen. Mijn zijproject Studio Bibette was geboren.”

 

Vanwaar die naam Liesbeth?

“Als peuter kon ik mijn naam niet uitspreken. Liesbeth werd ‘Bibette’ en dat koosnaampje is zo’n 12 jaar blijven hangen bij vrienden en familie (lacht). Toen ik een naam moest bedenken voor mijn merk  kwam dat koosnaampje weer naar boven.”

 

Hoe ga jij te werk?

“Ik teken de illustraties met de hand, scan deze in en bewerk en optimaliseer het beeld op mijn computer. Daarna worden de tekeningen geprint op stof en krijg ik de stof terug op rollen. Sommige producten maak ik helemaal zelf met de hand, maar ik geef tegenwoordig ook een heleboel uit handen. Het is gewoon te arbeidsintensief geworden om alles zelf te maken én in sommige aspecten – neem nu bijvoorbeeld lederbewerking – ben ik gewoon niet gespecialiseerd. Ik werk wel uitsluitend met Belgische bedrijven en lokale ambachtsmensen. Kwaliteit primeert!”

 

Waar haal jij je inspiratie?

“Een heleboel grafische vormgevers inspireren mij. De stijl van Dick Bruna bijvoorbeeld: eenvoudig en toch briljant! Maar ik raak evengoed geïnspireerd door architectuur en mode. Door lijnen, vormen, patronen, kleurcombinaties die ik onbewust op straat spot. Het is dankzij mijn kinderen - ik heb drie jongens tussen 8 jaar en 6 maanden – dat ik aan deze collectie begonnen ben. Maar nog meer dan een inspiratiebron zijn zij degenen bij wie ik mijn designs aftoets. Worden zij vrolijk van een tekening, dan weet ik dat ik goed bezig ben.”

Shoppingtas, € 65 (per stuk) | Zakdoekendoos hoes 'Zee', € 22

Heb je zelf een favoriet in je collectie? Iets waar jij zelf instant vrolijk van wordt?

“Ik ben erg tevreden over de shoptassen. Misschien omdat ik deze zelf ook gebruik. De andere items zijn net wat meer op kinderen gericht. En de tassen hebben ook mooie lederen riemen. Wat de kussens betreft ben ik fan van de beer. Het is één van de eerste tekeningen die ik ooit heb gemaakt en hij staat helemaal voor waar ik met Studio Bibette naartoe wil.”

 

Wat vind jij een mooi compliment?

“Als mensen me vertellen dat ze vrolijk worden van mijn spullen. Dat was van bij het begin de bedoeling: positieve vibes de wereld insturen, mensen blij maken.”

 

Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Ik zou mij graag wat meer willen toeleggen op het maken van illustraties. En deze op nieuwe producten laten bedrukken. Ik denk bijvoorbeeld aan kinderservies of inpakpapier. En behalve nieuwe producten maken, wil ik ook graag samenwerken met bedrijven die mijn illustraties bedrukken op bijvoorbeeld kledij en accessoires zoals papierwaren, gsm-covers, pennenzakken, toilettasjes, boekentassen,… Alle voorstellen zijn welkom.”

 

Waarom zijn studio Bibette en Juttu zo’n goede match?

“Omdat ze allebei een positieve boodschap verkondigen, de wereld een beetje mooier willen maken. Aan de andere kant is Studio Bibette ook de vreemde eend in de bijt, want Juttu heeft geen ervaring met kinderspullen. Maar misschien maakt net dat ons bij Juttu zo uniek (lacht).”

Linnenzakjes, € 18 (per stuk) | Kussen Kat', € 35

Opgelet! Studio Bibette is enkel te koop bij Juttu Antwerpen en in onze webshop. De producten van Studio Bibette in de #IkKoopBelgisch Pop-up vind je bij Juttu van 8/09 tot 19/10/2016

De Pop-up Space met Studio Bibette is helaas afgelopen, maar check hier onze huidige Pop-up Artist.