Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Powerprints van Underprotection

In onze Pop-up Space zetten we creatief talent in the picture. Deze keer een ode aan de vrouwelijke vormen met Underprotection: Deens ondergoed en swimwear met prachtige prints. #SayYesToChange

Sunniva Uggerby | Lemona set: BH € 54, slip € 41

Who is?

Sunniva Uggerby (33)

 

Mede-eigenaar + designer bij Underprotection

 

Carrièreloop: werkt al tien jaar als designer voor kleding-, accessoire- en interieurmerken. Sinds 6 jaar is ze aan de slag bij Underprotection.

Grootste inspiratiebron: het leven op zich. ‘Inspiratie komt van overal: de stad Kopenhagen, de musea, mensen en kleuren op straat, vrienden, reizen…’

Houdt van: de verschillen tussen mensen en de verschillen in kledingstijl. Zit graag urenlang in een koffiebar voor een rondje people watching.   

What is?

Underprotection

 

Deens ondergoed, swim- en loungewear voor vrouwen

Opgericht in 2010

 

Missie: aantonen dat de combo fashion en duurzaamheid werkt én ervoor zorgen dat vrouwen zich mooi en comfortabel voelen

Werkwijze: kiest voor organische en recyclagematerialen en zorgt voor een milieuvriendelijke productie. Lid van de Fair Wear Foundation.

Producten bij Juttu: bikini’s, badpakken, lingerie, pyjama’s, een slaapkleedje, kimono’s, een slaapmasker en een toilettas

Stijl: vrouwelijk en edgy met luxueuze kleuren en powerprints

Motto: ‘Where ethics and aesthetics come together’

Wij willen dat vrouwen zich mooi én comfortabel voelen

Vanwaar de naam ‘Underprotection?’

“‘Under’ verwijst naar ondergoed, onze core business. Met ‘protection’ wijzen we onze klanten op de bescherming van mens en planeet die we tijdens onze productie garanderen. ‘Underprotection’ betekent ‘onder bescherming staan’, en dat geldt zowel voor je lijf als voor de wereld.”

 

Wie zit er achter Underprotection?

“Ik zorg voor het design, mijn man Stephan neemt de sales voor zijn rekening, en onze goede vriend Martin zorgt voor de financiën. A perfect match.”

Paula set: Hemd, €122 | Short, € 81

Jullie dragen duurzaamheid hoog in het vaandel?

“Dat we iets duurzaam wilden maken, stond meteen vast. Toen ik mode studeerde, ontdekte ik dat er maar weinig merken sustainable werkten. En al zeker geen merken die iets maakten dat onder de noemer ‘fashion’ viel (lacht). Dat werd onze missie: een brug slaan tussen fashion en duurzaamheid, en aantonen dat je daar als bedrijf succes mee kan boeken. We werken onder andere met organisch katoen, lyocell en gerecycleerd polyester. Daarnaast zijn we lid van de Fair Wear Foundation. Deze organisatie zorgt voor goede omstandigheden in onze fabriek in India en helpt ons om het milieu daar te verbeteren.” 

 

Waarom kozen jullie voor ondergoed?

“Naast die duurzame boodschap de wereld insturen, willen we ook dat vrouwen zich mooi en comfortabel voelen. Ondergoed draag je het dichtst tegen je lichaam en is dus het eerste kledingstuk waarmee je dat effect kan bereiken. Later hebben we ons ook op lounge- en swimwear toegespitst.”

 

Voor wie is Underprotection bedoeld?

“Voor alle vrouwen die er graag mooi uitzien, die zich comfortabel willen voelen en die om onze planeet geven. Het gaat meer om a way of life dan om leeftijd. Ik vind het net leuk om te zien dat uiteenlopende vrouwen van verschillende leeftijden hun gading vinden in ons aanbod.”

Alexia bikini: BH, € 68 | Slip, € 54 | Topje, € 43

Wat is je favoriete item uit de collectie?

“Ik ben gek op de Alexia-bikini. De print doet je dromen van exotische vakanties. Leuk voor op het strand, maar je kan het bovenstuk evengoed als topje dragen.”

 

Het thema van Juttu is #SayYesToChange. Wat wil jij veranderen?

“De hele industrie als het even kon. Hoewel de mode continue verandert - elk seizoen nieuwe stijlen en nieuwe kleuren - loopt de mode-industrie hopeloos achter als het op vernieuwing aankomt. We moeten de manier hoe we produceren aanpakken of de wereld is hopeloos verloren. Het wordt hoog tijd om met z’n allen ja te zeggen tegen een duurzame (mode)wereld.” 

Florance set: Kimono, € 216 | BH, € 54 | Slip, € 47

Van 27/04 tot 5/07 vind je Underprotection in de Juttu Pop-up Space.

De Pop-up Space met Underprotection is helaas afgelopen, maar check hier onze huidige Pop-up Artist.