basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Recept: Libanese Moudardara
met kruidige yoghurtdip

Dit heerlijke gerecht staat op de menukaart bij Chyl Café in Juttu Brussel. Neem een shoppauze en geniet of try it at home…. #GoWithTheFlow

1. Karaf € 8,95 - HK Living / 2. Glas € 4,95 - HK Living / 3. Lepel (set van 2) € 19,95 - Doing Goods / 4. Tonic ‘Elderflower & Thyme’ € 2,95 - Nicolas Vahé / 5. Kom € 16,95 - HK Living

FRISSE LIMONADE

Ingrediënten

1/2 komkommer • enkele verse muntblaadjes • 1 citroenschijfje • limonade met tijm

Zo maak je het

•    Doe de komkommer in een blender en mix vervolgens in een glas het sap met de limonade.

•    Voeg muntblaadjes en citroen toe.

LIBANESE MOUDARDARA MET KRUIDIGE YOGHURTDIP

VOOR DE MOUDARDARA

Ingrediënten (voor 4 personen)

200 g basmatirijst • 25 g linzen •

500 g ui • 1/2 granaatappel 3 el bloem •

25 cl zonnebloemolie • 2 el olijfolie • 1 tl kurkuma

• 1/2 tl komijn • 1 tl piment • zout • peper

Zo maak je het

•    Versnipper de ui, strooi er in een kom de bloem over en voeg een snufje zout toe. Verwarm in een kookpot de zonnebloemolie en bak op een laag vuurtje ca. 5 min. de helft van de ui goudbruin en krokant. Leg met een schuimspaan de ui op een bord, bedek met keukenpapier en laat rusten. Herhaal dit met de tweede helft van de ui. Voeg een snuf zout toe.

•    Kook de linzen ca. 15 min. en laat ze uitlekken.

•    Vul de kookpot met de ongekookte rijst en twee lepels olijfolie. Bak de rijstkorrels traag tot ze goudbruin zien. Voeg kurkuma, komijn, piment en een snufje peper en zout toe.

•    Meng de rijst door de kruiden en voeg de gekookte linzen samen met 35 cl water toe. Zet een deksel op de pot, breng aan de kook en laat 15 min. sudderen.

•    Haal de pot van het vuur en het deksel van de pot en laat het mengsel 10 min. rusten onder een proper doek.

•    Garneer op een bord met granaatappelpitjes, gebakken ui en een frisse toets yoghurtdip.

VOOR DE DIP

Ingrediënten

500 g volle yoghurt • 3 tl Za’atar (kruid uit het Midden-Oosten) • 2 el olijfolie • zout • peper

Zo maak je het

•    Meng in een kom de yoghurt met de Za’atar en de olijfolie, en voeg een snufje zout en peper toe.

Op onze kaart staan recepten waar wij als kind mee opgroeiden en die je zowel koud als warm kan eten

Nancy Eissaoui van Chyl