Apéro Time!


Apéro Time!

Cava is zo passé. Scoor dit jaar tijdens de feestdagen extra punten bij je gasten met een origineel aperitiefje en laat het even lekker licht worden in je hoofd. #LightenUp

1. Tonic ‘Cola Maison’ 500 ml, € 23,95 – 3/4 oz. Tonic Maison 2. Glas, € 13,95 – Serax 3. Tonic ‘Maison’ 120 ml, € 8,50 – 3/4 oz. Tonic Maison 4. Boek ‘Wat we kunnen leren van butlers’ – Vincent Vermeulen, € 24,95 – Borgerhoff & Lamberigts 5. Boek ‘Rum. De Complete Gids’ – Isabel Boons en Tom Neijens, € 24,99 – Lannoo 6. Boek ‘De Cocktailbar’ – Dan Jones, € 12,50 – Borgerhoff & Lamberigts 7. Nootmuskaat, € 2,50 – Le Monde en Tube 8. Tonic ‘Ginger Ale’ 120 ml, € 8,50 – 3/4 oz. Tonic Maison 9. Glas, € 24,95 (2 stuks) – Puik Art 10. Onderzetters, € 18,95 (4 stuks) – Madam Stoltz 11. Maatbekertje, te verkrijgen bij aperitiefpakket van 3 verschillende flesjes Tonic Maison, € 29,95 - 3/4 oz. Tonic Maison 12. Kaneelpoeder, € 2,50 – Le Monde en Tube 13. Kaneelstokjes, € 2,50 – Le Monde en Tube 14. Houten lepeltje, € 23,95 (6 stuks) – Kinta 15. Pesto ‘Black Olives & Basil’, € 7,95 – Nicolas Vahé 16. Broodchips ‘Sour Cream & Onion’, € 1,95 – Say yes to no

Spice it up!

 

The Docteur Poivron

Ingrediënten (voor 1 glas):

* 25 ml Cola Maison * 3 kersen * 40 ml bourbon * 60 ml bruiswater * een snufje nootmuskaat


Zo maak je het:

  • Plet de kersen in een glas.
  • Voeg de bourbon en de Cola Maison toe, en roer even.
  • Voeg bruiswater toe en werk af met nootmuskaat.

On the rocks
 

Citroen-Lavendelgranita

Ingrediënten (voor 4 tot 6 glazen):

* 625 ml water * 200 ml honing * 2½ el gedroogde lavendel * 3 el citroensap * 6 schijfjes citroen

 

Zo maak je het:

  • Laat het water, de honing en 1½ el lavendel 2 tot 3 minuten zachtjes koken en daarna afkoelen.
  • Giet het mengsel via een zeef in een potje.
  • Roer het citroensap en de overige lavendel erdoor en vries in.
  • Schraap na 2 uur het ijsmengsel los.
  • Vries nog eens 1 uur in en herhaal. Doe dit nog 3 tot 4 keer.
  • Schep de granita in een glas en serveer met een schijfje citroen.

Party-classic

 

Eggnog met kardemom & gember

Ingrediënten (voor 4 tot 6 glazen):

* 6 verse bio-eitjes (losgeklopt) * 1 liter volle melk * 50 g ongeraffineerde suiker * 3 kardemompeulen (gekneusd) * een scheut gembersiroop * 1 tl kaneel * 200 ml cognac * een snufje nootmuskaat     

 

Zo maak je het:

  • Doe de eieren met de melk, de suiker, de kardemompeulen, de gembersiroop en de kaneel in een steelpan en laat het mengsel al roerend binden.
  • Haal er de kardemompeulen uit.
  • Schenk de cognac in hittebestendige glazen en lepel er de warme (of gekoelde) eierpunch over.
  • Werk af met geraspte nootmuskaat.