existUrl: /content/www-juttu-be/nl/includes/menu
existUrl: /content/www-juttu-be/nl/includes/header

Bring on that brunch

Stevig gekruid of lekker zoet, knapperig tot fluweelzacht: wij kunnen werkelijk àlles aan. #BringItOn

1. Granola met mangomousse

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 mango
  • 120 ml plattekaas
  • 200 ml amandelmelk
  • 1/2 tl kaneelpoeder (Le Monde en Tube)
  • 4 tl vanillesuiker (Le Monde en Tube)
  • 120 g granola (#7 Cashew-Banana van I Just Love Breakfast)

Zo maak je het:

  1. Schil de mango, snij het vruchtvlees in blokjes en vries 4 uur in.
  2. Mix de bevroren mango samen met de kaas, de melk, de kaneel en de suiker.
  3. Vul 2 glaasjes met 2/3de van de granola, schep er de mangomousse op en werk af met granola.    

2. Speltscones met ricotta en frambozenconfituur

Ingrediënten (voor 8 stuks):

  • 250 g speltmeel
  • 50 ml melk
  • 75 g gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 1 el bakpoeder
  • een snufje zout
  • 1 potje frambozenconfituur (Callas Confiture)
  • 120 g ricotta
  • 1 el vanillesuiker (Le Monde en Tube)
  • een handvol verse frambozen

Zo maak je het:

  1. Roer de kokosolie, de eieren, de melk en de honing tot een glad mengsel. Hou 1 eetlepel opzij.
  2. Meng in een andere kom het speltmeel, het bakpoeder en het zout. Voeg het eiermengsel toe en kneed tot een vast deeg. Rol tot een bol, dek af en zet een halfuur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven op 180°C. Rol het deeg uit tot 1,5 cm dikte. Haal met een glas rondjes uit het deeg, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het resterende eiermengsel. Zet 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat de scones afkoelen op een rooster.
  4. Meng de vanillesuiker onder de ricotta. Snij de scones open, besmeer ze met ricotta en frambozenconfituur en werk af met een paar frambozen.    

3. Courgettesoep met curry en koriander

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1 el currypoeder (Le Monde en Tube)
  • 1 tl korianderbolletjes (Le Monde en Tube), gecrusht 
  • 1 tl gemberpoeder (Le Monde en Tube)
  • 1/2 tl komijnpoeder (Le Monde en Tube)
  • 500 g courgetteblokjes
  • 1 l kippenbouillon
  • een handvol verse koriander
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en bak de ui en de look glazig. Voeg de curry, de korianderbolletjes, de gember en de komijn toe en bak nog 2 minuten verder. Schep er de courgette onder en bak nog eens 2 minuten verder. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de soep in kommetjes en werk af met een courgettelint, koriander en een snufje currypoeder.    

4. Buddha Bowl

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 avocado, in plakjes
  • 2 kleine wortelen
  • een handvol kiemen
  • 1/2 komkommer, in reepjes
  • 140 g gekookte quinoa
  • 70 g edamamebonen
  • 1 lente-ui, in ringen
  • 6 radijsjes, in plakjes
  • 1 potje tomatentapenade (Bruschetta Tomato & Taggiasca Olive spread van Nicolas Vahé)
  • 1 pakje volkoren crackers (Nicolas Vahé)
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 2 el wittewijnazijn

Zo maak je het:

  1. Maak een dressing van olijfolie, honing en wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Zet koel.
  2. Snij (met een spiralizer) de wortels in lange linten. Schik alle groenten in 2 kommetjes. Bedruppel met de dressing en serveer met de crackers en de tapenade.    

1. Volkoren crackers met zadenmix€ 3,50 – Nicolas Vahé 2. Bruschetta Tomato & Taggiasca Olive spread, € 6,50 – Nicolas Vahé 3. Karaf, € 8,95 – HK Living 4. Glas, € 4,95 (per stuk) – HK Living 5. Granola #7 Cashew-Banana, € 5,95 – I Just Love Breakfast 6. Espressotasje, € 19,40 (set van 4) – HK Living 7. Slakom + kommetje, € 38,95 – DOIY 8. Houten bord, € 6,95 – HK Living 9. Mes, € 2,95 – Serax 10. Confituur ‘Intense Framboos’, € 5,95 – Callas Confiture 11. Soepkommetje, € 13,95 (per stuk) – Serax 12. Lepel, € 2,95 – Serax 13. Soepmix (set van 4 kruiden: komijn, koriander, gember en curry), € 9,95 – Le Monde en Tube