Gratis retourneren  

in alle winkels

14 dagen

 bedenktijd

Klantenservice:

 ma-zon, 10u-22u

Gratis levering

 vanaf €30

Donut worry

Geen vuiltje aan de lucht, zolang er maar donuts zijn. #TimeToPlay

De donuts

(voor 20 à 25 stuks)

Ingrediënten:

* 300 ml melk * 35 g verse gist (of 11 g droge gist) * 50 g vanillesuiker * 100 g boter * 600 g bloem * 2 eieren

 

Zo maak je het:

  • Los de gist op in lauwe melk en voeg de suiker toe. Klop het mengsel schuimig. Smelt de boter op een zacht vuurtje.
  • Zeef de bloem en voeg toe aan de melk. Doe er de gesmolten boter en de eieren bij. Kneed tot een elastisch deeg.
  • Vet een kom in met olie en bestuif met bloem. Leg er het deeg in en dek goed af. Laat het deeg 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikte. Steek er met een glas rondjes uit.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel de rondjes deeg over de bakplaat. Maak er middenin een gaatje in. Dek de donuts goed af en laat ze op kamertemperatuur een halfuur tot een uur rijzen.
  • Verhit de frietketel tot 170°C. Leg niet te veel donuts in het mandje, ze mogen elkaar niet raken. Bak ze zo’n 1,5 minuut aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de donuts uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • Versier!

De toppings

Ingrediënten:

* suikerglazuur * confituur * chocolade * snoep * poedersuiker

 

Zo maak je het:

1. Met confituur: dip één kant van de donut in het glazuur. Laat het overtollige glazuur afdruipen. Doe de confituur in een spuitzak. Maak met een mes een gaatje aan de zijkant van de donut en vul met wat aardbeienjam. Bestrooi de donut met wat poedersuiker.

2. Met chocolade: laat de chocolade au bain marie smelten. Dip één kant van de donut in de gesmolten chocolade. Bestrooi met gekleurde hagelslag.

3. Met snoep: dip één kant van de donut in het glazuur. Laat het overtollige glazuur afdruipen. Snij de snoepjes in kleine stukjes en versier je donut.

1. Fototoestel, € 19,95 - Sunnylife 2. Snoepjes ‘Perles de fruits’, € 7,50 - Confiserie du Chaudron 3. Snoepjes ‘Framboise’, € 7,50 - Confiserie du Chaudron 4. Snoepjes ‘Ourson citrique’, € 10,95 - Confiserie du Chaudron 5. Confituur ‘Aardbeien en rozenblaadjes’ (gebruikt in recept donuts met confituur),
€ 5,95 - Callas Confiture 6. Vanillesuiker (gebruikt in recept donuts), € 2,50 - Le Monde en Tube 7. Lampje ‘Watermeloen, € 19,95 - Sunnylife