HMMMM HUMMUS!
Overheerlijke diptip: tricolor hummus. #ColorYourFood
1. Keramieken kom (uit set van 4 bowls), € 35,80 – HK Living 2. Currypoeder, € 2,50 - Le Monde en Tube 3. Komijn, € 2,50 - Le Monde en Tube 4. Kurkuma, € 2,50 - Le Monde en Tube 5. Houten kom, € 15,95 – HK Living 6. Olijfolie extra virgin, € 17,95 – Nicolas Vahé 7. Plantje, € 9,95 – Ogreen 8. Peper ‘Mixed Blend’, € 9,95 – Nicolas Vahé 9. Gele kommetjes, € 5,95 (per stuk) – Kinta 10. Houten kom, € 10,95 – Kinta 11. Houten kom, € 15,95 – HK Living 12. Houten kom, € 8,95 – HK Living 13. Lepels, € 23,95 (voor 6 stuks) - Kinta 14. Crackers met sesam, € 4,45 – Oxfam 15. Breadchips BBQ, € 1,95 - Say Yes To No 16. Grijs kommetje, € 5,95 – Kinta 17. Antraciet kommetje, € 5,95 – Kinta. 18. Crackers ‘Crispy Snack Potato & Paprika’, € 1,95 – Nicolas Vahé 19. Zout ‘Flaky Salt’, € 9,95 – Saltverk 20. Houten lepeltje, € 2,95 (voor 48 stuks) – Nicolas Vahé 21. Broodplank in marmer en hout, € 44,95 – HK Living 22. Crackers ‘Crispy Snack Potato & Horseradish’, € 1,95 – Nicolas Vahé
Met RODE biet
Ingrediënten (per kom):
· 1 rode biet
· 200 g uitgelekte kikkererwten
· 1 teentje knoflook
· sap van 1/2 citroen
· vers rood pepertje, zonder zaadlijst
· 1/2 theelepel komijn
· tijm, naar keuze
· peper & zout, naar keuze
· olijfolie, naar keuze
Zo maak je het:
· Verwarm de oven op 180°C.
· Schil de bieten en snij ze in parten.
· Besprenkel de bieten met olijfolie, peper en zout en een beetje tijm.
· Rooster de bieten (ongeveer) 35 minuten in de oven.
· Laat de bieten afkoelen.
· Meng nu alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta.
· Is de hummus te dik? Voeg dan wat water en olijfolie toe.
Met GELE curry
Ingrediënten (per kom):
· 240 g gekookte kikkererwten
· 1 teentje knoflook
· sap van 1/2 citroen
· een snufje zout
· 1 eetlepel ahornsiroop, rijststroop of agavesiroop
· 1 eetlepel kurkuma
· 2 à 3 eetlepels gele currypoeder
· 2 à 3 eetlepels water
Zo maak je het:
· Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta.
Met GROENE koriander
Ingrediënten (per kom):
· 240 g gekookte kikkererwten
· 1 teentje knoflook
· 1 eetlepel komijn
· sap van 1/2 citroen
· 30 ml olijfolie
· 3 eetlepels water
· 1/2 theelepel zout
· 1 bosje verse koriander
· Peper naar keuze
Zo maak je het:
· Mix de koriander, de knoflook en de peper fijn in de keukenmachine.
· Doe de kikkererwten en het water erbij en mix tot een gladde pasta.
· Voeg het citroensap, de komijn en het zout toe en (terwijl de mixer aanstaat) giet je langzaam de olijfolie erbij.