HMMMM HUMMUS!

Hmmmm Hummus!


Overheerlijke diptip: tricolor hummus. #ColorYourFood

1. Keramieken kom (uit set van 4 bowls), € 35,80 – HK Living 2. Currypoeder, € 2,50 - Le Monde en Tube 3. Komijn, € 2,50 - Le Monde en Tube 4. Kurkuma, € 2,50 - Le Monde en Tube 5. Houten kom, € 15,95 – HK Living 6. Olijfolie extra virgin, € 17,95 – Nicolas Vahé 7. Plantje, € 9,95 – Ogreen 8. Peper ‘Mixed Blend’, € 9,95 – Nicolas Vahé 9. Gele kommetjes, € 5,95 (per stuk) – Kinta 10. Houten kom, € 10,95 – Kinta 11. Houten kom, € 15,95 – HK Living 12. Houten kom, € 8,95 – HK Living 13. Lepels, € 23,95 (voor 6 stuks) - Kinta 14. Crackers met sesam, € 4,45 – Oxfam 15. Breadchips BBQ,  € 1,95 - Say Yes To No 16. Grijs kommetje, € 5,95 – Kinta 17. Antraciet kommetje, € 5,95 – Kinta. 18. Crackers ‘Crispy Snack Potato & Paprika’, € 1,95 – Nicolas Vahé 19. Zout ‘Flaky Salt’, € 9,95 – Saltverk 20. Houten lepeltje, € 2,95 (voor 48 stuks) – Nicolas Vahé 21. Broodplank in marmer en hout, € 44,95 – HK Living 22. Crackers ‘Crispy Snack Potato & Horseradish’, € 1,95 – Nicolas Vahé

Met RODE biet

Ingrediënten (per kom):

·  1 rode biet

·  200 g uitgelekte kikkererwten

·  1 teentje knoflook

·  sap van 1/2 citroen

·  vers rood pepertje, zonder zaadlijst

·  1/2 theelepel komijn

·  tijm, naar keuze

·  peper & zout, naar keuze

·  olijfolie, naar keuze

Zo maak je het:

·  Verwarm de oven op 180°C.

·  Schil de bieten en snij ze in parten.

·  Besprenkel de bieten met olijfolie, peper en zout en een beetje tijm.

·  Rooster de bieten (ongeveer) 35 minuten in de oven.

·  Laat de bieten afkoelen.

·  Meng nu alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta.

·  Is de hummus te dik? Voeg dan wat water en olijfolie toe.

Met GELE curry

Ingrediënten (per kom):

·  240 g gekookte kikkererwten

·  1 teentje knoflook

·  sap van 1/2 citroen

·  een snufje zout

·  1 eetlepel ahornsiroop, rijststroop of agavesiroop

·  1 eetlepel kurkuma

·  2 à 3 eetlepels gele currypoeder

·  2 à 3 eetlepels water

Zo maak je het:

·  Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta.

Met GROENE koriander

Ingrediënten (per kom):

·  240 g gekookte kikkererwten

·  1 teentje knoflook

·  1 eetlepel komijn

·  sap van 1/2 citroen

·  30 ml olijfolie

·  3 eetlepels water

·  1/2 theelepel zout

·  1 bosje verse koriander

·  Peper naar keuze

Zo maak je het:

·  Mix de koriander, de knoflook en de peper fijn in de keukenmachine.

·  Doe de kikkererwten en het water erbij en mix tot een gladde pasta.

·  Voeg het citroensap, de  komijn en het zout toe en (terwijl de mixer aanstaat) giet je langzaam de olijfolie erbij.