Let’s toast! Broodnodig op élk feestje: toast & dip

Het is pas écht feest met toastjes en dip. Maak zelf je crackers en flatbread (of psst: maak het je makkelijk en haal toast bij Juttu) en pimp die dip.

Maak je eigen Crackers

Heerlijk krokant en vol gezonde zaden

Ingrediënten (voor 10 crackers)

 

• 70 g lijnzaad • 70 g sesamzaad • 60 g zonnebloempitten

• 1/2 tl cayennepeper • 240 ml water • zeezout • olie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng pitten, zaden, cayennepeper en een snuf zeezout in een kom. Giet er het water bij, meng en laat 15 minuten wellen.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk deze met wat olie. Schep het zadenmengsel op het bakpapier en strijk dun uit met de bolle kant van een lepel. Zet 20 minuten in de oven. Snij de crackers in stukjes en keer ze om. Zet opnieuw 20 minuten in de oven tot ze lekker krokant zijn.

Maak zelf Flatbread

Zacht & zuiders

Ingrediënten (voor 4 personen)

 

• 150 g bloem • 110 g Griekse yoghurt 

• maanzaad • olijfolie

Zo maak je het:

  1. Kneed de bloem samen met de yoghurt tot een glad deeg. Verdeel in 4 porties en rol uit tot platte ovalen
  2. Verhit een grillpan. Bestrijk het deeg met olijfolie en bestrooi met de kruiden of het maanzaad. Leg de besmeerde kant op de grill en bak 2 minuten goudbruin. Besmeer de andere kant ook met olijfolie, draai het flatbread om en gril opnieuw 2 minuten.

Pimp je Juttu-crackers met:

Groene pesto

 

+ komkommer + serranoham

+ pistou-blad + pijnboompitjes

Bruschetta met tomaat en olijf

 

+ kerstomaatjes

+ shiso cress

Tomatendip

 

+ lente-ui

+ kerstomaatje

Wortelhummus

 

+ gerookte zalm + radijs

+ rivierkreeftje + lompviseitjes

+ bieslook

Truffle cream

 

+ kwarteleitje

+ gekookte groene asperge

+ waterkers

1. Maanzaad, € 2,50 - Le monde en Tube / 2. Serveerbordje, € 14,95 - Serax / 3. Bread sticks: sesame seeds, € 3,95 (per pak) - Nicolas Vahé / 4. Houten bord, € 19,95 - HK Living / 5. Whole grain crackers: rosemary, € 3,50 (per pak) - Nicolas Vahé / 6. Whole grain crackers: mixed seeds, € 3,50 (per pak) / 7. Bowls in keramiek, € 29,95 (set van 4) - HK Living / 8. Truffle Cream: olive & black summer truffle, € 9,50 - Nicolas Vahé / 9. Pesto: basil & parmesan, € 6,50 - Nicolas Vahé / 10. Mes, € 2,95 - Serax / 11. Houten bord, € 19,95 - HK Living / 12. Potje, € 7,95 - HK Living / 13. Bruschetta: tomato & taggiasca olive, € 6,50 - Nicolas Vahé / 14. Dip: tomato, feta & basil, € 6,50 - Nicolas Vahé / 15. Lepeltjes, € 19,95 (set van 2) - Doing Goods / 16. Hummus: carrot & dill, € 6,50 - Nicolas Vahé