Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Out of the (LUNCH) BOX

Let’s taco walk on the wild side: vul die lunchbox met muffins, pannenkoekjes en taco’s gemaakt van groentjes, met hulp van Juttu. #StayWild

Recept 1: Courgettetaco ’s met kikkererwtensla

Ingrediënten (voor 4 personen)

 

Taco’s: • 2 kleine courgettes • 1 ei • 150 g bloem

• 2 el fijngehakte munt • salsa van rode paprika en aubergine

Kikkererwtensla: • 250 g kikkererwten, gespoeld en uitgelekt

• 6 kerstomaatjes, in partjes • ½ komkommer, zaden verwijderd en in blokjes

• 4 lente-uitjes, in ringen • 2 el gehakte koriander • sap van ½ citroen

• olijfolie • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rasp de courgettes, knijp er het vocht uit en meng het ei eronder. Voeg bloem en munt toe, kruid met peper en zout en schep alles om. Verdeel het mengsel in 4 hoopjes op de bakplaat en duw ze plat tot ronde, dunne cirkels. Zet 30 minuten in de oven en laat afkoelen op een rooster.
  3. Meng alle ingrediënten voor de sla met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Besmeer de taco’s met salsa en vul ze op met de kikkererwtensla.

Recept 2: Zoete spinaziepannenkoekjes met fruit op een spiesje

Ingrediënten (voor 4 personen)

 

• 2 x een handvol spinazie • 1 ei • 1 tl kaneel • 100 g bloem

• 100 g havervlokken • ½ tl bakpoeder • 2 el honing

• 1 handvol blauwe bessen en druiven • 140 ml melk

• frambozenconfituur • boter

Zo maak je het:

  1. Doe spinazie, ei, kaneel, bloem, havervlokken, bakpoeder, honing en melk in een grote kom  en mix glad.
  2. Verhit een pan met wat boter en bak hierin dunne pannenkoekjes van het beslag.
  3. Besmeer de pannenkoekjes met confituur en rol op.
  4. Snij de rolletjes in hapklare stukjes en rijg ze met blauwe bessen en druiven aan spiesjes.

Recept 3: Groentemuffins met pompoen en mozzarella

Ingrediënten (voor 10 stuks)

 

• 300 g geraspte pompoen • 4 lente-uitjes, in ringen • ½ rode paprika, in kleine blokjes • 2 el gehakte koriander • 3 eieren • 3 el hummus van rode biet en pistachenoten • 125 g bloem • ½ tl bakpoeder • 60 g geraspte mozzarella • 1 handje zonnebloempitten • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de pompoen met de lente-uitjes en de paprika.
  3. Voeg eieren, hummus, koriander, bakpoeder en bloem toe. Schep er de mozzarella onder.
  4. Kruid met peper en zout en meng goed.
  5. Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvormpjes.
  6. Strooi er de zonnebloempitten over en zet 45 minuten in de oven.

1. Salsa Paprika & Aubergine, € 6,95 - Nicolas Vahé / 2. Lunchbox, € 18,50 - Sunnylife / 3. Beker Bamboo, € 6,50 - &klevering / 4. Placemat, € 6,95 - Urban Nature Culture / 5. Hummus Rode Biet & Pistachenoten, € 6,50 - Nicolas Vahé / 6. Servetten (20 stuks), € 4,95 - &klevering / 7. Fijn Himalayazout, € 2,50 - Le Monde en Tube / 8. Foodboxes (set van drie), € 23,95 - Sunnylife / 9. Banaanschijfjes, € 3,95 - Adya / 10. Mangoblokjes, € 4,50 - Adya / 11. Zandkoekjes met citroen, € 4,90 - Céline Citron / 12. Confituur Framboos, € 5,95 - Callas Confiture / 13. Lepel, € 2,95 - Serax