The perfect picnic

The perfect Picnic


Eindelijk zomer! Go outside … en ontdek de wereld op een dekentje. #DiscoverTheWorld 

1. Kussen met etnische print, € 29,95 - House of Sakk 2. Blauw geweven kussen, € 39,95 - House of Sakk 3. (gebruikt in het recept: Griekse pasta) Pesto Basil & Parmesan, € 7,95, olijfolie: Extra Virgin Olive Oil, € 17,95, zout + peper: Everyday Mix € 8,95 - alles van Nicolas Vahé, bokalen (bij Juttu gevuld met een diverse keuze aan snoep), tussen € 7,95 en € 10,95 - Confiserie du Chaudron 4. Houten lepels, € 4,95 (per stuk) - Kinta 5. Ronde, houten plateau, € 19,95 - HK Living 6. Beige geweven kussen, € 44,95 - House of Sakk 7. Rood-wit gestreepte sjaal, € 29,50 - Becksöndergaard 8. Karaf, € 29,95 - Studio Stan voor Serax 9. Olijven: Green Olives with Lemon, € 1,79 - Nicolas Vahé 10. Ketchup Deluxe ‘Hot Chili’, € 7,95 - Nicolas Vahé 11. (gebruikt in recept: Wrap it up) Pesto Red Pepper & Aubergine, € 7,95 - Nicolas Vahé 12. Papieren zakjes, € 5,95 (per stuk) - Feeling voor Serax 13. Koperen mandje, € 11,95 - Madam Stoltz 14. Houten krukje, € 59,95 - HK Living 15. Houten schaal, € 32,95 - HK Living 16. (gebruikt in recept: All American muffins) Jam Strawberry & Mint, € 7,95 - Nicolas Vahé 17. IJzeren mand, € 54,95 - Madam Stoltz 18. Houten plateau, € 49,95 - HK Living 19. Blauw kussen, € 19,95 - House of Sakk 

My Big non-Fat Greek Pasta

(voor 4 potjes)

Ingrediënten:

  • 300 g Orzo (Griekse pastarijst)
  • 120 g geroosterde pijnboompitten
  • 150 g feta, in blokjes
  • 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1/2de krop krulsla
  • 1 potje pesto: Basil & Parmesan van Nicolas Vahé (210 g)
  • 4 theelepels olijfolie, extra vergine van Nicolas Vahé
  • Peper en zout, naar keuze: Everyday Mix van Nicolas Vahé

+ snoepbokalen van Confiserie du Chaudron

Zo maak je het:

  • Kook de pastarijst gaar en laat afkoelen onder koud, stromend water
  • Meng de pesto en de pijnboompitten door de pastarijst
  • Was de sla grondig, vul de potjes voor een kwart met sla, leg er telkens enkele blokjes feta op
  • Vul vervolgens de bokaal tot 3/4de met de pesto-pasta. Leg daarop opnieuw enkele blokjes feta en werk af  met frisse kerstomaatjes
  • Strooi er een snuifje peper en zout overheen én voeg een theelepel olijfolie toe
  • Sluit de bokalen en zet ze even in de koelkast vooraleer je ze meeneemt.

All American Muffins

(voor 12 muffins)

Ingrediënten:

  • 400 g bloem
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 280 ml karnemelk
  • 75 g boter, gesmolten
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 1 potje jam: Strawberry & Mint van Nicolas Vahé (330 g)

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm in met boter
  • Doe de bloem, het bakpoeder en de suiker in een mengkom
  • Klop in een andere kom met een klopper de eieren, de karnemelk, het vanille-extract en de gesmolten boter door mekaar. Voeg dit toe aan de mengkom en mix alles kort op stand 1 van je keukenrobot
  • Verdeel het muffinmengsel over de bakvorm
  • Lepel telkens een koffielepel jam over de vormpjes en duw dit zachtjes in het mengsel zodat de jam zich vermengt met het deeg
  • Bak 20 à 25 minuten in de oven, totdat de muffins gerezen en goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

Wrap it up! (Middle East Style)

1. Met pesto van paprika en aubergine

(voor 5 wraps)

Ingrediënten:

  • 5 wraps
  • 120 g geroosterde pijnboompitten
  • 100 g Parmezaanse kaas, in schilfers
  • 1 aubergine, in dunne plakjes gesneden en geroosterd
  • 1/2de krop sla
  • Verse basilicumblaadjes, naar keuze
  • Bladpeterselie, enkele blaadjes
  • 1 potje pesto: Red Pepper & Aubergine van Nicolas Vahé (210 g)

Zo maak je het:

  • Bestrijk de wraps met de paprika-auberginepesto
  • Beleg de wraps met dunne, geroosterde plakjes aubergine
  • Versnipper de basilicum erover heen en verdeel de geroosterde pijnboompitten, sla en Parmezaanse schilfers over de wraps
  • Rol de wraps op in plastiekfolie en laat ze opstijven in de koelkast
  • Snijd de wraps in twee en werk af met verse kruiden zoals bladpeterselie.

2. Met pesto van tomaat en artisjok

(voor 5 wraps)

Ingrediënten:

  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 krop sla
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 30-tal verse muntblaadjes
  • 1 potje pesto: Tomato & Artichoke van Nicolas Vahé (200 g)

Zo maak je het:

  • Bestrijk de wraps met de tomaat- artisjokpesto
  • Beleg de wraps met de plakjes komkommer, de sla en de muntblaadjes
  • Rol de wraps op in plastiekfolie en laat ze opstijven in de koelkast
  • Snijd de wraps in twee en werk af met een blaadje verse bladpeterselie.