We love chocolate!


We ♥ chocolate

Een echte Belg herken je aan de vegen chocolade rond z’n mond. 3 toprecepten om nu thuis te proberen. #LaVieEstBelge

1. Honing ‘Classic’ (gebruikt in recept: Chocolate Oat Cookies), € 7,95 - Helt Honey / 2. Fluffy Marshmallow Chocolate Powder (gebruikt in recept: Marshmallow Frappuccino), € 6,95 - Baru / 3. Koffietas ‘Madame Mug’, € 4,95 - Nordal / 4. Houten lepeltje, € 23,95 (voor 6 stuks) - Kinta / 5. Fluffy Marshmallow Chocolate Powder (gebruikt in recept: Chocolate Oat Cookies), € 6,95 - Baru / 6. Schaal in bamboe, € 33,95 (set van 2) - Nicolas Vahé / 7. Keramische broodplank, € 24,95 - HK Living / 8. Eierdopje, € 3,95 - Kinta / 9. Belgische Bio Melkchocolade (gebruikt in recept: Chocolate Dipped Frozen Bananas), € 2,10 - Oxfam 

Chocolate Dipped Frozen Bananas

(Voor 6 stuks)

 

Ingrediënten:

 

* 3 bananen

* 6 houten prikkers

* 200 g Belgische melkchocolade van Oxfam, grof gesneden

* topping zoals poedersuiker, kokos of hagelslag

Zo maak je het:

 

  • Schil de bananen, snij ze overlangs in twee en doorboor elke bananenhelft met een houten prikker
  • Leg ze op een schaal met bakpapier en stop ze 1u. in de diepvriezer
  • Smelt de stukjes chocolade au bain-marie en roer tot een glad mengsel
  • Neem de bevroren banaan vast aan het stokje en lepel er al draaiend chocolade over, totdat de banaan helemaal bedekt is
  • Sprenkel er de gekozen topping over. Opgelet, werk snel: zodra de chocolade de koude banaan aanraakt, stijft deze op. 

Chocolate Oat Cookies

(voor 12 à 15 stuks)

 

Ingrediënten:

 

* 600 g ongekookte, kleine havervlokken

* 150 g honing van Helt Honey

* 120 g pindakaas

* 100 ml kokosolie

* 50 g cacaopoeder van Baru

* 1,5 theelepel vanille-extract

* een snufje zout

Zo maak je het:

 

  • Verwarm in een pan honing, pindakaas en kokosolie. Roer tot je een glad mengsel krijgt
  • Voeg haver, cacaopoeder, vanille-extract en zout toe en meng
  • Gebruik een ijsschep om vormpjes te maken en leg deze op een schaal met een vel bakpapier
  • Laat de koekjes 15 minuten afkoelen in de koelkast of in de diepvriezer.

Marshmallow Frappuccino

(voor 1 large frappuccino)

 

Ingrediënten:

 

* 100 g ijsklontjes

* 120 ml melk

* 3 eetlepels marshmallowtopping van Baru

* 1 shot espresso

* 1/2 eetlepel cacaopoeder

* 1/2 eetlepel witte suiker

* slagroom (naar keuze)

* 1/2 eetlepel koekjeskruim

Zo maak je het:

 

  • Doe ijs, espresso, suiker, 2 eetlepels marshmallowtopping, cacaopoeder en melk in de keukenmachine en mix tot het ijs fijngemalen is
  • Klop de slagroom net niet stijf en werk af met een lepel marshmallowtopping en koekjeskruim.