Contacteer ons

Elke dag van 10u tot 22u

(uitgezonderd feestdagen)

Meer informatie

7 kleine, duurzame stappen die jij kan maken voor een mooiere wereld

Wil jij je ook graag inzetten voor een mooiere wereld? Deze kleine acties maken een groot verschil.

1. Drink kraantjeswater

Ban de PET-fles en vermijd dat plastic afval onze oceanen vervuilt en het leven van diersoorten bedreigt. Kraantjeswater is overigens perfect drinkbaar bij ons. 

Kies voor een herbruikbare waterfles en vul met kraantjeswater. Duurzaam, handig en mooi!

2. Zeg ja tegen duurzame verpakkingen

Denk na over hoe je aankopen verpakt worden en neem een herbruikbare tas mee naar de winkel. Sommige verpakkingen kan je ook zelf hergebruiken, zoals leuke bokalen bijvoorbeeld. Duurzame verpakkingen zijn meestal gemaakt van (gerecycleerd) materiaal dat biologisch afbreekbaar is en daardoor voor minder C02 uitstoot zorgt.  

Did ju know dat de verpakkingen van Juttu slim, dun, milieu- en kostenbewust zijn en dat Juttu een heleboel merken in het aanbod heeft die ook bewust kiezen voor duurzame packaging?

+ Hergebruik de bokalen van snoepjesmerk Confiserie du Chaudron om een slaatjke in te stapelen of als cocktailglas.

Ontdek Confiserie du Chaudron >>

+ New trend: deze wasbare, herbruikbare en composteerbare vershoudpapiertjes zijn gemaakt van organisch materiaal zoals bijenwas. Perfect om je lunch lekker en vers te houden! Binnenkort verkrijgbaar bij Juttu!

3. Kies voor lokaal!

Producten die de halve wereld overvliegen alvorens ze bij jou thuis belanden hebben een grote impact op het milieu. Kies wat vaker voor producten die hier (of in Europa) geproduceerd zijn. Zo geef je ook lokaal talent en ambacht een duwtje in de rug. 

Did ju know dat Juttu Belgisch talent steunt? Deze merken worden in België ontworpen en hier (of in Europa) geproduceerd. 

4. Word flexitariër

Verklein je ecologische voetafdruk en matig je consumptie van vlees. Flexitariër zijn is een nieuwe, gezonde way of living. Het betekent dat je minstens 1 x per week kiest voor veggie. Op die manier verminder je de uitstoot van broeikasgassen en bespaar je een heleboel water.

5. Laat de auto eens staan

Auto’s hebben door hun uitstoot een enorm aandeel in de milieuproblematiek. Bovendien wordt werkelijk niemand gelukkig van in de file te staan. Denk bewust na over jouw transport en zet waar mogelijk de fiets in of kies voor autodelen of voor het openbaar vervoer. Gezond voor de natuur!

6. Was milieuvriendelijk

Verlaag de was-temperatuur, gebruik minder wasmiddel, zorg dat de trommel goed gevuld is en kies om je wasgoed op te hangen in plaats van de droogkast te gebruiken. Het zijn enkele was-tips die het milieu sparen. Vooral detergent is nefast voor onze planeet. Er zitten schadelijke stoffen in die rechtstreeks in ons water belanden. Probeer eens een natuurlijk wasproduct uit!

Did ju know dat natuurlijk wasmiddel Seepje gemaakt wordt van de schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht uit de Himalaya? Deze superschillen hebben een reinigende en antibacteriële werking. Op naar een propere was én een propere wereld. 

7. Schakel over naar milieuvriendelijke rietjes

Waarom zijn net plastic rietjes zo slecht voor het milieu? Omdat ze zo klein en licht zijn, komen ze vaak niet in speciale afvalbakken terecht en worden ze dus niet gerecycleerd. Vooral op stranden vormen ze een probleem. De rietjes komen in zee terecht waardoor zeedieren erin verstrikt raken en vissen ze opeten. Ban plastic rietjes en kies voor een milieuvriendelijk alternatief. Je cocktail smaakt heus niet minder lekker!

Kies voor metalen, herbruikbare rietjes!