Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Secret hangouts: bits & bites   

Op deze pagina verklappen we waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. Hier vind je ons met een kleine hongertje en grote goesting. #EnjoyTheLittleThings

BRUSSEL

Makisu    

Geen kleine lekkernijen zo hip en bekend als de Japanse sushi. Bij het vrolijke Makisu in Brussel stel je zelf de ideale maki samen. Meer dan 30 verse ingrediënten, meer dan 3 miljoen mogelijkheden. Van klassiekers zoals zalm, tonijn en garnalen tot experimentjes mango. That’s how we roll!    

 

Waar? Vlaamse Steenweg 6 en Baljuwstraat 5, 1000 Brussel    
Meer info: www.makisu.be    

MECHELEN

Pintxos    

Pintxos zijn kleine maaltijden – net wat groter dan een tapa – die je samen met vrienden en familie verorbert. De oorspronkelijke pintxos komen uit het Spaanse Baskenland, maar in Mechelen serveren ze de wereldkeuken in miniformaat. Kies, bestel aan de toog en stouw je tafeltje vol met hapjes zoals tartaar van zalm, gegrilde groenten of gevulde portobello.     

 

Waar? Nauwstraat 10, 2800 Mechelen     
Meer info: www.facebook.com/pintxosmechelen 

GENT

Little Things

Een slaatje als ontbijt? American pancakes bij de lunch? Geen probleem voor tweelingzussen Tibbe en Melia. Bij Little Things kies jij wanneer je wat eet en worden zowel de kleine als de grote honger gestild. Behalve de liefde voor lokaal en biologisch eten delen de zusjes ook een passie voor kunst en zetten ze het werk van beloftevolle artiesten in de kijker.         

 

Waar? Antwerpsesteenweg 420 A, 9040 Sint-Amandsberg       
Meer info: www.littlethingsgent.be    

Frituur Tartaar

Volgens de Gentenaars eet je hier de beste frietjes en wie zijn wij om dat tegen te spreken? Goudgeel gebakken in plantaardig vet en bij voorkeur geserveerd met een frikadel met homemade tartaar of Gentse Tierenteyn-mosterd. Maar er staan ook veggie snacks op het menu, zoals stoofsaus en krokante tempura van verse groenten. Bij dat bakje friet krijg je trouwens een origineel en hip interieur.         

 

Waar? Heilige Geeststraat 3, 9000 Gent         
Meer info: www.facebook.com/frituurtartaarmaaktfrietjesdromenwaar   

ANTWERPEN


Hoeked Doughnuts

Vers, zoet, handgemaakt en vierkant. Na uitgebreide experimenten met spelt, biet en multigranen toverde Joris Verschelden de zachtste, gezondste en meest fluffy donuts uit zijn bakkersmouw. Of je nu houdt van klassiekers alla ‘Vanilla Glaze’ of een voorkeur hebt voor gedurfde creaties zoals ‘Matchamatch’ (op basis van Japanse thee en pindanoten), you will be hooked.        

 

Waar? Oudaan 4, 2000 Antwerpen            
Meer info: www.hoekeddoughnuts.be     

Bar Palmier    

Toprestaurant L’Epicerie du Cirque breidt uit met ‘Bar Palmier’. Naast raw wines en crafbeers staan hier ook bijzondere hapjes van sterrenchef Dennis Broeckx op de kaart. Wij spotten bijvoorbeeld foodfestivalbestsellers als taco’s met buikspek en krab of gerookte makreel met kaas en gepekelde radijs. Chillen doe je tussen het groen van palmblaren. Is het al aperitieftijd?      

 

Waar? Volkstraat 16, 2000 Antwerpen              
Meer info: www.barpalmier.be        

Hümm  

New kid in town Hümm is een hummusbar, opgericht door een koppel culinaire reisfanaten. Door bewust voor één product te kiezen, wordt de voedselverspilling tot een minimum herleid en kan de hoogste kwaliteit gegarandeerd worden. De kikkererwt gaat overigens niet vervelen, want je kan kiezen uit 12 verschillende varianten, van curry over pompoen tot rode biet. Dip. Dip. Dip.      

 

Waar? Kronenburgstraat 90, 2000 Antwerpen                 
Meer info: www.facebook.com/hummantwerp