Secret hangouts: anders & beter

Op deze pagina verklappen we waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. Deze hotspots doen het anders (en net een tikje beter). #DareToBeDifferent

ANTWERPEN

Standard

De pizza’s van Standard zijn nauwelijks ‘standaard’ te noemen. Zo kiest men hier voor zuurdesemdeeg wat beter verteerbaar én suikervrij is. Voorts werkt Standard met biologische, onbespoten groenten en staan er heerlijke salades met flatbread op het menu. ‘Weet wat je eet’ is hun mantra, en dat schreeuwen ze van de daken van de vernieuwde Antwerpse PAKT-site. 

 

Waar? Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen
Meer info: www.standardpizza.be  

Meatpack Antwerpen

Ontdek een vleugje Manhattan in downtown Borgerhout. Meatpack – gelegen in een enorme, oude fabrieksloods – is de perfecte hangout voor wie houdt van kunst, feestjes en foodtrucks. De creatieve evenementenlocatie kreeg een indrukwekkende street-art make-over, waardoor de übercoole events, jazzconcerten en vernissages nog meer prikkelen.

 

Waar? Samberstraat 40, 2060 Antwerpen  
Meer info: facebook 

GENT

Wald

Wij zijn wild van Wald, en wel om verschillende redenen: 1) de groenten in de soep en tussen de bokes oogsten ze zelf 2) de Golden Spice latte kan-eel verwarmend zijn 3) wie wat groen in huis mist, koopt hier een wildboeketje of wat plantzaad 4) je kan originele workshops volgen, zoals paddenstoelen kweken. Dat en meer, gewaldig anders!

 

Waar? Dendermondsesteenweg 39, 9000 Gent    
Meer info: www.waldatheart.be

ENTR

ENTR is de culinaire hotspot van de Centrale, het multicultureel ontmoetingscentrum aan de overkant van de straat. En net zoals in de Centrale, waar expo’s, voorstellingen en concerten worden gehouden, viert men ook bij ENTR diversiteit. Schuif mee aan tafel, leer nieuwe mensen kennen, laat je bord vullen met tapas of mezze, een vegetarische lunch of een halal diner, en proef de wereld. 

 

Waar? Ham 147, 9000 Gent    
Meer info: http://decentrale.be 

BRUSSEL

Sanzaru

Ontdek de Nikkei-keuken, een culinaire kruisbestuiving tussen Japan en Peru. De mix ontstond in de negentiende eeuw toen Japanse spoorwegarbeiders zich massaal in Peru vestigden, en proef je vandaag bij Sanzaru. Op de kaart staan Peruviaanse lekkernijen met een Japanse touch of omgekeerd, zoals ceviche van zalm gemarineerd in saké of wagyu beef met zoete aardappel. Een exotisch feestje voor je smaakpapillen. 

 

Waar? Tervurenlaan 292, 1150 Sint-Pieters-Woluwe       
Meer info: www.sanzaru.be    

BRUGGE


That’s Toast

Bij That’s Toast schuiven niet alleen vroege ontbijters en lange slapers aan: zelfs wie in de late namiddag een craving krijgt naar een gepocheerd ei, yoghurt met granola of een zoet toastje, wordt bediend. All day breakfast is de formule. Doe ons maar een toast met gerookte zalm en mierikswortelcrème, een koffie én een versgeperst sapje. 

 

Waar? Dweersstraat 4, 8000 Brugge            
Meer info: facebook

ROESELARE

The Bull

Vergeet gin, trendsetters drinken voortaan whisky. The Bull is een old fashioned bar gespecialiseerd in de sterkedrank. Dat betekent: keuze uit meer dan tweeduizend verschillende soorten whisky en een uiterst vakkundige uitleg er gratis bovenop. Wie graag een extra trip down memory lane maakt: achteraan staan elf American pool-tafels. Een bar met ballen dus.

 

Waar? Sint-Amandstraat 77, 8800 Roeselare              
Meer info: http://www.thebull.be