Secret hangouts: eat good, feel good

Op deze pagina verklappen we waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. De zomer lonkt, dus hiér met die natuurlijke, gezonde lekkernijen. #BringItOn

GENT

Kruidtuin

In een sfeervol herenhuis creëert Toon Deseyne tweemaal per dag out-of-the-box en klassieke gerechten met verse ingrediënten en kruiden uit de tuin. De kaart is klein en wisselt snel, wat wil zeggen dat het eten de seizoenen volgt en lekker vers blijft. Neem plaats op één van de oude kerkstoelen en prikkel je zintuigen met zicht op de kruidtuin.    

 

Waar? Kortrijksesteenweg 27, 9000 Gent    
Meer info: www.kruidtuingent.be      

Barbiet

Groenten en fruit zijn de hoofdingrediënten van Barbiet, een ontbijt- en lunchplek voor echte foodies. De lokale, biologische seizoensproducten worden hier verwerkt tot gezonde en originele maaltijden zoals chiapudding, Indische pannenkoeken gevuld met groentjes, pulled jackfruit taco’s en kikkererwtenburgers. Gezond, lekker en très instaproof.    

 

Waar? Baudelostraat 3, 9000 Gent      
Meer info: www.barbiet.be     

ANTWERPEN

Vers Zuid

Nadat Nelly Snoeys jaren in de horecasector had gewerkt, kriebelde het om zelf iets te beginnen. De voorwaarden? Gezond. Vers. En lekker. Die droom maakte ze samen met An Cambré waar. Vers Zuid is een winkel en take-away bekend om zijn verrassende broodjes, groene salades en sapjes zonder toegevoegde suikers en andere – I quote – ‘brol’.    

 

Waar? Kloosterstraat 187, 2000 Antwerpen        
Meer info: www.verszuid.be    

Moss

Your living room away from home, zo omschrijven topchef Dennis Broeckx en zijn vrouw Ellen van restaurant l’Epicérie du Cirque hun ontbijt- en lunchzaak Moss. Hier geniet je van een boosting maaltijd waarbij planten en kruiden centraal staan. De sfeer is ongedwongen, bovendien staan er ook voor de allerkleinsten versbereide kinderpapjes op het menu.    

 

Waar? Volkstraat 11, 2000 Antwerpen        
Meer info: www.mossantwerp.be    

BRUSSEL

Humus & Hortense

Wat als chef Nicolas Decloedt van Humus Botanical Gastronomy de handen in elkaar slaat met Matthieu Chaumont, bezieler van cocktailbar Hortense? Je krijgt duurzame delicatessen, geserveerd met de allerbeste drankjes, in een restaurant met Parijse vibes. Gastvrouw Caroline Baerten is mee verantwoordelijk voor de creaties, sommelière én designer van het keramieken servies.    

 

Waar? De Vergniesstraat 2, 1050 Brussel           
Meer info: www.humusrestaurant.be        

Chyl Café

Did ju know dat je bij Juttu Brussel behalve om te shoppen ook terechtkan voor die andere hobby van ons: eten? Het hippe restaurant Chyl serveert lekkers met een Midden-Oosters tintje zoals auberginekaviaar, avocadotoast en borden vol groenten. Je kan ook een shoppauze inlassen met een homemade limonade en een dessertje. Shop. Chyl. Repeat.       

 

Waar? Guldenvlieslaan 26-28, 1050 Brussel               
Meer info: www.chyl.be       
Klik hier en lees ons interview met oprichtster Nancy Eissaoui.     

ROESELARE


Bar Julien

Geen betere manier om je dag te beginnen dan in een hippe oase in downtown Roeselare. Het interieur is fris, de bluesy muziek relaxed, het ontbijt dagvers en het ruikt hier de hele dag naar espresso. Blijf gerust wat langer hangen, want behalve sapjes, granola, eitjes, fruit en yoghurt staan er ook soep, slaatjes en gebak op de kaart. En gin-tonic. Do not forget the gin-tonic.

 

Waar? De Munt 32, 8800 Roeselare                
Meer info: www.barjulien.be