Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Secret Hangouts: Lekker Belgisch

Op deze pagina verklappen we waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. Nergens voelen we ons meer thuis dan in deze typisch Belgische hangouts. Een kleintje met mayonaise alsjeblieft! #LaVieEstBelge

GENT

Zorro

FryYay! Dat een frituur niet gelijk hoeft te staan aan neonverlichting, plastic dienbladen en dito meubilair, bewijst luxefrietkot Zorro. Hier smul je in een fancy kader (denk: cactussen, kaarsen en coole muurschilderingen) op een designstoel van je kleintje met mayonaise, Gentse stoverij of saté. Zorro heeft stijl en is galant, net zoals zijn gemaskerd evenbeeld. En hij is lekker, dat ook.

 

Waar? Sint-Kwintensberg 34, 9000 Gent
Meer info...

Mayana

Chocolade = de perfecte remedie tegen elke dip. Moest het kunnen, we zouden elke maandagochtend doorbrengen bij chocoladebar Mayana. Hier kies je uit pure chocolade bereid met cacao van lokale, traditionele boeren uit Trinidad, Venezuela, Ecuador en Madagascar. Daarvan wordt dan chocolademelk, milkshakes, ijscoupes, brownies en moelleux gemaakt. Wij Belgen weten waarom. 

 

Waar? Sint-Pietersnieuwstraat 99, 9000 Gent
Meer info...

ANTWERPEN

De Bomma

Bij De Bomma serveren ze Vlaamse kost, gemaakt van lokale producten en overgoten met een sausje nostalgie: van varkenswangetjes bereid in bier tot stoverij of chipolataworst. Je kan ook zelf een maaltijd samenstellen op basis van je lievelingsingrediënten, zodat het resultaat zo dicht mogelijk aanleunt bij wat de bomma in je kindertijd serveerde. Zelfs de prijzen zijn nog lekker oldskool.

 

Waar? Suikerrui 16, 2000 Antwerpen
Meer info...

© Ronald Stoops

MoMu

Het is dit jaar exact 100 jaar geleden dat Belgisch kunstenaar Rik Wouters stierf. Wouters, bekend om zijn symbiose van impressionistische technieken en thema’s rond huiselijk ‘geluk’, beïnvloedde veel hedendaags artiesten én zo ook de Belgische modescene. Tijdens de tentoonstelling ‘Rik Wouters & The Private Utopia’ (een samenwerking tussen het MSKA en het MoMu) kan je niet alleen zijn werk bewonderen, maar ook enkele reflecties van Belgische designers als Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten en Veronique Branquinho.

 

Waar? Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Meer info... (de tentoonstelling loopt van 17/09/2016 tot 26/02/2017)

 

BRUSSEL

Bloom Waffle Truck

Hotel Bloom is een vaste waarde in onze hoofdstad en ook de ideale uitvalsbasis om deze te bezoeken. Zeker nu je er dankzij de Waffle Foodtruck kan smullen van versgebakken Brusselse wafels met toppings als Nutella, banaan of warme kersen. Zoutebekken kiezen voor een wafel met gerookte zalm, kaas, spek of eieren. Tout est possible!

 

Waar? Koningsstraat 250, 1210 Sint-Joost-ten-Node
Meer info...

Ballekes

Ofwel Belgische gehaktballen op grootmoeders wijze. Die oma des huizes durft naast de klassieker in tomatensaus ook te experimenteren met typisch Belgische ingrediënten. Wat dacht je van gehaktballen met Mort Subite of Luikse stroop? Ballekes eet je hier in een hip kader volledig in het teken van la Belgique. Zo spotten we Boudewijn & Fabi op weg naar het toilet en staat het behangpapier boordevol symbolen uit onze hoofdstad.

 

Waar? Charleroise Steenweg 174, 1060 Brussel
Meer info...

BRUGGE

Duvelorium Grand Beer Café

Duvel lovers are better lovers. Geen betere plek om van je blond, rond en schuimend lief te genieten dan op het prachtige terras van het eerste Duvel-café ter wereld. Binnen hangt de gezellige sfeer van een oud café met een hippe designtouch. Je geniet hier naast Duvel ook van andere Belgische bieren, zoals La Chouffe, Hibiscus Gose of Maredsous én je krijgt er een passend degustatiebordje bij met regionale specialiteiten. Tip: regel alvast een Bob.

 

Waar? Grote Markt, 8000 Brugge
Meer info...