Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

SECRET HANGOUTS: MULTICOLOR HOTSPOTS

Op deze pagina verklappen we waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. Deze maand: kleurrijke hotspots die je humeur een boost geven. #ColorYourLife

ANTWERPEN

©Jochen Verghote

Mokkapot

Mokkakapot is een cultuurbar in hartje Borgerhout. Behalve bijten in een boterham of genieten van een koffie, pint of powerjuice (probeer de John Massis!), kan je hier ook kunst kijken. Tijdens elk eerste weekend van de maand organiseert Mokkakapot vernissages, lezingen en workshops. De tekentafel - inclusief kleurpotloden - staat ter beschikking voor iedereen die zich creatief wil laten gaan. Net zoals de hometrainer trouwens, waarmee je al trappend je smoothie mixt.

Waar? Sergeyselsstraat 2 (Moorkensplein), 2140 Borgerhout
Meer info...

©Frederik Vercruysse

Wasbar

De tijd dat je in een tl-verlichte wasserette wachtte tot je machine stopte met draaien, is verleden tijd. Bij Wasbar laat je rustig je witte en bonte was draaien, terwijl je van een cocktail, lunch of koffie geniet. Bij goed weer staan de gele loungestoelen buiten en hou je aan je wasbeurt nog een zonnig tintje over. Een wasmachine gebruiken kost 5 euro, inclusief milieuvriendelijk wasmiddel. Nu alleen nog een oplossing vinden voor die berg strijk.

Waar? Graaf van Egmontstraat 5, 2000 Antwerpen

Maar ook: Nederkouter 109, 9000 Gent en Steenpoort 2, 8500 Kortrijk
Meer info...

BRUSSEL

©Mima museum

Mima

Het gloednieuwe Mima (Millenium Iconoclast Museum of Art) biedt een platform voor actuele kunstvormen zoals graffiti, grafische vormgeving en performances. In de permanente collectie spot je onder andere werk van graffiti-rebel Banksy. In de lopende tentoonstelling ‘City Lights’ (nog tot 28/08) bespeuren we jong talent, zoals de Amerikaanse Maya Hayuk, bekend om haar enorme murals met geometrische vormen en in psychedelische kleuren.

Waar? Henegouwenkaai 33, 1080 Brussel (Molenbeek)
Meer info...

Pistolet Original

Bakker Yves Guns haalde de oerdegelijke pistolet uit de vergetelheid en bakt hem opnieuw volgens de regels van de kunst, mét een gleufje bovenaan. De keuze aan beleg is uitgebreid en bevat een vleugje nostalgie: van préparé met pickles over witte pens en rosbief tot plattekaas. Bij die pistolet drink je évidemment een Brusselse Kriek. 100% Belgisch en 100% artisanaal.

Waar? Rue Joseph Stevens 24-26, 1000 Brussel en Rue Breydel 46, 1040 Brussel
Meer info...

LEUVEN

Thelma Coffee & Design

Een nieuwe plek in de upcoming Vaartwijk, waar koffie, mode en design perfect samengaan. Bestel een latte aan de zalmroze(!) bar en vlei je neer op een gezellig schapenvel. Fan van het happy interieur? Je kan eigenares Katrien inhuren voor professioneel interieuradvies. Maar je kan hier natuurlijk ook shoppen: kindergoodies, airplants, loungewear, Scandinavische hebbedingen, designboeken en reisgidsen. Iedereen vindt hier vrolijk zijn gading en vergeet snel de weg naar huis.

Waar? Vaartstraat 12, 3000 Leuven
Meer info...

GENT

©Cafeïne.be

Moor&Moor

Yves De Moor droomde van een kruidenierszaak zoals deze vroeger bestond, met topproducten in duurzame verpakkingen en zonder artificiële smaak- en  kleurstoffen. Een ontmoetingsplek ook, waar buurtbewoners van al deze lekkernijen konden proeven (binnen én buiten). Yves slaagde in zijn opzet. De basisbeginselen van Moor&Moor: puur, lokaal, organisch, vegetarisch en ecologisch. De bestelwagen rijdt elektrisch en de tomatenketchup smaakt hier nog echt naar tomaat. We want Moor!

Waar? Jakobijnenstraat 7, 9000 Gent
Meer info...

HASSELT

Copain

Eat. Drink. Smile. Repeat.’ Het is het motto van Copain. Jouw nieuwe beste vriend is een croquebar en experimenteert erop los met de oerklassieker. Wat dacht je van een croque met gegrilde cajunkip, spicy salsa en koriander? Maar Copain serveert evengoed soep, slaatjes en huisgemaakte granola. Ooit was het een frituur en een bruine kroeg, nu relax je in een fris, muntgroen interieur met Scandinavische accenten. Voor die transformatie zorgden de eigenaars trouwens zelf, met wat hulp van copains natuurlijk.

Waar? Zuivelmarkt 38, 3500 Hasselt
Meer info...