Gratis retourneren  

in alle winkels

14 dagen

 bedenktijd

Klantenservice:

 ma-zon, 10u-22u

Gratis levering

 vanaf €30

SECRET HANGOUTS: PLEKJES IN'T GROEN

Wij verklappen waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. De leukste plekjes in ’t groen om nu al te doen. Fingers crossed dat de zon meewerkt! #LetsGoGreen

ROESELARE

Café Verne

Nog voor het een hype werd, serveerde Henk al verschillende soorten gin in zijn bar annex kunstgalerij. Vandaag, vier jaar na de opening, is Café Verne een begrip in Roeselare. Niet alleen kies je hier ondertussen uit meer dan 65 (!) soorten gin, je kan je favoriete fles ook meteen kopen in shop Cyriel. Daarnaast boost je je cultuurlevel in de kunstgalerij waar de focus op hedendaagse fotografie ligt. Bovendien breidde Café Verne uit en investeerde in een zomerse, groene binnentuin. Bottoms up!

Waar? Kermisstraat 60, 8800 Roeselare

Meer info...

ANTWERPEN

Bar Stark

‘Stark’ betekent Sterk in het Antwerps, en wat een sterk concept is dit! Een koffiebar middenin het groene Rivierenhof. De inrichting is een mix van vintagemeubels, met vrolijke slingers, zachte kussens en strategisch geplaatste cactussen. Binnen kan je gezellig lezen en kunst bekijken. Maar wij zitten ook graag buiten, waar we vrolijk worden van de eerste zonnestralen, de gekleurde parasolletjes, het zoete gebak en de koffie. En die laatste is trouwens best ‘stark’, ah ja.

Waar? Cornelissenlaan 10, 2100 Antwerpen (Deurne)

Meer info...

Coffeelabs

Ideeën uitwisselen boven een dampende kop koffie, da’s het concept achter Coffeelabs, verstopt in een zijstraat van de Meir. En hoewel je hier veel creativo’s achter hun laptop spot, is Coffeelabs uitgegroeid tot veel meer dan een werkplek. De koffie, salades, limonades en biologische quiches zijn verrukkelijk, maar ons is het vooral om het groene rooftop terrace te doen waar je na het shoppen kan relaxen op de groene grasmat en tussen de bamboeplanten. Nergens in Antwerpen waan je je meer in Manhattan dan hier!

Waar? Lange Klarenstraat 19, 2000 Anwerpen

Meer info...

GENT

Lokaal

Lokaal is het eerste vegetarische en interactieve eet- en theehuis in Gent. De eigenaars zetten niet enkel versbereide groentengerechten en brandnetelthee op tafel, ze helpen je ook via DIY-workshops een antwoord te geven op al je ecologische vraagstukken. En, je zit hier in ’t groen. Voor dat groen zorg je trouwens zelf, want Lokaal is ook een Plantenasiel. Het staat bezoekers vrij om een plantje mee te brengen, het hier ter adoptie te stellen en/of om te ruilen voor een ander exemplaar. Altijd groen, altijd anders!

Waar? Brabantdam 100, 9000 Gent

Meer info...

BRUGGE

© Jan D'Hondt

Lake of Love

Omringd door eeuwenoude bomen, het begijnhof en kabbelend water: het Minnewaterpark is het meest sprookjesachtige park van Brugge. De legende belooft dat wie met zijn geliefde de Minnewaterbrug oversteekt, de eeuwige liefde zal kennen. Behalve om romantisch te doen, is dit park ook de ideale plek om op een bankje van de eerste zon en het eerste groen te genieten. In de zomer worden hier evenementen georganiseerd, zoals het Cactusfestival. Cactussen? Ook groen natuurlijk.

Waar? Begijnhof 6-20, 8000 Brugge

Meer info...

(BIJ) BRUSSEL

© Eventattitude / F. Debatty

Chalet Robinson

Onbewoond is het helaas niet, aangezien je niet de enige bent die bij het eerste waterzonnetje dit eiland met geweldig terras opzoekt. Je leest het goed: deze eetplek ligt op een eiland in de vijver van het Ter Kamerenbos en is enkel te bereiken via een charmant overzetvlot (€ 1,-). In deze groene, rustige omgeving is het moeilijk te vatten dat hartje Brussel zo dichtbij is. Het eten is overigens culinair en reserveren een must.

Waar? Steigerweg 1, 1000 Brussel

Meer info...

 

Plantentuin Meise

Wie een bezoek aan het regenwoud te kostelijk vindt, kan naar Plantentuin Meise, een botanische tuin van 92 hectare. Het aanbod aan planten – meer dan 18.000 soorten! – is enorm. Je komt hier alles te weten over exotische, geneeskrachtige of vleesetende exemplaren en je kan een tentoonstelling meepikken in het middeleeuws kasteel. Tijdens de LenteFloridylle in de paasvakantie viert de Plantentuin dat de magnolia’s, narcissen en krokussen in bloei staan. Je kan dan deelnemen aan een Narcissenplukdag of een speurtocht naar bloemen, bijen en hommels. Boeiend, ontspannend en groen, groen, GROEN!

Waar? Domein van Bouchout, Nieuwelaan 38, 1860 Meise

Meer info...