Secret hangouts: take a chill pill

Op deze pagina verklappen we waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. Dat ‘hangen’ doen we het liefst lichtjes horizontaal met een goed boek en een kop koffie. #SlowDown

ANTWERPEN

©Philippe Wuyts

Lazy Jack

Bar Bricolage is het zomerproject van TOTUM, een cultuurorganisatie die het hele jaar door op zoek gaat naar ‘vergeten’ locaties in en rond Gent om ze vervolgens te transformeren tot eigenzinnige hotspot. Voor dit coole project knapten ze een oude voedselfabriek met verwilderde tuin op en maakten er een openlucht pop-upcafé van. Dat betekent petanque, sjoelbakken, concerten, straattheater, lekker eten, frisse cocktails en meer vanaf 7 juli! 

 

Waar? Kattendijkdok Oostkaai 22a, 2000 Antwerpen
Meer info: www.lazy-jack.be

Black Smoke

Bij Black Smoke in de oude stadsbrouwerij De Koninck wordt het vlees onder het goedkeurend oog van wereldkampioen BBQ Jord Althuizen extra traag gegaard. Op de menukaart staan stoere en pittige gerechten zoals Beef Taco’s, Texas Style Brisket en Beer Sausage.

 

Waar? Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen
Meer info: http://blacksmoke.be

BRUSSEL

Druum

Niets dan zoete drumen wanneer je hoofd wegzakt in één van de zachte kussens van b&b Druum in hartje hoofdstad. Architectuurliefhebbers en kunstfanaten gaan hier stilletjes uit hun dak, want slapen doe je in een prachtig 19de eeuws herenhuis waarvan elke kamer een make-over kreeg door een kunstenaar(scollectief). Bruxelles, si belle...

 

Waar? Hopstraat 63, 1000 Brussel
Meer info: www.druum.be

Le Café du Sablon

Wie een plekje weet te bemachtigen bij Le Café du Sablon, blijft er urenlang hangen. En daar heeft de geur van koffie zeker iets mee te maken. In deze Scandinavisch ingerichte koffiebar serveert men naast klassiekers en hipster koffie ook slow coffee. Traag gezet via de oldskool techniek om extra lang te genieten. Honger en goesting worden gestild met sandwiches, slaatjes, cake & cookies.

 

Waar? Regentschapsstraat 26, 1000 Brussel
Meer info: bezoek de Facebookpagina

GENT

Madam Bakster

Alle lekkernijen - taart, snoepgoed, dessertjes - van Madam Bakster worden gemaakt op duurzame wijze, met 100% natuurlijke ingrediënten en zonder klassieke bloem, melk, boter, eieren of suiker. Wèl te vinden in de gezonde, zoete lekkernijen: havermout, noten, dadels en fruit. Du-us: op dieet en een hongertje? Laat je helemaal gaan in deze guiltfree bakery en geniet lekker traag van elke hap.

 

Waar? Brabantdam 142, 9000 Gent
Meer info: www.madambakster.be

BRUGGE

©Silvie Bonne  

Books & Brunch

Niets zo ontspannend als even wegvluchten in een goed boek. En wanneer we zoals bij Books & Brunch bij de aankoop van een tweedehands boek ook nog wat American pancakes, een dampende tas thee en een hartig stuk taart mogen bestellen, dan kunnen we fictie nog moeilijk loskoppelen van realiteit.  

 

Waar? Garenmarkt 30, 8000 Brugge
Meer info: www.booksandbrunch.be

KNOKKE

The Pharmacy

Geïnspireerd op de geheime speakeasy bars uit de 19de eeuw opende één van de beste bartenders ter wereld Hannah Van Ongevalle samen met haar vader The Pharmacy in Knokke. De locatie is geheim, de cocktails zijn uniek en het interieur doet denken aan de gentlemen’s clubs van weleer met een mix van kitsch en antiek. Proef. Chill. Repeat. En mondje toe.

 

Waar? Op een geheime locatie
Meer info: www.the-pharmacy.be