Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

7 reizen die je MOET maken

Begin alvast te dromen over je reisplannen van volgend jaar (en te surfen naar goedkope vliegtickets) #DiscoverTheWorld 

1. Het noorderlicht zien

Waar: Lapland, Noorwegen of IJsland

Beste moment: vanaf het einde van de herfst tot het begin van het voorjaar – tussen 18u en 01u

 

Het is één van de meest magische natuurverschijnselen: het noorderlicht of Aurora Borealis. Het ontstaat wanneer elektrisch geladen deeltjes van de zon onze dampkring binnendringen en het zorgt voor de mooiste lichtshow ter wereld.

2. Duiken in Great Barrier Reef

158714547

Waar: in Noord-Oost Australië

Beste moment: kan het hele jaar door, maar de beste weercondities heb je tijdens januari en augustus

 

Op menig bucketlijstje en dat is niet zo verrassend. Het Groot Barrièrerif is het grootste koraalrif ter wereld - je kan het zien liggen vanuit de ruimte -  en nergens spot je een grotere variatie aan onderwaterdieren (er zitten zelfs walvissen). UNESCO zette het op de Werelderfgoedlijst en het wordt aanzien als het ‘achtste wereldwonder’. Wie niet kan/wil duiken kan er een prachtige rondvaart maken. 

3. De gnoes volgen

157986063

Waar: van Madai Mara (Kenia) naar Serengeti (Tanzania)

Beste moment: (ongeveer) vanaf augustus/september

 

De Grote Trek van de gnoes in Oost-Afrika wordt ook wel ‘The Great Migration’ genoemd. En groots is het minste wat je kan zeggen over de bijna twee miljoen gnoes, gazelles en zebra’s (met leeuwen in hun kielzog) die elk jaar van Kenia naar Tanzania trekken, op zoek naar verse graaslanden en water. Een indrukwekkend schouwspel die elke dierenliefhebber eens moet gezien hebben.  

4. Drijven op de Dode Zee

Waar: Jordanië

Beste moment: maart tot en met mei en in oktober en november (dan is het niet té heet)

 

Het is het laagst gelegen ‘meer’ ter wereld. Door de hoge concentratie van mineralen komen er geen zichtbaar levende wezens in voor en vandaar spreekt men dan ook van de ‘Dode’ Zee. De mineralen (die nog nergens anders ter wereld gevonden zijn) hebben een heilzame werking voor je huid en verminderen de klachten bij reuma, luchtwegen- en hartziektes. Maar je kan er ook gewoon relaxen met een boekje, want door al het zout blijf je heerlijk aan de oppervlakte drijven.

(Niet te lang wachten want de Dode Zee is helaas met uitdroging bedreigd)

5. Een gokje wagen in het Bellagio

Waar: Las Vegas

Beste moment: april, mei en juni en september en oktober (aangenaamste temperaturen, minste toeristen)

 

New York heeft wolkenkrabbers, Caïro piramiden, Parijs de Eiffeltoren, Venetië gondels. En Las Vegas? Las Vegas heeft het allemaal. Bovendien kan je er ook nog eens rijk worden. In het Bellagio bijvoorbeeld. Het is het meest bekende en één van de meest in het oog springende casino’s van Las Vegas. En dat wil veel zeggen in dit kitchparadijs. Meer dan 200 goktafels, 2300 gokautomaten en een indrukwekkende waterfonteinenshow. Rien ne va plus!

6. Robinson spelen op Corn Islands

Waar: Nicaragua

Beste moment: vermijd enkel april en mei (drukkende jungletemperaturen en stofwolken)

 

‘Drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot.’ Nergens is het leven zo heerlijk slow. Vooral het piepkleine Little Corn is met zijn 500 inwoners en afgelegen stranden ontzettend idyllisch. Wegen (en auto’s) zijn er niet en elektriciteit is er enkel ’s avonds. Smartphone uit en hangmat in! 

7.  Een ballonvaart over Bagan

Waar: Myanmar

Beste moment: van november tot en met februari = het droge en koele seizoen met gemiddeld een heerlijke 25°C

 

Angkor Wat in Cambodja is fantastisch, maar de tempels van Bagan in Myanmar zijn minstens even mooi én je loopt er net wat minder over de (toeristen)koppen. Zeker als je kiest voor een ballonvaart. De zon zien opkomen boven de mysterieuze tempels is een belevenis die je nooit meer vergeet.

***

Wil je nog meer reisinspiratie?

Volg Juttu_official op Pinterest en bezoek ons bord

‘Where we want to be when we’re not working’.

If you can dream it, you can do it…