23 Life Hacks voor een nog leukere december

Wij zijn fan van élk idee dat ons leven net dat tikkeltje aangenamer maakt. Enter 23 briljante shortcuts om die december heelhuids en hyper gelukkig door te komen.

1. Licht bebaarde mannen die netjes geschoren bij hun schoonfamilie verwacht worden maar last minute ontdekken dat het scheerschuim op is, kunnen zich altijd wenden tot olijfolie.

2. Geen gedoe meer met old skool naampjes trekken. Denk: nooit meer je eigen naam vangen of verlanglijstjes kwijtspelen. Surf naar secretsantaorganizer.com, deze online tool mailt iedereen uit jouw deelnemerslijst een Secret Santa en zorgt ervoor dat jouw verlanglijstje bij de juiste persoon terechtkomt.

3. Neem een foto van de binnenkant van je koelkast vooraleer je inkopen gaat doen voor je feestmenu. Zo vermijd je de onvermijdbare vraag: “tiens, hebben we eigenlijk nog wel…?

4. Lijkt het ontbreken aan kaarsen de kans op een sfeervolle avond te ruïneren? Kijk - vooraleer je genoegen neemt met TL verlichting - eerst even of je wasco’s in huis hebt, die blijven tot wel 30 minuten branden.

5. Vooraleer je genoodzaakt bent om in een cropped top naar een familiefeest te gaan, leg een shirtje dat gekrompen is in een emmer met warm water +  doe er een dopje haarconditioner bij. Laat het shirt 5 minuten weken en droog het daarna aan het wasrek. Het shirt zal zich herstellen tot zijn normale maat.

6. Wie na het snijden van ajuinen liever niet aan de feestdis zit met roodomrande ogen of uitgelopen mascara, steekt ajuinen voor het pellen (eerst wel even de uiteinden afsnijden) best 30 seconden in de microgolfoven. Gedaan met prikkende ogen.

7. Laten je iPhonespeakers het afweten tijdens een feestje? Een iPhone in een leeg (en leeg kunnen we niet genoeg benadrukken) glas will do the trick.

8. Hang pingpongballetjes over je kerstlichtjes en leg ze nonchalant op de vloer of hang ze rond een make-upspiegel, voor een glamoureus effect.

9. Neem een grote pot, vul deze met 3 kaneelstokjes + 4 appelsienhelften + 1 kopje veenbessen + 2 takjes rozemarijn, overgiet dit alles met water en laat op een zacht vuurtje sudderen = de geur van kerstmis.

10. Honing helpt je van je kater af. Natuurlijke zoetstof (fructose) helpt alcohol en andere gifstoffen in je lichaam afbreken. Toastje honing = weg hoofdpijn en misselijkheid.

11. Rode wijnvlekken kan je doeltreffend verwijderen met witte wijn.  Meteen een reden om een nieuwe fles open te maken. Ahum.

12. Wanneer je spreekt tegen een grootouder die niet goed meer hoort, ga dan niet luider praten maar dieper. Wanneer je je gehoor verliest, verlies je immers eerst de hogere frequenties.

13. Geen idee wat te koken voor  het 120ste bezoek deze week? Surf naar MyFridgeFood.com, beschrijf wat je allemaal in je koelkast hebt en de site vertelt jou wat je er allemaal mee kan maken.

14. Zijn je schoenen nét te smal of te klein? Draag drie paar kousen boven elkaar, wurm je voeten in de schoenen en blaas er 10 minuten lang met een haardroger op. They’ll fit perfectly.

15. Via de gratis app Christmas Gift List kan je bijhouden wie wat voor kerst gevraagd heeft én wat jij daarvan al gekocht hebt. Je kan ook je verlanglijstje delen met anderen en per persoon een budget instellen.

16. Melk + Nutella in de microgolfoven = the best hot chocolate ever

17. Lege kartonnen eierverpakkingen zijn ideaal voor het stockeren van breekbare kerstballen.

18. Tandpasta helpt om het hars van kerstbomen van je handen te krijgen.

19. Weinig nut, maar ho ho ho zo grappig.  De gratis ‘Christmas Hipster app’ verandert jouw foto of die van je vrienden of familie in enkele seconden in die van een christmas hipster.  

20. Kaarsjes aansteken met lucifers, het heeft jou ongetwijfeld ook al verbrande vingertopjes opgeleverd. Gebruik in plaats van kleine lucifers, gedroogde spaghettistokjes. Works like a charm.

21. Nog een restje champagne over – jaja, dat gebeurt soms écht – maar zijn de bubbels weg? Drop een rozijntje in de fles of in je glas en de bubbels komen hocus pocus terugIt’s magic!

22. Geen tijd meer om een cadeau te halen? Koop wat kraslotjes, stop ze in een enveloppe en vul deze met glitterconfetti.

23. Snoozen is nog nooit zo sociaal aanvaard geweest als met de app Charity Alarm (enkel voor Android). Voor elke keer dat je op snooze duwt, betaal je via deze app $ 0,99 aan een goed doel naar keuze. Blijf gerust nog even liggen.