Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

MAKE IT A DECEMBER TO REMEMBER MET DEZE 22 LIFE HACKS

Wij zijn fan van élk idee dat ons leven net dat tikkeltje aangenamer maakt. 

22 briljante shortcuts om december heelhuids en happy door te komen.

1. Ben jij een licht bebaarde man die netjes geschoren bij de schoonfamilie verwacht wordt, maarlast minute ontdekt dat het scheerschuim op is? Doe het met olijfolie!

2. Geen gedoe meer met old school naampjestrekken:

je eigen naam grabbelen of verlanglijstjes kwijtspelen zit er dit jaar niet meer in dankzij secretsantaorganizer.com.

 Deze online tool mailt iedereen uit jouw deelnemerslijst een Secret Santa en zorgt ervoor

dat je verlanglijstje bij de juiste persoon terechtkomt.

3. Neem een foto van de binnenkant van je koelkast alvorens je inkopen doet voor je feestmenu.

Zo voorkom je de onvermijdelijke vraag:

“Tiens, hebben we eigenlijk nog wel…?”

4. Recycleer restjes wasco en geef ze een tweede leven als originele kaars. Breek de wasco’s in stukjes, plaats ze in een bakvormpje, leg een wiek tussen de wasco’s en bak 15 minuten op 220°C. Kaarsje klaar.

5. Het wasvoorschrift genegeerd en nu gedoemd om in een cropped top op het familiefeest te verschijnen? Leg het gekrompen shirtje in een emmer met warm water en voeg een dopje haarconditioner toe. Laat het shirt 5 minuten weken en hang het daarna te drogen aan het wasrek. Het shirt zal zich herstellen tot zijn normale maat.

6. Voorkom roodomrande ogen of uitgelopen mascara aan de feestdis en stop ajuinen voor het pellen en snipperen 30 seconden in de microgolfoven (eerst wel even de uiteinden afsnijden). Welke tranen?

7. Laten je iPhonespeakers het afweten tijdens een feestje? Een iPhone in een leeg (en leeg kunnen we niet genoeg benadrukken) glas will do the trick.

8. Schuif pingpongballetjes over je kerstlichtjes en leg de slinger nonchalant op de vloer of hang ze rond een spiegel voor een glamoureus effect.

9. Neem een grote pot, vul deze met 3 kaneelstokjes + 4 appelsienhelften + 1 kopje veenbessen + 2 takjes rozemarijn, overgiet dit alles met water en laat op een zacht vuurtje sudderen = de geur van kerstmis.

10. Katertje? Honing verlicht de ellende. Natuurlijke zoetstof (fructose) helpt alcohol en andere gifstoffen in je lichaam afbreken. Een toastje honing = weg hoofdpijn en misselijkheid

11. Rode wijnvlekken verwijder je doeltreffend met witte wijn. Meteen een reden om een nieuwe fles te kraken.

12. Verwikkeld in een gesprek met een grootouder die niet meer goed hoort? Praat niet luider maar dieper. Wanneer je je gehoor verliest, verdwijnen immers eerst de hogere frequenties.

13. Door de drukte geen idee wat nu weer klaar te maken? Surf naar MyFridgeFood.com, beschrijf wat je in je koelkast hebt liggen en de site vertelt jou welke gerechten straks op tafel kunnen staan.

14. Zijn je schoenen nét te smal of te klein? Draag drie paar kousen boven elkaar, wurm je voeten in de schoenen en blaas er 10 minuten lang met een haardroger op. They’ll fit perfectly.

15. Via de gratis app Christmas Gift List kan je bijhouden wie wat voor kerst gevraagd heeft én wat jij daarvan al gekocht hebt. Je kan ook je verlanglijstje delen met anderen en per persoon een budget instellen.

16. Melk + Nutella in de microgolfoven = the best hot chocolate ever

17. Lege kartonnen eierverpakkingen zijn ideaal voor het stockeren van breekbare kerstballen.

18. Tandpasta helpt om het hars van kerstbomen van je handen te krijgen.

19. Niet echt nuttig, maar zo ho ho ho grappig. De gratis Christmas Hipster app verandert jou, je vrienden of familie in enkele seconden in een Christmas hipster.

20. Kaarsjes aansteken met lucifers lukt zoveel makkelijker met gedroogde spaghettistokjes.

21. Nog een restje champagne over – jaja, dat gebeurt soms écht – maar zijn de bubbels weg? Drop een rozijntje in de fles of in je glas en de bubbels komen hocus pocus terugIt’s magic!

22. Geen tijd meer om een cadeau te halen? Koop wat kraslotjes, stop ze in een enveloppe en vul deze met glitterconfetti#lessbittermoreglitter