Gratis retourneren  

in alle winkels

14 dagen

 bedenktijd

Klantenservice:

 ma-zon, 10u-22u

Gratis levering

 vanaf €30

Dream a little dream…

Wat brengt de nacht? Een verhaal in zwart-wit of misschien wel een hit! 10 verrassende weetjes over dromen. #DreamBig

1. Herinneringen

‘Ik? Ik droom nooit…’ Je kent er vast ook een paar die het beweren. Wrong, we dromen écht allemaal, maar zowat 60 procent herinnert zich z’n dromen simpelweg niet.

2. Blinden

Blinden die niet blind geboren zijn, zien toch beelden tijdens het dromen. Wie wel blind is van bij de geboorte, ziet helemaal niets. Toch dromen ook zij, bovendien zijn hun dromen net zo intens en interessant, alleen spreken ze andere zintuigen aan dan het zicht.

3. Mannen

Ze zullen het niet graag lezen, maar 70 procent van de karakters in een mannendroom zijn mannen… terwijl vrouwen evenveel mannen als vrouwen hebben rondlopen in hun dromen. 

4. Uitvindingen

Het licht gezien ’s nachts? Dat kan: er zijn voldoende dromen bekend die tot straffe uitvindingen leidden. Zo kwam Larry Page na een nachtje horizontaal met het idee voor Google, Elias Howe bedacht de naaimachine, Dimitri Mendeljev het periodiek stelsel en Friedrich Kekulé de oplossing voor de moleculaire structuur van benzeen.

5. Zwart-wit

Oh nostalgie: blijkbaar droomt zomaar eventjes 12 procent in zwart-wit!

If you can dream it, you can do it

6. Dieren

Let maar ‘ns op je hond of kat: tijdens hun dutje bewegen ze hun pootjes en maken geluiden alsof ze één of ander vervelend beest op de hielen zitten. Go get ‘em, Max!

7. Succes

Waar haalde Salvador Dali zijn inspiratie? Deels uit z’n dromen, zo blijkt: meermaals probeerde hij in slaap te vallen met een sleutelbos in zijn hand en een bord op de grond. Wanneer die bos op het bord kletterde, had hij net een mooi droombeeld vast waarmee hij vervolgens aan de slag kon. Ook Paul McCartney schreef het nummer Yesterday dankzij een droom, net als Mary Shelley haar succesroman Frankenstein

8. Verwerking

Vreemd, maar blijkbaar dromen we vooral negatieve dingen. De drie meest voorkomende gevoelens tijdens het dromen zijn verdriet, angst en woede…

9. Bekende gezichten

Het is bewezen: in onze dromen zien we enkel gezichten die we eerder al in het echte leven zagen. Vrienden en familie dus, maar ook… die creepy vent bijvoorbeeld die je net in het steegje kruiste. Opgelet dus, hij kan in jouw volgende nachtmerrie opduiken!

10. Aantal

De gemiddelde persoon heeft zo'n 1460 dromen per jaar. Dat zijn 4 dromer per nacht. 

Tags:
  • dream-big
  • weetjes
  • uitvinding
  • slapen
  • did-ju-know
  • herinnering
  • dromen