Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Goeddoen gaat vanzelf!

Goede doelen steunen is easy peasy: 5 kleine daden voor een warmere wereld. #LightenUp

1. Stap, loop of fiets wat kilometers

Nog een extra duwtje nodig om te sporten? Dan is de app Charity Miles iets voor jou. Elke mijl (1,6 km) die je loopt of stapt, brengt 0,23 euro op, elke gefietste mijl 0,09 euro. In de lijst van goede doelen staan onder andere WWF, Habitat for Humanity en Stand Up To Cancer. De gratis app (voor Android én iPhone) werd opgericht door de Amerikaanse advocaat Gene Gurkoff. Samen met sponsors zoals Johnson&Johnson en Timex werd er al voor 1 miljoen dollar geld ingezameld.

Meer info...

2. Negeer de wekker

Snoozen is nog nooit zo sociaal aanvaard geweest sinds de apps WAKEorDONATE Alarm Clock (iPhone) en Charity Alarm (Android). Voor elke keer dat je op de snooze button van je smartphone duwt, betaal je een som geld aan een goed doel naar keuze. Blijf gerust nog even liggen dus.

Meer info: itunes.apple.com en play.google.com

3. Shop de wereld mooi

Veel merken zetten zich tegenwoordig in voor het goede doel. Zo ook bij Juttu. Door bijvoorbeeld een rugzak van ESPEROS te kopen, stuur je een kind uit een derdewereldland een jaar lang naar school. Jezelf een nieuw paar schoenen van TOMS cadeau doen, zorgt ervoor dat dit merk een paar schoenen aan een kind in nood geeft. Walldog doneert aan SOS Kinderdorpen, Anerkjendt steunt het Rode Kruis en Anonyme schenkt een deel van de opbrengst aan de European Women’s Lobby die streeft naar gelijkheid tussen man en vrouw. Shoppen zonder schuldgevoel dus.

4. Scoor met originele cadeaus

Cadeautjes geven is leuker dan centen storten, dat weten ze ook bij Oxfam. Via de webwinkel Oxfam Pakt Uit geef je geschenken die een leven veranderen. Een geit voor een gezin in Bangladesh bijvoorbeeld, schoolboeken voor kinderen in ontwikkelingslanden, een hulpkit bij natuurrampen of een opleiding voor een cacaoboer. Je kiest en koopt een cadeau, krijgt een hilarische wenskaart en helpt families wereldwijd!

Meer info...

Ooit al eens een geit cadeau gegeven?

Dit is je kans!

5. Ga een uitdaging aan

Via de gratis app Budge ga je uitdagingen aan met vrienden en familie. Die uitdagingen kies je volledig zelf: een dieet, een sportprestatie, een wildvreemde aanspreken of een halfuur lang je mond houden bijvoorbeeld. De ‘verliezer’ doneert het vooraf afgesproken bedrag aan een goed doel naar keuze. 5 euro dat je niet durft?

Meer info...