Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Hello World

Geen tijd of geld voor een verre reis? Ontdek andere culturen, nieuwe dingen en boeiende mensen gewoon vanuit je eigen achtertuin #DiscoverTheWorld 

Bak Belgische frietjes 

Bonappetour is een gratis online platform dat reizigers en locals met elkaar in contact brengt via zogenaamde ‘home restaurants’. Je kiest waar, bij wie, wat en voor hoeveel geld je gaat eten of je geeft jezelf op, gaat aan de slag in de keuken en laat reizigers uit alle landen genieten van oervlaamse gezelligheid en Belgische kost zoals stoofvlees met frietjes of Brusselse wafels. Levenslange vriendschap gaat door de maag.

 

Meer info

Haal de wereld in huis

Open je hart voor de wereld en word gastgezin van een uitwisselingsstudent. Op de site van WEP kan je behalve een vrijwilligers- of taalreis plannen, ook de profielen bekijken van jongeren tussen 15 en 19 jaar, afkomstig uit Wallonië, Europa, Canada, Australië, Brazilië, Argentinië, Colombia, Venezuela, Mexico... die er bewust voor kiezen om enkele maanden in Vlaanderen te vertoeven. Ontdek firsthand een andere cultuur en levensstijl, gewoon bij je thuis.


 

Meer info

Luister naar de wereld

Fan van experimentele reggaeton, salsa of Balkan beats? Interesse in de uitslagen van een internationale golf- of roeiwedstrijd? Wil je constant op de hoogte blijven van het nieuws in Amerika? Of volg je misschien graag eens een talkshow in het Grieks? Stem af op Tuneln Radio. Met meer dan 100.000 radiostations uit 230 landen hee de gratis app Tuneln de grootste selectie aan sport, nieuws, muziek en praatshows. Zonnebril op en zappen maar.


 

Meer info

Doe de zigzag walk


De ‘Gentle Art of Tramping’ (= de kunst van het verdwalen) werd in 1927 geschreven door Stephen Graham en is anno 2016 nog steeds relevant. In zijn laatste hoofdstuk heeft Graham het over de befaamde zigzag walk, ook wel het perfecte tegengif voor gps- apps en online maps. Bij een zigzagwandeling neem je steeds de eerste afslag links (de weg van het hart), dan de eerste rechts (de weg van het verstand), daarna opnieuw de eerste links, enzovoort. Op die manier ontdek je hoe verrassend en écht de indrukken zijn die je krijgt als je eens niet de massa volgt of naar het schermpje van je gps staart. Oefen eerst in eigen stad. Let’s get lost...

 

 

Maak een taalbuddy 

Droom je ervan om vlot Arabisch, Italiaans of misschien zelfs Chinees te spreken, maar heb je niemand om die passie mee te oefenen? Op de website van Speaky kan je niet enkel een nieuwe taal leren, in deze community ontmoet je mensen uit zowat 180 landen die meer dan 110 talen spreken. Via de site kan je makkelijk chatten of videogesprekken aangaan. Zo ontmoet je nieuwe mensen uit andere culturen én oefen je ondertussen je talenkennis. Win-win.


 

Meer info

Be the local 

Nadat je alle culturele must-do’s van je lijstje hebt afgevinkt, wil je op vakantie vooral weten waar de secret hangouts zijn en de tourist traps vermijden. Geen betere tips dan die van de insiders zelf. Via de site Withlocals zoek en boek je een local voor een gepersonaliseerde, exclusieve tour. Je kan ook zelf spokesperson worden van jouw stad (en die eerst zelf nog eens verkennen), boeiende mensen ontmoeten van over de hele wereld én er een centje aan verdienen.

 

Meer info 

Regel een souvenir 

Geraak je zelf niet meteen in Japan, maar heb je wel een zwak voor Aziatische specerijen of manga? Wil je een kistje sigaren rechtstreeks uit Havana? Of ben je op zoek naar een dagcrème die enkel in Amerika te verkrijgen is? Jib.li to the rescue. Deze online community werkt zoals Airbnb. De zoekers (thuisblijvers) nemen contact op met de vertrekkers (reizigers) en spreken samen een prijs af. Geen reis, wel het perfecte reissouvenir.

 

Meer info