Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

S.O.S. KLEUR

8 eye-opening voordelen die je uit kleur kan halen.

1. Vervang je donkergekleurde pyjama deze zomer door een witte, want muggen blijken dol op donkere kleuren (en vooral donkerblauw). 

2. Wie zich ‘s ochtends oud en versleten voelt, pikt best een geel kledingstuk uit de kast. In deze tint worden we blijkbaar jonger geschat…

3. Ouders met pasgeboren baby’s vermijden dan weer beter geel. Deze kleur is het moeilijkst te verwerken door onze ogen en hersenen.  Daarom huilen baby’s het vaakst in een gele ruimte.  

4. Wie ook beter geel vermijd, vooral in combinatie met rood, zijn mensen op dieet. Het is geen toeval dat  fastfoodketens als McDonalds, KFC en Pizza Hut de kleuren geel en rood combineren. Onderzoek wijst uit dat mensen deze tinten het ‘smakelijkst’ vinden, ze zouden namelijk op je hongergevoel werken. Je keuken geel en rood verven wanneer je op dieet bent? Niet zo’n goed idee dus.

 

5. Studenten gebruiken tijdens de blokperiode best een blauwe pen. Studies hebben bewezen dat je de dingen die je in het blauw neerschrijft, beter onthoudt. 

6. Wil je veilig door het verkeer cruisen, koop dan een zilverkleurige wagen. Volgens de statistieken zijn zilverkleurige wagens minder vaak betrokken bij auto-ongelukken. Deze kleur is immers het best zichtbaar op de weg, ook in het schemerdonker.

7.  Nood aan een anger management cursus? De kleur roze kan misschien hulp bieden. Roze heeft immers een kalmerend effect op mensen en het is de reden waarom vele gevangenissen hun muren in die kleur verven. Je weet nu ook meteen wat aan te trekken als je op maandag tijdens het spitsuur door het drukke verkeer moet.

8. Uit een grootschalige datingenquête blijkt dat mannen tijdens een eerste date vooral aangetrokken worden door vrouwen in rode kleren, terwijl vrouwen vooral vallen op mannen die iets blauws hebben aangetrokken. 

#ColorYourLife