Hadithi Mand Hadithi

Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Uitgebreide klantenservice
Gratis levering vanaf €30

Deze manden van Hadithi zijn handgeweven in Kasigau, Kenia met sisalkoord door de 223 dames van de mandenweversclub. De groep heeft als hoofddoel om een inkomen te verdienen uit het weven en verkopen van de manden zodat ze minder afhankelijk worden van landbouw. Dit doen ze omdat ze steeds vaker te kampen krijgen met vernietigde oogsten door droogte.

Afmetingen:

- Maat S: Diameter 16-20 cm

- Maat M: Diameter 21-25 cm

- Maat L: Diameter 26-30 cm

- Maat XL: Diameter 31-40 cm

De hoogte verschilt per mand.

  • Productcode: D122D50001

The story behind Hadithi

 

Juttu en Hadithi hebben alvast één ding gemeen: hun naam. Beiden betekenen immers verhaal. De ene in het Fins, de andere in het Swahili. En wat een mooi verhaal is dit. Hadithi is een non-profitorganisatie van Buy a Smile, een Belgische joint-venture die via Hadithi Keniaanse vrouwengroepen, gespecialiseerd in handarbeid, vertegenwoordigt. Het doel van Buy a Smile? Handgemaakte, eerlijke producten aanbieden en ondertussen het verhaal van hun mensen vertellen. Hadithi ondersteunt financieel zo’n 500 vrouwen die prachtige manden weven volgens een oeroude traditie, overgedragen van moeder op dochter. Hadithi investeert naast fairtrade ook in een ecologische productie (op basis van sisal, een tropische, natuurlijke vezel) en in een goede opleiding van deze vrouwen. Elke mand is voorzien van een label met uitleg over de plaats waar hij gemaakt is, plus een foto en het verhaal van de vrouw die jouw mand heeft gewoven. Buy a smile dus.

Om een review te schrijven, moet je aanmelden of registreren.

Deel je mening

{{'product.review.list.item.title.part1' | translate}} {{'product.review.list.item.user.lang.' + userLang | translate }} {{'product.review.list.item.user.lang.all' | translate }} {{'product.review.list.item.title.part2' | translate}}
Er werden nog geen reviews voor dit product geschreven.