basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

PIG&HEN Juweel Fat Fred

Gratis retourneren in alle winkels
14 dagen bedenktijd
Uitgebreide klantenservice
Gratis levering vanaf €30
Naast het uitbreiden van het Atelier in Amsterdam Noord is het merk de afgelopen maanden een tijd op pad geweest: van Nederland naar België, van Duitsland naar Frankrijk, Finland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, de Baltische Staten, over het water naar het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Australië en Canada. Vanaf nu ligt de collectie bij vierhonderd verkooppunten over de hele wereld. Altijd onderweg zijn vraagt om een beetje evenwicht, en daarom zet Pig&Hen dit voorjaar weer voet aan land. Aan elke zeereis komt een einde – of het nu op de bodem van de oceaan is of, liever nog, bij het veilig binnenzeilen van de haven. Eindelijk vaste grond onder je voeten, kunnen gaan en staan waar je wilt. Herenigd worden met je vrienden, familie, je geliefde. Het is dat eerste koude biertje na een lange reis, die eerste stap aan wal die de inspiratie was voor hun nieuwste collectie, vol warme kleuren en aardetinten. Want hoeveel ze ook houden van het onbekende, er komt altijd dat moment waarop een avonturier verlangt naar thuis. Het Amsterdamse Pig&Hen maakt accessoires die een leven lang meegaan. Vernoemd naar twee dieren die niet kunnen zwemmen, maar die je als tattoo beschermen tegen de gevaren van de zee – aldus oude scheepslui. De armbanden van Pig&Hen worden handgemaakt van scheepstouw en hebben sluitingen van metaal: duurzame materialen die met de tijd alleen maar mooier worden.
  • Model: Heren
Productcode: 4481D52003

The story behind Pig & Hen

 

‘In the end, we always want to find our way back home, to our loved ones…’

Zo staat het op de website van Pig & Hen, het Hollandse armbandenmerk voor mannen. En het is meteen het begin van een mooi verhaal dat teruggaat naar het begin van de zeventiende eeuw. In deze Gouden Eeuw bezaten De Nederlanden de grootste handelsvloot van de wereld en ontdekten ze steeds meer nieuwe oorden. Om zichzelf tegen ongeluk te beschermen, lieten de moedige schippers een tatoeage van een varken en een kip op hun voet zetten. Deze geluksbrenger moest hen telkens weer veilig thuisbrengen. Net zoals de kip en de hen die ze in houten kisten hielden zodat ze zouden blijven drijven en door het getij weer thuis gebracht zouden worden. Met die gedachte in het achterhoofd creëert Pig & Hen handgemaakte armbanden (in houten kistjes!) van authentiek Hollands scheepstouw met een tikkeltje magische oerkracht. En ze zijn sterker dan staal!

Om een review te schrijven moet je je aanmelden of registreren.

Deel je mening

{{'product.review.list.item.title.part1' | translate}} {{'product.review.list.item.user.lang.' + userLang | translate }} {{'product.review.list.item.user.lang.all' | translate }} {{'product.review.list.item.title.part2' | translate}}
Er werden nog geen reviews voor dit product geschreven.