Summer Sales tot -70%! Shop dames | Shop heren

Pikaplant Plant Fittonia Geen kleur
Kleur: Geen kleur
Geen kleur
69,95
Deze plant is enkel beschikbaar voor ophaling in de winkel. We kunnen geen planten versturen van de ene winkel naar de andere dus selecteer steeds een winkel met voorraad.
Op voorraad bij jou in de buurt?
Gratis retourneren in alle winkels
30 dagen bedenktijd
Klantenservice ma-zon: 10u-22u
Gratis levering vanaf €30

Pikaplant Jars zijn planten die je nooit water hoeft te geven. De Fittonia albivenis planten zijn luchtdicht afgesloten in een glazen weckpot. Zo recyclen de planten het water en de lucht binnenin de Jar voortdurend en ontstaat er een eigen ecosysteem. Ze verzorgen zichzelf op deze manier zodat jij het niet hoeft te doen.

 

De Fittonia albivenis groeit oorspronkelijk in het tropisch regenwoud van Ecuador, Colombia en Peru. In zijn natuurlijke omgeving groeit de Fittonia in de schaduw van hoge bomen en bedekt zo de bosgrond. De Fittonia planten die in de Pikaplant Jar leven worden in Nederland gekweekt bij Schoenmakers. Zij werken volgens de strengste normen voor biologische kweek van kamerplanten en zijn gecertificeerd met een MPS-A-certificering.

 

Onder inheemse stammen van het Amazone gebied wordt de Fittonia plant onder andere gebruikt in een speciale thee om hoofd- en tandpijn te verlichten. Daarnaast is het ook een traditioneel ingrediënt in de hallucinogene drank ayahuasca, dat wordt gedronken bij religieuze rituelen.

 

De Pikaplant Jar is onze interpretatie van een terrarium. Iedere plant wordt zorgvuldig met de hand uitgekozen, voorzien van alle voedingsstoffen en water die het nodig heeft en luchtdicht afgesloten zodat er een gebalanceerd ecosysteem ontstaat.

De levensduur verschilt per plant, maar de eerste Pikaplant Jar Fittonia prototypen zien er na meer dan 12 maanden nog steeds gezond en gelukkig uit zonder dat ze in de tussentijd zijn geopend.

  • GEWICHT: 2 kg
  • AFMETINGEN: 17 x 17 x 28 cm
Productcode: D149C80158

In deze look

Soortgelijke producten

Dit kan je ook interesseren

Laatst bekeken

Schrijf een review

Om een review te schrijven moet je je aanmelden of registreren.

Deel je mening

{{'product.review.list.item.title.part1' | translate}} {{'product.review.list.item.user.lang.' + userLang | translate }} {{'product.review.list.item.user.lang.all' | translate }} {{'product.review.list.item.title.part2' | translate}}
Er werden nog geen reviews voor dit product geschreven.