The story behind Cîme

Op een zonnige stranddag fantaseerden deze hartsvriendinnen over het oprichten van een eigen zaak. Een droom die in hun hoofd bleef spoken, ook toen ze enkele jaren later aan de slag gingen als advocaat. Tijdens een reis in Nepal kwamen Anke en haar vader Walter (een expert in plantenextracten en oliën) in contact met de heilzame werking van de bergplanten uit de Himalaya. Zo kreeg het idee voor een biologische verzorgingslijn vorm. Isabel, door haar gevoelige huid kenner in skincare, was meteen on board. Met hun drieën vormen zij CÎME.  

 • Belgisch huidverzorgingsmerk
 • Kwalitatief en duurzaam
  Gebruikt natuurlijke ingrediënten zoals bergplanten uit de Himalaya.
  Werkt samen met lokale Nepalese bioboeren.
  De ingrediënten worden in Nepal verwerkt, wat de ecologische voetafdruk van CÎME laag houdt (er worden geen enorme hoeveelheden planten ingevoerd, wel zeer geconcentreerde extracten).
  CÎME kreeg het ECOCERT-label van ECOCERT Greenlife.
  De verpakkingen zijn van gerecycleerd materiaal.
 • Sociaal bewogen
  CÎME schenkt per verkocht product een deel van de opbrengst aan ontwikkelingsinitiatieven in Nepal, zoals het Little Doctors-programma waarbij schoolkinderen opgeleid worden tot ‘minidokters’ en les krijgen in hygiëne, gezondheid, eerste hulp en voeding. Waardevolle info die ze kunnen doorgeven aan de rest van hun gemeenschapDe producten van CÎME zijn veganistisch en dierproefvrij.
 • Fairtrade
  CÎME creëert werkgelegenheid in Nepal, ondersteunt daarmee de lokale economie en verbetert de levensomstandigheden van lokale boeren en hun families.
 • Stijl: fris en stijlvol
 • Bekend om gezichts- en lichaamsverzorging voor élke huid (+ ruikt o.a. naar rozen en madeliefjes)
 • Motto: Let’s be honestly beautiful