The story behind Dopper

In 2009 zag de Nederlander Merijn Everaarts een documentaire over plastic afval in onze oceanen en over de gevolgen ervan voor dier en milieu. Het brak zijn hart en zijn frustratie groeide elke keer hij de enorme hoeveelheid petflessen met bronwater in de supermarkten spotte. Hij zette zijn frustratie om in een missie en niet veel later waren de stijlvolle en herbruikbare drinkflessen van Dopper geboren. Everaarts wil daarmee het drinken van kraantjeswater - perfect drinkbaar bij ons! - stimuleren en de petfles voorgoed verbannen. Spread the word: the bottle is the message.

 • Nederlands drinkflessenmerk
 • Kwalitatief en duurzaam
  gebruikt enkel ‘veilige’ grondstoffen (cradle2cradle gecertificeerd = productie zonder schadelijke stoffen)
  kwalitatieve producten die heel lang meegaan
  missie: mensen bewust maken van de milieuproblematiek en de petfles voorgoed verbannen
  stimuleert het gebruik van één herbruikbare drinkfles
  investeert in windmolenprojecten en compenseert op die manier de eigen C02-uitstoot
  recycleert en maakt nieuwe flesjes van kapotte exemplaren
 • Sociaal bewogen
  missie: overal ter wereld zorgen voor veilig drinkwater
  5% van de omzet wordt geïnvesteerd in de Dopper Foundation: samen met Simavi ondersteunt Dopper op die manier drinkwaterprojecten in Nepal en zorgen ze ervoor dat de sanitaire voorzieningen er verbeteren (je kan ook makkelijk een donatie doen via de site)
  organiseert diverse bewustmakingscampagnes zoals afvalconcerten, ontwerpwedstrijden, flashmobs en hardloopwedstrijden (Dopperrun)
  heeft een groeiende, internationale community en roept mensen op om de boodschap van Dopper te verspreiden (#BeTheMessenger) en om via de Dopper-app anderen op de hoogte te houden van nieuwe tappunten met proper drinkwater waar je je fles kan vullen
 • Stijl: strak, minimalistisch, kleurrijk, praktisch
 • Bekend om de herbruikbare, plastic drinkflessen (die je makkelijk omtovert tot beker) in kleuren als wit, lichtblauw en rood. Juttu verkoopt ook de Dopper Steel: een stoer, groter en roestvrij stalen exemplaar.
 • Motto: The bottle is the message