image link

YES, vanaf nu ook gratis retour for JU!

Juttugram 23: earthy neutrals

Trend van het moment

ZACHTE, WARME EN PURE KLEUREN

Dit seizoen kleuren zand- en aardetinten, maar ook groenschakeringen onze collecties. De inspiratiebron? Moeder natuur in combinatie met etnische, ambachtelijke invloeden. Zacht, warm, puur en vooral multi-combineerbaar. Dit worden deze lente en zomer de toppers:

De crush van Juttu-styliste Laura

Laura Van Neygen

 

Job: Styliste bij Juttu en A.S.Adventure

Status: al 11 jaar samen met Wouter en mama van Leo (18 maanden)

Multigetalenteerd, want... volgde een opleiding interieurvormgeving en daarna mode

Passie: verzamelt vazen, oude naaimachines en handgemaakte kopjes

Onrustig? Dan krijgt Laura's huis gegarandeerd een make-over!

Sober knitwear, dramatische mascara, straffe koffie en een reis naar Bangkok: dit zijn de favorieten van styliste Laura.

SO SOFT… “Knitwear is mijn grootste verslaving! Voor mij geen drukke prints of zotte combinaties, ik hou van mooie materialen, een simpele snit en sobere kleuren zoals wit, ecru en aardetinten. Deze cardigan hoort dus echt in mijn kleerkast.”

HELLO BAMBI-BLIK “Deze mascara is geweldig: hij heet ‘Drama Volume’ en doet wat hij belooft. Mijn wimpers zien er lang en volumineus uit! Korres is bovendien een organisch merk en dat vind ik belangrijk. Ik gebruik deze mascara al jaren. Als ik tevreden ben van een beautyproduct, blijf ik bij mijn keuze.”

LEKKER THUISKOMEN… “Voor mij is een huis pas een thuis als het er lekker ruikt, ik heb dan ook een heleboel geurkaarsen. De kaarsen van Meraki gaan lang mee én zijn 100% natuurlijk omdat ze van sojaolie worden gemaakt.”


BIG & BOLD “Meestal kies ik voor fijne juweeltjes, maar met mijn oorbellen maak ik graag een statement. Deze hebben een mooie, aardse kleur die perfect bij mijn garderobe matcht.”

NEED.COFFEE.NOW! “Mijn eerste koffie van de dag drink ik al in de badkamer, snel voor ik in de douche stap. Heb ik wat meer tijd, zoals ’s avonds na het werk, dan maak ik mezelf wel eens een verwenkoffie met een siroopje erin. En de stijlvolle flesjes? Die krijgen een zichtbare plek in mijn keuken.”

TUK OP THAILAND “Bangkok heeft mijn hart gestolen, ik ben er intussen al drie keer geweest. De zalige drukte en de vibe die er hangt, kan je nergens mee vergelijken. Ik tel nu al af naar de dag dat mijn zoontje groot genoeg is om mee te reizen. Met dit boek kan ik alvast aan mijn research beginnen.”

Atelier in bloei

Deze lente doet onze garderobe het een tintje zachter: ingetogen aardetinten, fris wit en groenschakeringen.

Interview: Wearable stories

“Een eigen label leek een onbereikbare droom, tot ik naar Bali reisde”

Achter elk kledingstuk van Wearable Stories schuilt een verhaal, aldus oprichtster Loredana Falone. Hoog tijd om eens naar haar verhaal te luisteren…

 

Secret HANGouts

Wat je zelf doet, doe je beter. Ook van dat principe? Dan val jij ongetwijfeld, net zoals wij, voor deze plekken waar ambacht, creativiteit én gezelligheid centraal staan.

Atelier Steengoed

Happiness is handmade. Wat dat betreft is het bij Steengoed - gelegen in een karakteristiek herenhuis in hartje Lier - plezier en geluk troef. Je scoort hier niet alleen handgemaakt servies en eigenzinnige, zilveren juwelen, je kan ook zelf creatief aan de slag in het keramiekcafé. Schrijf je in voor een initiatie pottenbakken (aka dé trend van het moment), een workshop servies beschilderen of een cursus zilver boetseren.    

 

Waar?  Lisperstraat 32 — 2500 Lier

Meer info: www.atelier-steengoed.be 

Into The Wild

Fleur je dag op in het bloemenatelier van de Gentse Elke Vanderper. Hier geen klassieke, strak gestileerde boeketjes, wel pure bosjes van wilde, weelderige en seizoensgebonden bloemen. Elke pimpt niet enkel feesten en evenementen met haar kleurrijke creaties, ze leert je tijdens een van haar verrassende workshops ook haarspelden met droogbloemen, uitbundige bloemenkransen of slimme boeketjes met een mix van gedroogde en verse bloemen maken.    

 

Waar? Sint-Jacobsnieuwstraat 65 — 9000 Gent

Meer info: www.intothewildbloemen.be