CHOCOLATE LEFTOVERS

Help, wat doe ik met al die paaseieren? 5 heerlijke recepten om je leftovers te verwerken


Iets te enthousiast paaseieren gezocht of gekocht, en nu geen zin meer in nóg een eitje? Maak er gewoon een nieuw tussendoortje van: met deze eenvoudige, maar heerlijke recepten smelt die berg chocolade in een mum van tijd.


Hello hottie!

CHOCOCINO

Dit heb je nodig:

(voor 2 personen)

• 100 g paaseieren (melkchocolade of fondant) • 0,5 l (plantaardige) melk • 1 el Vanille Syrup • 2 dl room • 10 g bloemsuiker • 

 kaneelpoeder

Zo maak je het:

• Verwarm de melk en voeg de stukjes chocolade toe. Roer tot ze gesmolten zijn.

• Voeg de vanillesiroop toe.

• Klop de slagroom met de bloemsuiker lobbig. Lepel een toefje op je chococino en werk af met wat kaneel.


Hip groentje

BROWNIES MET MATCHA

Dit heb je nodig:

(voor 16 stuks)

• 100 g witte paaseieren • 100 g boter • 125 g bloem • 2 el Sweet Matcha Blend • 200 g suiker • 3 eieren • 1 zakje vanillesuiker

Zo maak je het:

• Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.

• Smelt de boter op middelhoog vuur tot deze lichtbruin kleurt. Haal van het vuur. Smelt intussen ook de witte chocolade au bain-marie.

• Doe het matchapoeder in een kom en meng er de gesmolten witte chocolade onder. Giet er vervolgens de gesmolten boter bij. Roer opnieuw goed door.

• Doe de suiker, vanillesuiker en eieren in een aparte kom en mix tot een romig geheel. Voeg er het matchamengsel bij en mix opnieuw. Voeg tot slot de bloem toe en mix tot je een mooi, glad deeg krijgt.

• Giet het deeg in de bakvorm en zet zo’n 20 minuten in de oven.


Sexy klassieker

CHOCOLADE AARDBEIEN

Dit heb je nodig:

• 100 g paaseieren (verschillende smaken) • 250 g aardbeien

Zo maak je het:

• Smelt de paaseieren au bain-marie.

• Neem de aardbeien bij het kroontje en dompel deze een voor een voor ongeveer 2/3de onder in de gesmolten chocolade.

• Laat de chocolade aardbeien afkoelen op een vel bakpapier.


Een boke met…

CHOCO

Dit heb je nodig:

• 100 g fondant paaseieren • 200 ml volle melk • 10 el suiker • 250 g boter • 2 el hazelnootsiroop

Zo maak je het:

• Verwarm de melk en voeg de stukjes chocolade toe. Roer tot deze gesmolten zijn.

• Giet je chocolademelk in een blender en voeg de suiker, boter en hazelnootsiroop toe. Mix tot een homogene pasta.

• Laat de chocopasta een nachtje opstijven in de koelkast.


Wat een duo!

CHOCOLADEMOUSSE MET FRAMBOZEN

Dit heb je nodig:

(voor 6 personen)

350 g paaseieren (melkchocolade of fondant) • 600 ml room • 250 g frambozen • 6 el frambozensiroop • 1 citroen

Zo maak je het:

• Breng de room tot aan het kookpunt. Breek de chocolade in stukjes in een aparte kom en giet er de hete room over. Roer tot de chocolade gesmolten is.

• Zet het mengsel een nachtje in de koelkast.

• Halveer de frambozen en vul de bodem van zes glaasjes. Hou nog zes frambozen over voor de afwerking. Besprenkel de framboosjes met een eetlepel frambozensiroop per glaasje.

• Schep de mousse in een spuitzak en spuit een flinke toef op de framboosjes.

• Was de citroen grondig. Werk de mousse af met citroenzeste naar smaak en een framboosje.


Ontdek al onze Jummie items hier:

Cookie-instellingen voor de beste online Juttu-ervaring

Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.