Festival essentials


Nog heel even en we zakken weer massaal af naar weiden en stranden voor een heerlijke festivalzomer. Ook een paar tickets op zak? Met deze essentials sta je straks stylish én praktisch front row.


1 — Crochet cuties

… want gehaakte kleding en accessoires blijven een festivalhit. Kleurrijk, luchtig en een tikje seventies, perfect dus om tussen podium en tent rond te hangen.

Bij Juttu? Heel wat leuke topjes en truien, maar ook tassen en zelfs jurken.


2 — Een zonnebril

… want hoe kan je van je persoonlijke hoofdact genieten met de zon in je ogen? En ook: een zonnebril doet je er een pak cooler uitzien én verstopt slaaptekort.

Bij Juttu? Rond of hoekig, cool zwart, sexy met een printje of speels met een tintje…


3 — Een relaxed resort shirt

… want de aanstekelijke intro van de hitserie The White Lotus wordt sowieso af en toe gedropt op de festivalweide, en dan mag zo’n easy breezy hemd natuurlijk niet ontbreken.

Bij Juttu? Tropische shirts natuurlijk (hello palmbomen, exotisch fruit en XL bloemen), maar ook basic getinte en gestreepte zomerhemdjes.


4 — Een heuptasje

… want een bengelende handtas rond je lijf is nu echt geen optie. En die portefeuille losjes in de achterzak? Ook niet slim. Dan liever zo’n handig handenvrij tasje.

Bij Juttu? Kleurrijk, met print, in faux leather of neutraal: elk z’n bum bag.


5 — Een stapel shorts

… want geen zomerfestival zonder short, met of zonder regenlaarzen.

Bij Juttu? Dé festivalklassieker in denim, maar ook geklede, gekleurde, ultrakorte tot net iets langere, kortom véél shorts voor hem en haar.


6 — Comfy slippers of sandalen

… want je stappenteller gaat tijdens een festival indrukwekkend de hoogte in. Extra voordeel: ze zijn zowel bij zon als regen, modder als gemorste pintjes handig.

Bij Juttu? Scholl is helemaal terug van weggeweest. Dit Amerikaanse merk mixt comfort + fashion, en dus zijn die ergonomische slippers en sandalen een absolute must.


7 — Sexy tank tops

… want deze übersexy klassieker is helemaal terug en wordt gegarandeerd de favoriet van het festivalseizoen. Lekker fris en ideaal om met een kleurtje naar huis te keren.

Bij Juttu? Sowieso een reeks tank tops in wit, maar ook in knalkleuren, zachte tinten of sexy zwart, gestreept, cropped, diep gedecolleteerd of sportief met racerback.


8 — Een hip hoedje of coole pet

… want – wie weet – brandt de zon op je hoofd, bovendien verstopt je hoofddeksel het festivalkapsel (onhandelbaar!) dat je vanaf dag twee sowieso te pakken krijgt.

Bij Juttu? Coole baseballcaps, hippe bucket hats tot relaxte zonnehoeden.


9 — Hippie tees & sweats

… want zo’n festival doet iets met een mens. De muziek, de massa, de vrijheid, de zon, kortom alle ingrediënten voor lots of peace & love.

Bij Juttu? T-shirts en sweaters met hartjes en smileys, typische seventies fonts en extra liefdevolle quotes.