Contacteer ons

Elke dag van 10u tot 18u

(uitgezonderd feestdagen)

Meer informatie


 Nu € 10 korting bij élke aankoop vanaf € 100  met code 10FORJU + gratis levering én retour

Chyl(len) bij Juttu Brussel!

Vanaf 2 maart kan je niet alleen shoppen bij Juttu Brussel - driewerf hoera! - je kan er ook je shoptassen even droppen, je vermoeide benen onder tafel schuiven en chillen met een bord vol lekkers. Cateraar van dienst is het hippe, gezonde en Brusselse eethuis Chyl. Wij hadden een gesprek met oprichtster: Nancy Eissaoui.

Chyl is zoveel meer dan enkel food…

“Klopt, het is een concept. Het staat voor Change Your Lifestyle, Cherish Your Life. Chyl is een groen, biologisch en zen-concept en bestaat uit een biowinkel, een restaurant en een hotel. En nu dus ook een gezellige hangout bij Juttu Brussel.”

Hoe en wanneer is Chyl ontstaan?

“Mijn man Hassan had een restaurant en ik baatte een organische winkel uit. Heel leuk allemaal, maar toch droomden we ervan om samen een project op te bouwen. We wilden een plek creëren waar mensen samen komen, quality time beleven en waar ze zowel hun boodschappen kunnen doen als een lekker maal verorberen. Een plek die onze waarden en onze smaak weerspiegelde. Onze goede vriend Pierre zat helemaal op dezelfde golflengte en sprong mee in het avontuur. Met ons drieën, drie vrienden for life, vormen wij al sinds 2015 Chyl.” 

Wat is jullie missie?

“We willen mensen laten genieten van simpele, pure, kleine dingen. En hen bewust maken van hoe ze consumeren. Niet door hen de les te spellen, maar wel door hen een smaakvol en duurzaam alternatief te bieden. Daarom brengen we eten dat goed is voor mens én planeet.”

Wat staat er zoal op het menu bij Chyl café?

“Enerzijds onze meest representatieve gerechten, zoals onze borden met seizoensgroenten, verschillende avocado toasts, een Oosters bord met auberginekaviaar en hummus… Anderzijds gaan we ook wat experimenteren. Dus je zal zeker ook iets nieuws kunnen uitproberen. Verder staan er veel dessertjes, verse sapjes en homemade limonades op de kaart. Kom langs en chyl!”

Heb je zelf een favoriet?

“Ik zou echt èlke dag toast avocado kunnen eten. It’s kind of compulsive (lacht).”

Wat is het grootste compliment dat iemand jou kan geven?

“Als je met een zaak begint, dan heb je de neiging om je te focussen op wat moeilijk gaat, op de dingen die mislopen… Als je dan even de tijd neemt om een praatje te slaan met enthousiaste klanten, dan herinner je je meteen weer waarom je er ooit aan begon. Zo vertelde een klant me ooit dat ze heel vaak bij ons in de winkel kwam, niet eens altijd om iets te kopen, maar gewoon om even stoom af te blazen, tot rust te komen na een lange werkdag en vooraleer ze naar huis gaat om voor de kinderen te zorgen. Een prachtig compliment, waar ik het –emotioneel als ik ben – zelfs even moeilijk van kreeg.”  

Wat is de link tussen Chyl en Juttu?

“Toen ik de eerste keer bij Juttu kwam, was ik erg onder de indruk en zelfs wat gefrustreerd dat ik zelf die conceptstore niet had opgericht (lacht). Onze brands zijn gebouwd met hetzelfde DNA, dus toen de opportuniteit zich voordeed om onze concepten te verenigen in een nieuw avontuur in Brussel, was dat een no brainer. Uiteraard is het voor ons een fantastisch gegeven dat we nu over een locatie beschikken op één van de grootste winkelstraten in Brussel én het voelt ook ontzettend juist om daar als Belgische brands ons plekje te veroveren tussen alle grote internationale merken. Thuiskomen, dat is het!”

Chyl café en Juttu Brussel liggen op de Guldenvlieslaan 26-28, 1050 Brussel. Check hier de openingsuren en routebeschrijving.