HANGOUTS
HANGOUTS
Klassieker vanille of verrassend lavendelijs, in een potje of op een hoorntje, met toppings of met een flinke toef slagroom: geen zomer zonder ijsje. Een lekker verfrissende pauze en populair bij zowat iedereen. Een shopdag gepland? Wij deden de test – gráág gedaan! – en gingen op zoek naar de beste ijssalons in de buurt van onze Juttu stores.
Op de zuivelhoeve in Hofstade worden al generaties lang hoeveproducten met een hart voor mens, dier en natuur gemaakt. Kaas, yoghurt, rijstpap, chocomousse… en dus ook schepijs. De boerderij opende een hoevewinkel in het centrum waar je alle klassieke smaken, maar ook ijs met onder andere chococrunch, groene appel of rum kan proeven.
Waar? Kattestraat 55a
Meer info: kaasboerderij.be
Voor wie houdt van verrassende combinaties en artisanale perfectie: het ambachtelijke ijs van Crèmerie Germaine is een waar feest voor de zintuigen. Hier proef je klassieke smaken met een creatieve twist: denk aan romige vanille met gekarameliseerde pecannoten, framboos gecombineerd met basilicum, of pure chocolade afgewerkt met een toets van zeezout. Absolute aanrader: laat je bolletje afwerken met hun befaamde krokante meringue of huisgemaakte karamelsaus.
Waar? Dageraadplaats 29a & Nassaustraat 13
Meer info: cremeriegermaine.be
Een nostalgische knipoog naar Italië en tegelijk een blik op de toekomst, want hier wordt er geëxperimenteerd met innoverende smaken. Zet je in de rij wachtenden, want het is terecht aanschuiven voor een klassieke gelato of een gedurfd bolletje Cherry Boom Boom, Butter Finger of Appeltaart.
Waar? Geldmuntstraat 34
Meer info: davincibrugge.com
Een Brusselse ket met veel smaak: Gaston raspt zijn eigen citroenen, roostert en karamelliseert zijn noten en maakt speculaas. In zijn ijs dus niets dan de allerbeste, verse ingrediënten, gedraaid volgens de traditionele techniek. Een klassiek bolletje of toch net iets anders? Probeer dan zekere eens steenkoolijs, abrikoos-yuzu of ananas-gember-peper.
Waar? Baksteenkaai 86
Meer info: glaciergaston.be
Bas verliet zijn thuisland Syrië en belandde in Gent. Als voormalig inwoner van Damascus is hij gewend het jaar rond ijs te eten, zelfs wanneer de straten bedekt zijn met sneeuw. Zijn eerste poging was bitterzoet chocolade-ijs, intussen groeide Bas uit tot een premium ijsmerk met bijzondere smaken als Espresso Shot, Black Forest en Syrian Nights.
Waar? Dampoortstraat 46
Meer info: justbas.com
Hier voorbij lopen zonder te stoppen is geen optie: ’t Kremmeke heeft een indrukwekkende toog vol kleurrijk en romig gevuld bakjes, met klassiekers én originele smaken zoals brownie-kers, yoghurt-bosvruchten of banaan-hazelnoot. Bovendien verrassen ze steeds weer met leuke suggesties, zoals gezouten karamelpopcorn als topping.
Waar? Kolmenstraat 51
Meer info: @tkremmeke
Ahoy vakantiegevoel: hier eet je je ijsje op een omgebouwd vrachtschip uit 1929. Bij mooi weer zit je op het dek en kijk je uit over de Leuvense vaart. De ijsjes zijn puur natuur, zijdezacht en erg populair. De vier vaste smaken worden telkens aangevuld met yummie bolletjes van het moment zoals Hallelujah (witte chocolade met passievrucht en madeleinekoekjes) of Aardbei Attack (een mix van aardbei-ijs en aardbeisorbet).
Waar? Kolonel Begaultlaan 7
Meer info: coupematadi.be
Het ambachtelijke ijs in deze gezellige zaak wordt bereid met de boerderijmelk van eigenaar Philippe. Tijdens de lente en de zomer rijdt hij bovendien rond met zijn ijskar, waar je net als in de winkel de klassieke ijsjes maar ook lekkernijen als karamel-gezouten boter of pistache-macadamianoten proeft.
Waar? Place du Marché 4
Meer info: @pistache_et_chocolat_liege
Het begon voor Steve en Heidi als een hobby waarbij vrienden en familie van hun heerlijke, artisanale ijs konden proeven, intussen staat hier dagelijks een rij wachtenden. Keuze genoeg gelukkig, want je kan kiezen tussen meer dan dertig smaken. Een bolletje Bokkepootjes, Smurfenijs of Mojito terwijl je met je voeten in het zand naar de zee kijkt?
Waar? Pieter Deswartelaan 17 & Zeedijk 67
Meer info: omas-ijs.be
Chef Rudy Pattyn hing na 33 jaar ervaring zijn koksmuts aan de haak en ging aan de prestigieuze Gelato University van Bologna het vak van ijsbereider leren. Zijn passie wordt vertaald in zijn ijssalon met ingrediënten van topkwaliteit, rechtstreeks ingevoerd vanuit Italië en Sicilië. Groene thee, zoethout, kaneel, maar evengoed tomaat, erwten of Rodenbach: Rudy geeft er een draai aan en overtuigt met high-end ijsjes.
Waar? Delaerestraat 10
Meer info: labouledeglace.be
Aan de rand van Mechelen, omringd door groen en rust, ligt de charmante Trommelhoeve – een ijssalon waar het plattelandssfeertje hand in hand gaat met heerlijk ambachtelijk ijs. Hier proef je hoe versheid smaakt: melk van eigen koeien, seizoensfruit uit de streek, en telkens weer verrassende smaken naast de klassiekers. Denk aan aardbei in de zomer, pompoen in de herfst, of gewoon een perfecte bol mokka op elk moment van het jaar.
Waar? Vismarkt 18
Meer info: trommelhoeve.be
In hartje Sint-Niklaas begon het allemaal: hier opende Foubert zijn allereerste vestiging, en dat voel je. Dit stijlvolle ijssalon ademt traditie én vernieuwing. Van hun iconische vanille tot verrassende smaken als mango-yoghurt of speculaas, elk bolletje wordt met zorg en vakmanschap bereid. Intussen is Foubert uitgegroeid tot een gevestigde waarde, maar de warmte van die eerste locatie blijft uniek.
Waar? Stationsstraat 127
Meer info: foubert.eu/ijssalon-sint-niklaas
Juttu.be maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.