Duurzame én unieke party outfit? Scoor een vintage ReJUsed feestlook!

The story behind Veja

Terwijl er steeds luider gesproken wordt over de crisis en de milieuproblematiek, kiest schoenenmerk Veja voor actie. Dat doen ze op ecologisch, economisch en sociaal-cultureel vlak. Hun werkgebied ligt o.a. in Brazilië waar ze kleinschalige bioboeren en rubbertelers steunen. Behalve hun keuze voor ambacht en fairtrade gebruikt het merk enkel natuurlijke materialen (biokatoen, ecoleer, duurzaam rubber). Veja ondersteunt het behoud van het Amazonewoud en probeert de C02-uitstoot zo laag mogelijk te houden door het transport over zee te sturen. Hun verpakkingen bestaan uit gerecycleerd karton en de energie die ze gebruiken is groen. Tot slot werkt Veja nauw samen met ASF (Atelier Sans Frontières) en zet mensen die in armoede of sociale eenzaamheid leven in als werkkracht voor het inpakken, verzenden en opvolgen van pakketjes. Kortom, Veja is all about action! En voor een gezonde portie actie kan je maar beter het juiste paar sneakers aantrekken, toch?

  • Frans schoenenmerk voor vrouwen en mannen
  • Veja heeft ook een schoenenlijn voor kinderen, maar deze is niet verkrijgbaar bij Juttu
  • Kwalitatief en duurzaam: gebruikt biokatoen en beschermt het land van bioboeren; gebruikt duurzaam, natuurlijk rubber geoogst uit het Amazonewoud; ijvert voor het behoud van het Amazonewoud en pleit voor een duurzaam management van de bronnen; gebruikt ecologisch gelooid leder (iets wat o.a. watervervuiling tegengaat); aandacht voor kwalitatieve ambacht; kiest voor een milieuvriendelijk productieproces zonder schadelijke chemicaliën en pesticiden; vermindert de C02-uitstoot door bijvoorbeeld per boot; te transporteren; de verpakkingen worden gemaakt van gerecycleerd en recycleerbaar karton; maakt gebruik van ENERCOOP (groene elektriciteit)
  • Fairtrade: steunt kleinschalige bioboeren in Brazilië en ambachtelijke rubberontginners uit het Amazonewoud en respecteert daarbij de fairtrade reglementeringen (ILO Labour Standards)
  • Sociale Bewogenheid: Veja werkt samen met ASF (Atelier Sans Frontières), een organisatie die mensen, geconfronteerd met armoede en sociale uitsluiting, aan een job helpt
  • Stijl: urban cool
  • Bekend om sneakers met het typische V-symbool
  • Motto: Action!

Veja

Sorteren op: