7 merken waarvan je (wellicht) niet wist dat ze Belgisch waren…

Ze klinken exotisch en ze hebben een internationale uitstraling. Deze merken zijn top-notch maar wel degelijk Belgisch, en bovendien verkrijgbaar bij Juttu. Ontdek & be proud. #lavieestbelge

KOMRADS

Hoewel ze tot de jaren ’90 nog gemaakt werden in de Oost-Europese fabriek Czech Boots (CeBo) zijn foempies, cebo’s of Komrads ondertussen 100% Belgisch en hélemaal terug van weggeweest. Het was Content Cowboy Mark Vandevelde die de cultklassieker reanimeerde en de kwaliteit van de schoen weer opkrikte. Vuistje voor duurzame nineties vibes, van bij ons.

KOMONO

Komono betekent ‘kleine dingen’ in het Japans, en toch zijn de horloges en zonnebrillen van Komono helemaal Belgisch. Komono maakt luxe toegankelijk en staat voor eigentijds en eigenwijs. Met deze accessoires maak je een werelds maar evengoed Belgisch statement.

CÎME

Tijdens een reis doorheen Nepal leerde Anke alles over de heilzame werking van bergplanten in de Himalaya. Omdat haar beste vriendin Isabel, door haar gevoelige huid, een ervaringsdeskundige is op vlak van skincare, richtten ze samen de bio-verzorgingslijn CÎME op. Puur natuur en super krachtig! Bovendien zet het Belgische merk zich in voor de bevolking van Nepal.

ADYA

Het Belgische Adya werkt rechtstreeks met bio-landbouwers in Azië om zo de biodiversiteit van de natuur te versterken en een mensgerichte samenwerking te garanderen. Hoera voor moeder natuur en hoera voor de exotische fruitsnacks van Adya (tip: matcht perfect met granola!)

BARÚ

Donker, puur en overdadig lekker. Eigenlijk hadden we kunnen weten dat enkel een Belgisch brand zo’n heerlijke chocolade kan produceren. De chocolade van Barú bevat geen chemische smaak- of kleurstoffen, bovendien zijn de verpakkingen creatieve pareltjes. Van fluffy marshmallows gedipt in chocolade tot de box chocoladepoeder (mét mini marshmallows waarmee je de lekkerste hot choco maakt. Barú- en Belgi-licious!

SERAX

Applaus ook voor Serax, een Belgisch collectief dat nationale en internationale designers samenbrengt. In het aanbod: origineel glaswerk, elegant servies, sfeervolle objecten en eigentijds kleinmeubilair van de hand van toptalent zoals Clodette, Marie Michielssen, Sergio Herman, Luc Vincent en Pascale Naessens.

CKS

CKS creëert elk seizoen wereldse collecties voor vrouwen die niet op safe spelen maar durven experimenteren met unieke prints, onverwachte details en een flinke dosis kleur. Urban chic, comfortabel én – jawel - Belgisch! Who run the world? We do!