Spotted in Juttugram

#IMBOSSY

 

We went back to work (His & Hers) en dat deden we deze keer jaren ’70 stijl: in ribfluweel, warme kleuren, ruitjes- en animal prints. Ook in deze najaarseditie van onze krant Juttugram: een gesprek met de bossladies van enerzijds Belgisch, sustainable mannenmerk Munoman (Interview) en anderzijds Nederlands interieurmerk Urban Nature Culture (Het Laatste Woord) (vanaf 10 oktober in onze Pop-up Space!). Voorts losten we zo maar even 6 modevraagstukken op (Shopping) - like a boss -  pimpten we onze werkplek (Deco) én onze koffie (Culi) en gingen we op zoek naar de leukste co-working hangouts (Secret Hangouts). Kortom: wij weten dit najaar wat jij in huis moet halen. Bossy? Wie... Wij? 

Lookbook: So 70s 

Warm, kleurrijk, aaibaar en zelfs een tikje groovy: deze herfst vallen we volop voor seventies vibes.

MAKE IT WORK

Back to the seventies, want corduroy of ribfluweel zorgt deze winter voor het aaibare kantje. Die gedurfde print in je kleerkast smeekt om een combi! 

DID JU KNOW…...

dat Wrangler bij het ontstaan in de seventies stoere cowboys voor ogen had? Geen paard en lasso meer nodig: het comfy merk van jeansbroeken, hemden en shirts met vintage touch heeft intussen fans tot ver buiten de ranch. 

Punten scoren

Edgy prints, stoere musthaves, retro stoffen. De herfsttrends zijn bekend en goedgekeurd, maar hoe draag je ze? Do the math & find the solution. #imbossy

Shop alle producten

Poster van Peter Willems

juttu_bossy_poster_d

Alias: Vec-Star

Afkomst: Gent

Job: infografisch illustrator.

Vertaalt complexe systemen, processen en situaties naar een heldere beeldtaal. Is al ruim 20 jaar actief voor musea, industrie, corporate en pers.

Ken je misschien van...

Bekende werken: concerttekeningen in HUMO

Meer info: www.infographicillustrator.be

“Bij het thema ‘I’m bossy’ denk ik aan iemand die elke situatie naar zijn hand weet te zetten, aan iemand die steeds goed in zijn vel zit. De vrouw op de tekening heeft net een belangrijk contract binnengehaald. Ze krijgt een boost aan zelfvertrouwen waarbij zelfs het bloemetje op de vensterbank het moet bekopen.”

Download de poster

Column

Aan het woord:
Tim Devriese (30)

Woont in... Molenbeek

Ken je van…
artikels in Charlie Magazine en van tweets @timyvesmieke    

Komt al eens bazig uit de hoek wanneer... wat het  Eurovisiesongfestival en huwelijksoutfits betreft

In België hebben we een levende schrik voor labels. Neen, niet voor kleren - we love the labels - maar voor het fameuse hokjesdenken. We worden met z’n allen continue in prefab kotjes geduwd, of we daar nu zin hebben of niet. Tijd om het label dat anderen ons opplakken uit onze kleren te knippen en er zelf een te maken. Want dat we allemaal hetzelfde zijn, dat er slechts één ‘normale staat van zijn’ bestaat is ook van de pot gerukt. 

Het lijkt gemakkelijk om onzichtbaar te zijn en op te gaan in de massa. Ik herinner me nog dat ik niets liever wilde toen ik een puber was. Maar dat bleek niet zo’n evidentie met rosse krullen en een voorliefde voor het Eurovisiesongfestival. Ik besefte dat ik anders was, dat ik nooit onzichtbaar zou zijn. En eigenlijk ook niet wilde. Ik kwam uit de kast - yep, I’m gay - en begon mijn eigen label te maken. 

Was dat eng? Zeker. Je weet nooit wat anderen gaan denken. Maar dat is net het punt. Ja, je moet met de ander door één deur en ja, je zal je waarschijnlijk altijd iets aantrekken van wat de ander zegt. Maar je moet eerst en vooral met jezelf door één deur, jezelf in de spiegel kunnen kijken, van jezelf kunnen houden. En dat kan alleen maar als je je lekker voelt in je vel, in je eigen hokje. 

Hokje is ook zo’n misleidend woord. Het lijkt alsof het een kruipkot is, een piepklein donker hol waar geen licht in kan en geen plaats is voor plezier. Het is het tegenovergestelde van de ruimte die normaliteit biedt. Want daar is toch iedereen op zijn gemak? Wel, ik kan je verzekeren, ik voelde me er nooit echt thuis. Er zat altijd wel iets scheef, een beetje zoals een geweldige jas die volledig past, maar waarvan de mouwen veel te lang zijn. Bijna goed, but I ain’t buying it. Dus ik ging shoppen. Stelde mijn eigen outfits samen, koos een eigen stijl. En ik merkte dat dat hokje waar ik schrik voor had, eigenlijk veel groter is dan ik dacht. Het is een paleis met eindeloos veel kamers. Er zijn plekjes waarin ik me terug kan trekken, grote ramen waarvoor ik alles wat ik heb kan flaunten, studeerkamers en slaapkamers, badkamers en natuurlijk een heel grote dressing in regenboogkleuren. 

 

“Ik en enkel ik ben de baas over mijn eigen identiteit.”

 

Dat hokje waarvoor mensen me hadden bang gemaakt, is mijn thuis geworden.

En tot mijn eigen grote verbazing was ik niet alleen. Ik had in geen tijd een hele buurt gevonden met mensen zoals ik, elk met een eigen huis, een eigen label. Wat een verschil met vroeger, toen ik nog onzichtbaar wilde worden en bang was van labels en hokjes. Niet langer, en daar ben ik trots op.

Ik ben de baas over mijn eigen hokje, over mijn eigen identiteit. Maar het is niet eenvoudig. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen bent, maar dat je je omringt met vrienden die je begrijpen, met mensen die gelijkaardige dingen voelen. Vergeet dat gewoon gewoon is. Dat klopt misschien voor sommigen, maar voor de rest: weet dat het anders kan. Dat je je eigen baas bent. Toon de wereld wat je in huis hebt. Het is nog zo schoon.”

Deco: Make it work 

First things first: rommel dumpen & bureaugoodies scoren. Geen leuke werkplek, geen resultaten, right? #imbossy

1. Extra zuurstof, een betere focus: al die uren aan je bureau vragen wat extra groen. Een vetplantje, cactus of polkadot begonia: creatief groenbedrijf Bluet zorgt voor méér sfeer en betere prestaties met haar ecologisch en fairtrade geteelde planten.

2. Cheer up everyday life… met dat motto in het achterhoofd kruipt het Amsterdams atelier &klevering dagelijks achter de ontwerptafel. Sinds 1992 resulteert dat in alledaagse interieurspullen, zoals spiegels, vaasjes en kaarsenhouders, met een vrolijke, funky twist.

3. Wél de looks, niet het leed: vegans & animal lovers zweren bij Matt & Nat. Dit Canadese accessoiremerk negeert dierlijke bestanddelen en zoekt elk seizoen naar nieuwe manieren om duurzaam te produceren. Trouwens, Tobey Maguire en Charlize Theron zijn fan. Just saying…

4. Het Amsterdamse Wijck citytript de wereld rond en maakt geen foto’s maar schetsen van haar én onze favoriete wijken en steden. Van Le Marais over Manhattan tot de Marollen: stuk voor stuk ingekaderde droombestemmingen om even de focus bij te verliezen.

Shop alle producten

Culi: Office Barista

First we drink the coffee, then we do the things #imbossy

1. White Chocolate Mochaccino

Recept voor 1 kopje

Dit heb je nodig:

2 bollen vanille-ijs • 150 ml sterke koffie zoals ‘Twin Roast’ van Nicolas Vahé • 20 g melkchocolade ‘You Tigra’van Me&Mats • 1 ‘Chocolate Sand Cookie’, verkruimeld • 1 el  ‘Coffee Syrup Caramel’ van Nicolas Vahé

Zo ga je te werk:

1. Laat de chocolade smelten in de koffie en laat vervolgens afkoelen. Giet de koffie samen met 1 bolletje ijs in een blender en mix glad. Giet de ijskoffie in een brede kop.

2. Laat de andere bol ijs voorzichtig in de ijskoffie glijden. Werk af met een verkruimeld zandkoekje en met de siroop.

 

2. Ice Coffee Deluxe

Recept voor 1 kopje

Dit heb je nodig:

2 bollen vanille-ijs • 150 ml sterke koffie zoals ‘Twin Roast’ van Nicolas Vahé • 20 g melkchocolade ‘You Tigra’van Me&Mats • 1 ‘Chocolate Sand Cookie’, verkruimeld • 1 el  ‘Coffee Syrup Caramel’ van Nicolas Vahé

Zo ga je te werk:

1. Laat de chocolade smelten in de koffie en laat vervolgens afkoelen. Giet de koffie samen met 1 bolletje ijs in een blender en mix glad. Giet de ijskoffie in een brede kop.

2. Laat de andere bol ijs voorzichtig in de ijskoffie glijden. Werk af met een verkruimeld zandkoekje en met de siroop.

 

3. Cinnamon Coffee

Recept voor 1 kopje

Dit heb je nodig:

120 ml sterke koffie zoals ‘Twin Roast’ van Nicolas Vahé  •  50 ml hete volle melk • 2 el coffee ‘Syrup Hazelnut’ van Nicolas Vahé •  1 tl kaneelpoeder van Le Monde en Tube • 1 kaneelstokje van Le Monde en Tube • 70 ml slagroom, stijf geklopt

Zo ga je te werk:

1. Strooi wat kaneel in een kop en druppel er een eetlepel van de siroop over. Voeg vervolgens de hete melk en daarna de koffie toe.

2. Schep de slagroom in een spuitzak en spuit een mooie toef op de koffie. Bestrooi de koffie met wat extra kaneel en druppel er het restje siroop over. Werk af met een kaneelstokje.

Shop alle producten

Secret HANGouts

Connect. Collaborate. Create.

Op deze pagina verklappen we waar wij graag – en veel te lang – rondhangen. Deze editie: co-working places met lekker veel inspiratie en idem dito koffie #imbossy

ANTWERPEN

Humgy

En waarom zou je de prikkelende buzz eigen aan Antwerpen buitensluiten? Humgy zet de deur wagenwijd open: hier ben je 24 op 7 welkom, ook wanneer je in de late uurtjes of tijdens het weekend een rustige plek zoekt om nog wat werk rond te krijgen. Kies een flexplek uit of betaal wat meer voor een vaste stek. Tijdens de break is er tafelvoetbal. Go? Goal!

Waar? IJzerenpoortkaai 3, 2000 Antwerpen

Meer info: humgy.com

ANTWERPEN

Greenhouse

De kans dat je wat langer op kantoor blijft, is relatief groot bij Greenhouse. Deze groene plek is zoveel meer dan een bureau, het is een way of living. Zo kan je er behalve werken en vergaderen, genieten van de top notch catering, ontspannen met een yogasessie en stoom aflaten in de fitnessruimte, terwijl iemand zich ondertussen over jouw strijk bekommert en jouw pakjes verstuurt. Plug in & begin!

Waar? Uitbreidingstraat 66, 2600 Antwerpen (Berchem)

Greenhouseheeft ook filialen in Mechelen en Brussel

Meer info: greenhouse-offices.be

BRUSSEL

Fosbury & Sons

Na Antwerpen verhoogt het hippe Fosbury & Sons sinds kort ook de productiviteit en het welzijn in het Brusselse, op maar liefst 3 inspirerende locaties. ‘Bring work to life’ is het motto en ondernemers en digital nomads werken hier dan ook samen in een bruisende maar rustige, groene omgeving. Behalve (net)werken en inspiratie opdoen via evenementen, ben je ook welkom voor koffie of een gezonde lunch van Coffeelabs.

Waar? Terhulpensesteenweg 185, 1170 Watermaal-Bosvoorde – Koning Albert II-laan 7, 1000 Brussel en Alfons Gossetlaan 30, 1702 Groot-Bijgaarden

Fosbury & Sons heeft ook een filiaal in Antwerpen

Meer info: fosburyandsons.com

BRUSSEL

Factory Forty

Factory Forty is niet zomaar een co-workingruimte, maar een familiezaak met een hart. Er worden ideeën uitgewisseld en banden gesmeed tijdens de lunch aan de grote tafel, buiten in de tuin tussen de kippen en de tomaten, tijdens het pingpongen of in de veranda met een koffietje. Hier deel je tijd en ervaring met mensen van allerlei achtergronden. Moe ge(net)werkt? Doe een siësta in de donkere ruimte.  

Waar? Oude Vijversstraat 40, 1190 Brussel (Vorst)

Meer info: factoryforty.be

GENT

LikeBirds

Jij groeit, je netwerk groeit, je business groeit. Dat is het resultaat wanneer je aanschuift aan een eiland van het Gentse LikeBirds. Deze creatieve workspace & coworking community is één grote, warme bron van inspiratie. Dat geldt voor de creatieve bezoekers (zien werken, doet werken!), de sympathieke host, het prachtige interieur én de boeiende events die er georganiseerd worden. Je pauze, die neem je op de rooftop.    

Waar? Eskimofabriek Site, Wiedauwkaai 23, 9000 Gent

Meer info: likebirds.be

GENT

Ampla House

De gezelligheid van thuis, gecombineerd met een state of the art kantoorinfrastructuur, de luxe van een vijfsterrenresort en de gastvrijheid van framily. Dat is Ampla House. Een plek om te werken, geïnspireerd te worden, bij te leren, ideeën uit te wissen en creatief te zijn. Oh, en om tijdens je pauze de benen onder tafel te schuiven in het restaurant met koffiebar én stadstuin. Ook aan jouw fysieke welzijn wordt gedacht. Gooi je benen en armen los in de fitnessruimte.

Waar? Coupure Rechts, 88, 9000 Gent

Meer info: amplahouse.com

LEUVEN

Bar d’Office

Aandacht thuiswerkers en kantoornomaden. Bar d’Office is eigenlijk een co-working keten, met vestigingen in een heleboel Vlaamse steden. Maar, dat doet geen afbreuk aan de kleurrijke gezelligheid en de frisse buzz van deze Leuvense werkplek. Bar d’Office is gelegen in de kantoren van Flanders DC, op amper 5 minuten wandelen van het station. Hop in & plug in!

Waar? Diestsevest 76, 3000 Leuven

Meer info: bardoffice.eu

Het laatste woord! 

Urban Nature Culture

In onze Pop-up Space zetten we creatief, ondernemend talent in the picture. In deze krant verdient dat talent het laatste woord. In deze editie gaat het laatste woord naar Anne Marie Hermans van Urban Nature Culture.

Interview 

MUNOMAN   

Omdat aan het hoofd van een mannenlabel een inspirerende vrouw staat, een gesprek met Adinda De Raedt.

 

Lees het volledige interview

*“Met al het drukwerk dat we dagelijks produceren zien we het als onze verantwoordelijkheid om strenge ecologische eisen aan onze drukkers te stellen. Per type drukwerk bekijken we grondig hoe we het verschil kunnen maken.”    

 

Van recyclage, het gebruik van papier met FSC-label en ecologische inkten tot warmterecuperatie en CO2-neutrale druktechnieken: alle drukkerijen waar Juttu mee samenwerkt doen bijzondere inspanningen om het milieu zo weinig mogelijk te belasten. Een must voor ons én de planeet!